لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۳۹

ظريف: دور بعدی مذاکرات هسته‌ای در اروپا برگزار می‌شود


محمد جواد ظريف، ورير امور خارجه ايران، روز شنبه پنجم مهرماه پس از ديدار با سرگئی لاوروف همتای روس خود در نيويورک گفته است که بين مواضع ايران و آمريکا بر سر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی همچنان فاصله زيادی وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری ايتارتاس، وزير امور خارجه ايران تصریح کرده است که دور بعدی مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه ۱+۵ در اروپا برگزار خواهد شد.

آقای ظريف که پس از ديدار خود با سرگئی لاوروف صحبت می کرد، گفته است: همچنان فاصله زيادی بين مواضع ايران و آمريکا در مذاکرات هسته ای وجود دارد و ما از يکديگر دور هستيم.

این در حالی است که اعضای هيات مذاکره کننده هسته ای ايران، پس از ۱۰ روز مذاکره فشرده با کشورهای عضو گروه ۱+۵ روز شنبه پنجم مهرماه از نيويورک به تهران باز می گردند.

گزارش ها حاکی است که پس از ۱۰ روز مذاکره در حاشيه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نيويورک، اعضای گروه پنج بعلاوه يک و ايران گفته اند که پيشرفت در مذاکرات هسته ای «کند» بوده و برای پيشرفت در اين مذاکرات می بايست «تصميم های مهم و سختی» کرد.

آخرين دور مذاکرات سه جانبه بين محمد جواد ظريف، کاترين اشتون،‌ نماينده ارشد اتحاديه اروپا در سياست خارجی، و جان کری،‌ وزير امور خارجه آمريکا جمعه چهارم مهرماه در نيويورک به مدت دو ساعت و ١٥ دقيقه برگزار شد.

اين در حالی است که عباس عراقچی، عضو ارشد تيم مذاکره کننده هسته ای، در خصوص اين دور مذاکرات هسته ای گفته است که در هيچ يک از موضوعات اصلی در مذاکرات نيويورک توافق حاصل نشده است.

در همین زمینه، سرگئی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه، در خصوص اين مذاکرات گفته است: پيش‌نويس توافق هسته‌ای ايران، در آستانه تکميل شدن است.

به گزارش خبرگزاری روسی اينترفکس، آقای لاوروف گفت: «من به شکل محتاطانه‌ای خوش‌بينم. بخش عمده متن پيش‌نويس آماده است. جزئيات کوچک اما بسيار مهمی باقی مانده است.»

در حالی که از فرصت توافق نهايی ايران و قدرتهای جهان حدود هشت هفته باقی مانده، يکی از مقام های آمريکايی روز جمعه گفت که برای رسيدن به اين توافق هنوز شکافی جدی ميان طرفين وجود دارد.

در همين زمينه، حسن روحانی، رييس جمهوری ايران روز جمعه در گفت وگو با شبکه «سی ان ان » در خصوص حل اختلافات بين ايران و گروه ۱+۵ گفته است: در صورتی که همه به سمت جلو برای توافق حرکت کنند، توافق امکان پذير است.

رييس جمهوری ايران « تفاهم ژنو را نشانه ای از امکان پذير بودن توافق هسته ای دانسته » و در عين حال به وجود اختلاف نظرهايی در مسير باقيمانده از مذاکرات هسته ای اشاره و گفته است: بايد راه حلی برای اختلاف نظرها پيدا شود و به حل وفصل برسد؛ با توجه به آثار مهمی که اين توافق دارد، طرف های مقابل نبايد با وقت گذاشتن بر روی مسائل توهمی يا جزئی و خرد، منافع بسيار بزرگتری برای منطقه و جهان را از دست دهند.

مذاکرات ايران و آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين، روسيه و آلمان،‌ اعضای گروه ۱+۵، طی ماههای اخير بر سر مسايلی چون تعيين ظرفيت غنی سازی ايران با بن بست روبه رو شده است.

XS
SM
MD
LG