براساس گزارشها، روز جمعه، ۲۰ آذر، مراسم سخنرانی رسول منتجب نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی و هادی غفاری، نماینده سابق مجلس، در کرج «به دلیل تهدید نیروهای تندرو» و حضور آنان در مقابل محل برگزاری مراسم لغو شده است.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، «نیروهای خودسر» ساعتی قبل از شروع سخنرانی این دو نفر در حسینیه فاطمه الزهرا، محل سخنرانی، حاضر شده و شروع به «سینه زنی» کردند.
درهمین حال خبرگزاری مهر نیز خبر داد که یک گروه ۱۰۰ نفره «با پخش نوحه با صدای بلند» و همچنین شعار دادن در مقابل محل سخنرانی خواستار لغو این مراسم شدند.
این مراسم درحالی لغو شده است که محمد تقی ایرانی، فرماندار کرج، روز پنج شنبه با اشاره به تهدیدها در اینباره گفته بود: «ما هم گفتیم اگر جرائت دارید، تهدید خود را عملی کنید و ببینید که قانون چگونه مقابل شما ایستادگی خواهد کرد.»
وی در مصاحبهای با وب سایت تابناک اعلام کرده بود که «دستگاه قضایی و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی تمام تحرکات را رصد کرده و به طور قطع با کسانی که قصد اخلال در نظم و همچنین برهم زدن مراسم های قانونی را دارند، برخورد قاطع قانونی انجام میشود.»
در هفتههای گذشته نیز به مراسم سخنرانی تعدادی از اصلاح طلبان از جمله سخنرانی محمدعلی نجفی و محسن مهرعلیزاده در دانشگاه علامه طباطبایی، سخنرانی آذر منصوری و جهانبخش خانجانی، در دانشگاه شهید چمران اهواز، سخنرانی آذر منصوری در دانشگاه آزاد یاسوج وسخنرانی عبدالواحد موسوی لاری در قرچک حمله شده بود.
درهمین حال به گزارش خبرگزاری ایلنا، با وجود مجوز صادر شده برای سخنرانی ابراهیم اصغرزاده در دانشگاه کرمان در روز ۱۷ آذر، مسئولین این دانشگاه پس از رسیدن آقای اصغرزاده به فرودگاه این شهر، این مجوز را لغو کرده بودند.
شورای هماهنگی جبهه اصلاحات روز پنجشنبه، ۱۲ آذر، در بیانیهای ضمن درخواست از وزارت کشور برای جلوگیری از حمله به سخنرانیهای اصلاح طلبان، از قوه قضائیه نیز خواسته بود که به «جرائم» حمله کنندگان یا، به گفته این بیانیه، «اخلالگران نظم عمومی» رسیدگی کند.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، با تأکید بر تأمین امنیت تجمع های قانونی از تهیه گزارش حادثه حمله به سخنرانی عبدالواحد موسوی لاری در قرچک خبر داده و گفته است که پرونده «سازماندهندگان و برنامه ریزان» این حادثه که «بر عمل خود اصرار دارند» به قوه قضائیه ارجاع میشود.
اما در مقابل غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضائیه، در واکنش به حادثه قرچک تنها توصیه کرده که سخنرانی هایی که ممکن است واکنش برخی گروهها را به دنبال داشته و «فضا را به هم بریزد» اصلاً برگزار نشود.