لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۹

آغاز مانور دریایی عربستان در خلیج فارس،تنگه هرمز و دریای عمان


رسانه‌های دولتی عربستان روز سه شنبه از آغاز مانور دریایی این کشور در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان خبر داده اند.

به گزارش رویترز، در حالی عربستان سعودی این مانور را آغاز کرده است که تنش بین ریاض و تهران در بالاترین سطح خود قرار دارد.

خبرگزاری رسمی سعودی (اس پی ای) اعلام کرده است،در مانور دریایی عربستان که از روز سه شنبه آغاز شده، کشتی‌های جنگی، قایق‌های تند رو، هواپیماهای نیروی دریایی، و یگان‌های ویژه امنیت دریایی حضور دارند.

این گزارش می افزاید، که در طول این مانور نیروی‌های دریایی عربستان در خلیج فارس و تنگه هرمز از گلوله‌های جنگ استفاده می کنند.

دریادار ماجد القطحانی، فرمانده این مانور به خبرگزاری دولتی سعودی گفته است: هدف این مانور افزایش آمادگی نیروهای این کشوربرای دفاع از منافع پادشاهی عربستان در مقابل هرگونه تجاوز احتمالی است.

عبدالله السلطان، فرمانده نیروی دریایی پادشاهی سعودی، نیز چهارشنبه هفتم مهر گفته بود، هدف این رزمایشکه «زره خلیج {فارس} ۱» نام دارد، «افزایش آمادگی دفاعی، بهبود توانایی‌ها برای دفاع از مرزهای آبی و مقابله با هرگونه تهاجم و عملیات تروریستی احتمالی» خواهد بود.

به گزارش رویترز، عربستان سعودی نگران قدرت گرفتن ایران در منطقه به ویژه پس از رفع تحریم‌ها بین المللی علیه تهران است.

عربستان سعودی هم اکنون رهبری یک ائتلاف عربی برای مقابله با نیروهای شبه نظامی شیعه حوثی در یمن را برعهده دارد. هدف این ائتلاف بازگردان عبدربه منصورهادی، رییس جمهوری یمن به قدرت است.

عربستان و کشورهای عرب ایران را به حمایت از شبه نظامیان حوثی متهم می کنند. ایران این اتهام را رد می کند.

در همین حال، عربستان سعودی از مخالفان حکومت بشار اسد در سوریه حمایت می کند و ایران در مقابل اصلی ترین حامی حکومت سوریه در خاورمیانه به شمار می رود.

درهمین زمینه، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران روز دوشنبه از عربستان سعودی به عنوان «اولویت تهدید» علیه جمهوری اسلامی نام برده و گفته بود که «ما با عربستان در سه حوزه نظامی، اقتصادی و سایبری درگیری داریم».

غلامرضا جلالی اضافه کرده بود :«رهبران عربستان هم کم‌تجربه هستند و استراتژی آفندی نسبت به ایران دارند، در واقع آنها اولویت تهدید علیه ما هستند.»

این مقام نظامی همچنین با بیان این که شاید توانایی نظامی ایران و عربستان «موجب بازدارندگی» در خلیج فارس شده، تاکید کرد که درگیری نظامی احتمالی دو کشور در مرحله اول به ضرر عربستان سعودی، سپس به ضرر ایران و آمریکا و در نهایت جهان است.

خبرگزاری رویترز می گوید، در سال ۲۰۱۳ روزانه ۱۷ میلیون بشکه نفت از طریق تنگه هرمز به بازارها جهانی منتقل شد.

XS
SM
MD
LG