گزارشها حاکی است که پارلمان ترکیه روز سه شنبه با تمدید وضعیت فوق العاده در این کشور برای سه ماه دیگر موافقت کرده است.
به دنبال کودتای نافرجام در ترکیه در ۱۵ ژوئیه (۲۶ تیرماه سال جاری)، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور به مدت سه ماه وضعیت فوق العاده اعلام کرد. پیش از این نیز در مهرماه وضعیت فوق العاده تمدید شده بود و اعتبار آن شانزده روز دیگر به پایان میرسید.
دولت ترکیه پس از کودتای نافرجام ماه ژوئیه بیش از ۱۱۰ هزار نفر از کارمندان دولت از جمله پرسنل نیروهای مسلح، قضات و دادستانها، روزنامهنگاران و دانشگاهیان و مقامات محلی و سیاستمداران کرد را به اتهام حمایت از کودتا تصفیه و از کار برکنار کرده است.
دولت رجب طیب اردوغان، فتح الله گولن، روحانی ترک مقیم آمریکا را به هدایت این کودتای نافرجام متهم میکند.
خبرگزاری فرانسه میگوید، خبرگزاری دولتی آناتولی پیشتر اعلام کرده بود که از زمان کودتای نافرجام ۴۱ هزار نفر بازداشت شدهاند.
به گزارش رویترز، سرکوب گسترده پس از کودتای نافرجام ماه ژوییه مناسبات ترکیه با اتحادیه اروپا را تیره کرده است. چند ماه قبل از این حوادث، ترکیه و اتحادیه اروپا به توافق رسیدند که در ازای کنترل موج مهاجران به سمت اروپا مذاکرات مربوط به عضویت ترکیه تسریع و شرایط برای سفر شهروندان ترکیه به اروپا بدون اخذ ویزا فراهم شود.
با این حال اتحادیه اروپا از منتقدان اقدامات پس از کودتا در ترکیه است و میگوید، حکومت رجب طیب اردوغان از وضعیت فوق العاده برای سرکوب مخالفان خود استفاده میکند و اتهامات وی علیه طرفداران فتح الله گولن فاقد مستندات و شواهد لازم است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وضعیت فوق العاده به طور گستردهای به دولت اجازه میدهد تا کارمندان بخش عمومی را اخراج کرده و رسانهها، نهادها و انجمن را ببندد.
پیشتر پارلمان اروپا در قطعنامهای به تعلیق مذاکرات درباره عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را ی داد. هرچند این مصوبه پارلمان اروپا الزام آور نیست اما بنا بر گزارشها بر روی کمیسیون اروپا که نهاد مذاکره کننده با آنکاراست، فشار خواهد آورد.
به رغم این مصوبه کشورهایی مانند فرانسه و آلمان طرفدار ادامه مذاکرات هستند و معتقدند قطع این مذاکرات ممکن است توافق اتحادیه اروپا و دولت ترکیه در زمینه کنترل مهاجرت را به خطر بیاندازد.