شرکت روسی سازنده نيروگاه اتمی بوشهر اعلام کرده است که در آستانه راه اندازی اين نيروگاه تعداد کارکنان خود را در تاسیسات یاد شده به ميزان ۲۵ در صد افزايش خواهد داد.
بر اساس قرارداد يک ميليارد دلاری بين مسکو و تهران برای ساخت نخستين نيروگاه هسته ای ايران، روسيه پيشتر سوخت اتمی مورد نياز اين نيروگاه را به بوشهر ارسال کرده است.
پيمانکار روسی نيروگاه بوشهر در بيانيه ای که برای خبرگزاری «رويترز» ارسال کرده است، تصريح می کند: «نيروگاه بوشهر در حال ورود به مرحله تازه ای است. اتم اکسپورت تلاش برای اعزام تعداد بيشتری از کارکنان خود به اين نيروگاه را افزايش داده است.»
اتم اکسپورت اضافه می کند: «فناوری اصلی نيروگاه پيش از اين نصب شده است و کار ساخت و ساز به پايان رسيده است، در حالی که کار فعال سازی در حال انجام است.»
در اين مرحله جديد، برای به کار انداختن نيروگاه بوشهر شمار کارکنان از يک هزار و ۶۰۰ نفر به دو هزار نفر افزايش می يابد.
نيروگاه بوشهر و زمان راه اندازی
اتم اکسپورت در حالی از افزايش کارکنان خود در نيروگاه بوشهر خبر داده است که سرگئی کرينکو، رييس آژانس فدرال انرژی اتمی روسيه، نيز روز پنجشنبه گفته بود: اين نيروگاه در سال ۲۰۰۹ تکميل خواهد شد.
زمان راه اندازی نيروگاه اتمی بوشهر بارها به تعويق افتاده است و مقامات ايران و روسیه تا کنون تاريخ های متفاوتی برای آغاز به کار آن اعلام کرده اند.
منوچهر متکی، وزير امور خارجه ايران ، سال گذشته اعلام کرده بود که نيروگاه بوشهر در سال ۲۰۰۸ راه اندازی می شود ولی در حالی که یک ماه به پایان سال جاری میلادی باقی مانده است، چنین وعده ای تحقق پیدا نکرده است.
روسيه در سال ۱۹۹۵ توافق کرد تا کار ساخت نيروگاه اتمی بوشهر را انجام دهد. بر اساس قرارداد اوليه، نيروگاه بايد در سال ۲۰۰۰ تکميل می شد.
ايران و روسيه در ۲۶ سپتامبر سال ۲۰۰۶ ميلادی توافقنامه ای را امضاء کردند که بر اساس آن، روسيه متعهد شد تا پايان سپتامبر سال ۲۰۰۷ ميلادی واحد اول نيروگاه اتمی بوشهر را به صورت آزمايشی راه اندازی کند.
بر اساس اين توافقنامه، قرار بود که نيروگاه اتمی بوشهر در نوامبر سال ۲۰۰۷ ميلادی راه اندازی شود و طرف روسی موظف شد شش ماه پيش از راه اندازی فيزيکی، سوخت اين نيروگاه را ارسال کند ولی به دلیل آنچه که اختلافات مالی میان طرفین نامیده شد، راه اندازی آن بار دیگر به تعویق افتاد.
ايران در اوايل دهه ۱۳۵۰ خورشيدی قرار داد ساخت نيروگاه اتمی بوشهر را با شرکت زيمنس آلمان امضا کرد، اما ادامه ساخت اين نيروگاه بعد از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷متوقف شد.