لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۳۴

جان مک کین فعالیت های انتخاباتی خود را متوقف کرد


بن برنانکی، رییس فدرال رزرو، به همراه هنری پالسون، وزیر خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه در کنگره حاضر شدند.
(عکس از AFP )
بن برنانکی، رییس فدرال رزرو، به همراه هنری پالسون، وزیر خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه در کنگره حاضر شدند. (عکس از AFP )

در حالی که رييس فدرال رزرو، بانک مرکزی آمريکا، می گويد: کنگره بايد طرح ۷۰۰ ميليارد دلاری نجات مالی را هرچه زودتر تصويب کند، جان مک کين، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اعلام کرد فعاليت های انتخاباتی خود را متوقف می کند و برای کمک به حل بحران مالی در این کشور به واشینگتن باز می گردد.


دولتمردان آمريکا طی روز های اخير هشدار داده اند اگر هرچه زودتر طرح ۷۰۰ ميليارد دلاری نجات مالی برای تثبيت بازار مالی این کشور تصويب نشود، اين کشور با وضعيتی همچون «رکود بزرگ» طی دهه ۱۹۳۰ ميلادی مواجه خواهد شد.


در همین زمینه، جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، شامگاه روز چهارشنبه در يک برنامه تلويزيونی زنده از مردم آمريکا خواهد خواست تا از طرح نجات مالی حمايت کنند.


دانا پرینو، سخنگوی کاخ سفید، نیز روز چهارشنبه هشدار داد در صورتی که طرح نجات مالی تصویب نشود، این کشور با فاجعه مالی مواجه خواهد شد.


خانم پرینو تاکید کرد: طرح ۷۰۰ ميليارد دلاری نجات مالی برای تثبيت بازار مالی، طرحی است که می تواند بحران کنونی را رفع کند.


سخنگوی کاخ سفید گفت:«اگر ما اقدام نکنیم و تصمیم قاطعی در این زمینه اتخاذ نکنیم، احتمالا با فاجعه مالی رو به رو خواهیم شد».


توقف فعاليت های انتخاباتی مک کين


به دنبال تشديد جدال کنگره و دولت آمريکا بر سر طرح نجات مالی، جان مک کين، نامزد حزب جمهوريخواه برای انتخابات رياست جمهوری، فعاليت های انتخاباتی خود را متوقف کرده و از باراک اوباما، رقيب خود، خواسته است تا مناظره انتخاباتی روز جمعه به زمان ديگری موکول شود.


جان مک کين روز چهارشنبه گفت: فعاليت های انتخاباتی خود را متوقف کرده و به واشينگتن باز خواهد گشت تا در جريان تصويب طرح نجات مالی مشارکت داشته باشد.


آقای مک کين همچنين تاکيد کرده است طرح نجات مالی نبايد به صورت فعلی به تصويب برسد.


  • به دنبال تشديد جدال کنگره و دولت آمريکا بر سر طرح نجات مالی، جان مک کين، نامزد حزب جمهوريخواه برای انتخابات رياست جمهوری، فعاليت های انتخاباتی خود را متوقف کرده و از باراک اوباما، رقيب خود، خواسته است تا مناظره جمعه به زمان ديگری موکول شود.

ستاد انتخاباتی باراک اوباما، نامزد حزب دمکرات در انتخابات رياست جمهوری آمريکا در چهارم نوامبر ۲۰۰۸، نيز اعلام کرده است که آقای اوباما با تعويق مناظره دو نامزد در روز جمعه مخالف است.


قرار است دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز جمعه در دانشگاه می سی سی پی با یکدیگر مناظره کنند.


در همين حال اين ستاد اضافه کرده است: دو نامزد انتخابات رياست جمهوری آمريکا روز چهارشنبه به صورت تلفنی با يکديگر گفت وگو کرده اند و اين دو طی بيانيه مشترکی از کنگره خواهند خواست تا در اين زمينه اقدام کند.


بر اساس آخرین نظر سنجی واشینگتن پست و شبکه «ای بی سی»، آقای اوباما در نظر سنجی ها از رقیب خود پیشی گرفته است.


بر اساس این نظر سنجی ۵۲ درصد رأی‌دهندگان به باراک اوباما و ۴۳ آنان به مک ‌کين رأی خواهند داد.


این در حالی است که باراک اوباما و جان مک کین دو هفته پیش در نظر سنجی ها اختلاف ناچیزی با یکدیگر داشتند.


تغییر در طرح نجات مالی


در حالی که سرمايه گذاران می گويند به احتمال ۸۰ درصد طرح نجات مالی تا اواخر ماه جاری به تصويب کنگره خواهد رسيد، قانونگذاران آمريکايی خواهان تغييراتی در اين طرح هستند.



قانونگذاران خواهان افزايش ضمانت هايی برای حمايت از ماليات دهندگان آمريکايی و همچنين محدويت هايی برای پرداخت دستمزد به مديران اجرايی شرکت های بدهکار هستند.


درهمين زمينه هنری پالسون، وزير خزانه داری آمريکا، خطرات اجرای این طرح را ناچيز قلمداد کرد.


آقای پالسون به قانونگذاران امريکايی گفت:اين طرح يک برنامه هزينه ای نيست. اين برنامه برای خريد اموال است و دارايی های خريداری شده به دولت باز خواهد گشت.


به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای پالسون سابقه مدیریت یک شرکت حاضر در بازار آمریکا را دارد. آقای پالسون که پيشتر رييس شرکت گلدمن ساکس بوده و اين شرکت توانسته بود سرمايه ای ۷۰۰ ميليون دلاری در بازار سهام به دست آورد.


در دومين روز بررسی طرح نجات مالی در کنگره آمريکا، بارون هيل، نماينده مردم ايندينا، خطاب به آقای برنانکی گفت: نگرانی بزرگی در کنگره وجود دارد که آيا بايد اين طرح را تصويب کرد يا نه.


وی همچنين پرسيد : چگونه می توان نياز به هزينه کردن مبلغی بيشتر از هزينه پنج سال جنگ در عراق را برای مردم آمريکا توضيح داد.


آقای برنانکی در پاسخ گفت: از بين رفتن اعتبارات به مثابه از دست دادن خون و مایع حیات اقتصاد است.


رييس فدرال رزرو افزود:«اقتصاد بدون وجود اعتبارات درست کار نخواهد کرد».


آقای برنانکی در پاسخ به پرسشی در خصوص مقايسه وضعيت کنونی با دوران «رکود بزرگ در دهه ۱۹۳۰» گفت:«به نظر من اين مهم ترين بحران مالی آمريکا پس از جنگ [جهانی] است که پيامدها جهانی خواهد داشت».


در همين زمينه، چاک شومر، سناتور حزب دمکرات از نيويورک، نيز گفت: کنگره بايد تغييراتی در پيش نويس پيشنهادی وزارت خزانه داری ايجاد کند.


دولت بوش و رهبران کنگره آمريکا در حال چانه زنی در مورد بسته پيشنهادی تيم اقتصادی او هستند که قرار است بار صدها ميليارد دلار بدهی شرکت های تجاری را که ارزش آنها با آغاز کاهش قيمت مسکن در سال ۲۰۰۶ سقوط کرد از دوش آنها بردارد.


رييس جمهوری آمريکا روز دوشنبه از کنگره خواست تا بدون افزودن «قيد و شرط هايی که از کارايی اين طرح می کاهد» آن را تصويب کند.


XS
SM
MD
LG