بینظيربوتو، نخست وزير سابق و رهبر حزب مردم پاکستان، روز جمعه نوزدهم اکتبر، برای نخستين بار پس از انفجار دوبمب که دست کم ۱۳۳ کشته و صدها مجروح برجای گذاشت، دريک کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرد.
خانم بوتو گفت: «حمله تروريستی پنجشنبه شب، حمله به یک فرد نبود بلکه حمله به دموکراسی بوده است».
نخست وزير پيشين پاکستان که با خبرنگاران در اقامتگاه خود در شهر کراچی مرکز ايالت سند صحبت می کرد، افزود:«اگر مساله زندگی ما در ميان باشد، ما آماده ايم جان خود را فدای کشور کنيم، اما حاضر نيستيم تسليم تروريست ها بشويم»
خانم بوتو تاکيد کرد که دولت پرويز مشرف در حادثه «انفجارهای کراچی» نقشی نداشته است. ولی او برخی «شخصيت ها که از قدرت خود سوء استفاده می کنند» را مسئول اين انفجارها دانست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، خانم بوتو گفت:«قبل از آمدن به کشور به ژنرال مشرف بطور کتبی اعلام کردم که اگر حادثهای اتفاق بيفتد، سه نفر ( که در نیروهای نظامی فعالیت می کنند) مسوول هستند و نام آنها را اعلام کردم».
خانم بوتو مشخص نکرد که اين افراد چه کسانی هستند و يا در چه مقام و جايگاهی حضور دارند. اما او گفت :«اگر آنها دوباره قصد ترور من را داشته باشند، نامشان را افشا خواهم کرد».
«هواداران ضياء الحق مسئول انفجارهای کراچی هستند»
پيشتر يکی از اعضای حزب مردم پاکستان، حزب خانم بی نظير بوتو، هواداران محمد ضياء الحق، فرمانده سابق ارتش و رييس جمهوری پاکستان در دهه هشتاد ميلادی را به انجام حملات بامداد جمعه که به کشته شدن ۱۳۳ نفر انجاميد، متهم کرده بود.
ژنرال ضياء الحق، سياستمدار پاکستانی در سال ۱۹۷۷ ميلادی، عليه پدر بی نظير بوتو کودتا کرد. دو سال بعد و در دوره حکومت ضياء الحق، پدر خانم بوتو اعدام شد. ژنرال ضياءالحق در سال ۱۹۸۸ ميلادی و بعد از نه سال قبضه قدرت در اين کشور درگذشت.
همچنين حزب بی نظير بوتو، نخست وزير اسبق پاکستان اعلام کرده که به رغم حملات بامداد جمعه، خانم بوتو در پاکستان خواهد ماند تا در مبارزات انتخاباتی شرکت کند.
صفدر عباسی، از سناتورهای پاکستانی که عضو حزب «مردم» - حزب بی نظير بوتو – است، در محل اقامت اين سياستمدار پاکستانی در شهر کراچی، به خبرگزاری فرانسه گفت: «او (بی نظير بوتو) در پاکستان خواهد ماند، او اينجا را ترک نخواهد کرد. او بسيار مصمم است.»
او با اشاره به انتخابات سراسری پاکستان که قرار است در ماه ژانويه – دو ماه نيم ديگر – برگزار شود، افزود: «ما برنامه خود را تغيير نخواهيم داد. مبارزه ما برای دموکراسی ادامه خواهد يافت. ما در انتخابات، با ديگران رقابت خواهيم کرد.»
ورود بوتو و ۱۳۳ کشته
به گفته سيد کمال شاه، وزير کشور پاکستان، بر اثر انفجار دو بمب در نزديکی خودرو خانم بوتو، ۱۳۳ نفر کشته و ۲۹۰ نفر نيز به سختی مجروح شده اند.
هنوز هيچ يک از گروه های تندرو، مسئوليت اين حملات که به قصد کشتن بی نظير بوتو انجام شده بود را نپذيرفته اند.
با اين حال دولت پاکستان، شبه نظاميان اسلامگرا را به دليل اين انفجارها سرزنش کرد. پليس می گويد که در تحقيقاتش به نشانه هايی دست يافته که نشان دهنده ارتباط بمب گذاران با مناطق قبيله نشين پاکستان است و گروه های طالبان و القاعده در اين مناطق، نفوذ بسياری دارند.
جمال اقبال چيما، سخنگوی وزارت کشور پاکستان، گفت: «قطعا اين کاری است که شبه نظاميان و تروريست ها انجام می دهند.»
منصور معقول، از مقام های ارشد پليس که در تحقيقات درباره اين انفجارها مشارکت داشته، به خبرگزاری رويترز گفت: «نخستين انفجار به وسيله يک نارنجک دستی رخ داده و دومين انفجار، يک حمله انتحاری بوده است. در حمله دوم، شخص مهاجم به سوی جمعيت دويده و خود را به ميان شهروندان پرتاب کرده و بمب را منفجر کرده است.»
خانم بوتو که در جمع هوادارنش، در مسيری منتهی به محلی برای سخنرانی بوده، در اين حملات که يکی از خونين ترين حملات تاريخ پاکستان بوده، آسيبی نديده است.
به گفته منصور معقول، سر بمب گذار انتحاری کشف شده و تخمين زده می شود که او، ۱۵ تا ۲۰ کيلوگرم مواد منفجره حمل می کرده است. در اين انفجار، مانند ديگر حملات انتحاری، شدت انفجار موجب شده تا سر بمب گذار از بدنش جدا شود.
يکی ديگر از ماموران تحقيق اين پرونده گفت که بمب گذار انتحاری بين ۲۰ تا ۲۱ سال سن داشته و به مدت ۴۸ ساعت، صورت خود را اصلاح نکرده بوده و ته ريش او برای آزمايش DNA به آزمايشگاه فرستاده شده است.
تندروهای اسلامگرا به دليل حمايت خانم بوتو از جنگ عليه تروريسم از او خشمگين هستند و همزمان با ورودش به پاکستان نيز او را به مرگ تهديد کرده بودند.
پيش از وقوع اين حملات نيز نيروهای اطلاعاتی پاکستان گفته بودند که سه گروه اسلامگرا می خواهند حملات جداگانه ای برای ترور خانم بوتو، انجام دهند