لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۰۴

بوش، ايران و سوريه را به حمايت از تروريسم متهم کرد


جرج بوش، رییس جمهوری آمریکا در آخرین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ایران و سوریه را به حمایت از تروریسم متهم کرد.(عکس: EPA)
جرج بوش، رییس جمهوری آمریکا در آخرین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ایران و سوریه را به حمایت از تروریسم متهم کرد.(عکس: EPA)

جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، روز سه شنبه در آخرين سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بار ديگر ايران و سوريه را به حمايت از تروريسم متهم کرد.


آقای بوش در اين سخنرانی تاکيد کرد: چند کشور مانند ايران و سوريه همچنان «به حمايت از تروريسم ادامه می دهند.»


وی افزود: تعداد کشورهای حامی تروریسم کم شده است و آنها در جهان بیشتر منزوی شده اند.


رييس جمهوری آمريکا می گوید: طی هفت سال گذشته کشورهايی مانند افغانستان و عراق که حامی تروريسم بودند، اکنون در حال مبارزه با تروريسم هستند.


وی افزود: عربستان سعودی و پاکستان نيز فعالانه در حال جدال با تروريسم هستند و کشوری مانند ليبی نيز تروريسم را محکوم کرده و برنامه هسته ای خود را متوقف کرده است.


جرج بوش تصريح کرد: تروريسم مانند «برده داری» جايی در دنيای مدرن ندارد.


آمریکا طی سال های اخیر همواره ايران را متهم کرده که با حمايت مالی و تسليحاتی از شبه نظاميان شيعه عراق، به خشونت های قومی در این کشور دامن زده است.


اين در حالی است که ايران اين اتهام رد کرده و می گويد: اين خشونت ها حاصل حضور نيروهای خارجی در عراق است.


رييس جمهوری آمريکا در بخش ديگری از سخنرانی خود خواستار «هوشياری» کشورهای عضو سازمان ملل برای جلوگيری از گسترش سلاح های کشتار جمعی شد.


جرج بوش در هشتمين و آخرين سخنرانی خود، به عنوان رييس جمهوری آمريکا، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواهان تشديد تحريم های جهانی عليه ايران و کره شمالی شد.


آمريکا همراه با کشورهای غربی، ايران را متهم می کنند که در پوشش برنامه هسته ای خود برای توليد انرژی در صدد توليد سلاح اتمی است.


جرج بوش در هشتمين و آخرين سخنرانی خود، به عنوان رييس جمهوری آمريکا، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواهان تشديد تحريم های جهانی عليه ايران و کره شمالی شد.

ايران اين اتهام را رد می کند و می گويد: برنامه هسته ای اين کشور کاملا «صلح آميز» است.


بحران گرجستان


رييس جمهوری آمريکا در ادامه سخنرانی خود در سازمان ملل متحد اقدام روسيه در حمله به گرجستان را «نقض» تعهدات بين المللی مسکو دانست.


جرج بوش گفت: کشورهای دمکراتيک در سراسر جهان نظاره گرند که چگونه ما به اين آزمايش پاسخ خواهيم داد.


پيش از سخنرانی آقای بوش، اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل توسط بان کی مون، دبيرکل اين سازمان، افتتاح شد.


دبيرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی خود تاکيد کرد: بحران اقتصادی که هم اکنون در جريان است، تلاش ها برای مبارزه با فقر را با خطر مواجه کرده است.


به گفته آقای بان، بحران اقتصادی فعاليت های اداری و بشر دوستانه سازمان ملل متحد را تحت تاثیر خود قرار داده است.


حمايت فرانسه از دور چهارم تحريم ها عليه ايران


نيکلا سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، نيز در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تاکيد کرد: کشورهای اروپايی در خواست های ايران برای نابودی اسرائيل را تحمل نخواهند کرد.


آقای سرکوزی که کشورش هم اکنون رياست دوره ای اتحاديه اروپا را برعهده دارد، هم چنين تاکيد کرد اين اتحاديه ايران اتمی را تحمل نخواهد کرد چرا که ايران مسلح به سلاح اتمی، «برای ثبات و صلح منطقه خطرناک خواهد بود».


رييس جمهوری فرانسه هم چنين تاکيد کرد که پاریس به طور کامل از دور چهارم تحريم های شورای امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران حمايت می کند. با اين حال آقای سارکوزی تاکيد کرد: کشورهای غربی برای تصويب چنين قطعنامه ای نيازمند حمايت روسيه هستند.


روسيه که با ايران روابط سياسی و اقتصادی نزديکی دارد، با تشديد تحريم های ايران مخالف است.


در تازه ترين اقدام وزارت امورخارجه روسيه روز شنبه اعلام کرد: مسکو با هر گونه اقدامی برای افزايش تحريم های ايران مخالف است.


روز جمعه اعضای گروه پنج به علاوه يک؛ آمريکا، روسيه، بريتانيا، فرانسه، چين آلمان، که طرف مذاکره تهران در پرونده هسته ای هستند، درباره دور چهارم تحريم های شورای امنيت عليه برنامه هسته ای ايران رايزنی کردند. اين نشست بدون رسيدن به هيچ نتيجه مشخصی پايان يافت.


در بيانيه ای که وزارت امورخارجه روسيه منتشر کرده، آمده است: «ما صريحا با اقدامات بيشتر شورای امنيت سازمان ملل متحد در مقطع کنونی مخالفت کرديم.»


شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل سرپیچی ایران از در خواست های بین المللی برای توقف فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم، تاکنون سه قطعنامه تحریمی علیه ایران تصویب کرده است.


در ادامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روز سه شنبه قرار است محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، نيز سخنرانی کند.


همزمان با ورود محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران به نيويورک هزاران تظاهر کننده با تجمع در خيابان های اطراف سازمان ملل عليه سياست های وی شعار دادند و گفتند که احمدی نژاد را متوقف کنيد.


تظاهر کنندگان که شامل گروه های يهودی و فعالان حقوق بشر بود در شعارهای خود، رييس جمهوری ايران را فردی «ديوانه» خطاب کردند که به گفته آنها، «کل جهان را تهديد می کند.»


در اين مراسم، تظاهر کنندگان پلاکاردهايی در دست داشتند که بر روی آنها شعارهايی چون «فاشيست های اسلامگرای بدون تحمل» و «بمب بوشهر» در دست داشتند که ادعای آنها ساخت بمب اتمی ايران در نيروگاه بوشهر است.


محمود احمدی نژاد روز دوشنبه برای چهارمين بار وارد نيويورک شد تا در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل سخنرانی کند.


XS
SM
MD
LG