۱۶ دی ماه ۱۳۸۵ خورشيدی – ۶ ژانويه ۲۰۰۷ ميلادی
در ۱۶ دی ماه ۱۲۸۸ خورشيدی بدنبال صدور فرمان لغو مشروطيت بدستور محمد علی شاه قاجار، يکی از فعالان سياسی در اصفهان بنام صمصام بختياری انجمنی تشکيل داد با عنوان انجمن نجات مشروطه و علام کرد که با بيش از سه هزار سوار به تهران خواهد رفت و محمد علی شاه را از تخت پادشاهی بزير خواهد کشيد.
۴۷ سال پيش در چنين روزی علی اسفندياری متخلص به نيما يوشيج پدر شعر نوين ايران درگذشت. نيما در دهکده يوشج در مازندران بدنيا آمد و در تهران به تحصيلات خود ادامه داد.
نيما نيما به تشويق استادش نظام وفا سرودن شعر را آغاز کرد و تحول بی سابقه ای در شعر ايران بوجود آورد که به شعر نو يا شعر نيمايی مشهور است.
در شعر نيما بيان عينی شعر و به کارگرفتن وزن و قافيه به تناسب و در واقع تابع زبان شعر است. در اشعار نيما، وزن از آهنگ و کلام بيان سرچشمه می گيرد و در خدمت بيان عينی شعر در می آيد. شعر نيما نقطه عطفی در شعر مدرن ايران بود و پس از او صدها شاعر سبک و شيوه نيمايی را دنبال کردند.
در شانزدهم دی ماه ۱۳۳۳ خورشيدی روزنامه های ايران از کشف سازمان جوانان حزب توده خبر دادند و اعلام داشتند که عده ای از اين جوانان دستگير شده اند.
روزنامه ها نوشته بودند که جوانان توده ای رهبران اصلی حزب را نمی شناختند ودر گرو ه های ۱۰ نفری آموزش می ديدند. اين جوانان هر ماه مبلغ يک تومان نيز به عنوان حق عضويت در حزب به سر گروه خود پرداخت می کردند.
در حدود دو ماه پيش از انقلاب اسلامی در چنين روزی در شانزدهم دی ماه ۱۳۵۷ خورشيدی، روزنامه های ايران انتشار خود را از سر گرفتند. روزنامه های ايران از چهاردهم آبان ماه همان سال در اعتراض به دولت ارتشبد ازهاری و حمايت از انقلاب مدت ۶۲ روز دست به اعتصاب زدند.
در چنين روزی در ششم ژانويه ۱۸۳۸ ميلادی ساموئل مورس آمريکايی دستگاه اختراعی خود را با حضور صدها تن در نيويورک به نمايش گذاشت.
اين دستگاه تلگرافی که به نام سازنده اش دستگاه مورس معروف است، می تواند در هر دقيقه ۱۰ کلمه را مخابره کند. کم تر از يک دهه استفاده از دستگاه اختراعی مورس در گوشه و کنار جهان رواج يافت. ساموئل مورس استاد هنر و نقاشی دانشگاه نيويورک بود.