لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۴۱

گيتس بار ديگر نسبت به برنامه هسته ای ايران ابراز نگرانی کرد


رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا
رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا
رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا، روز سه شنبه بار ديگر در باره برنامه موشکی و هسته ای ايران ابراز نگرانی کرد.

آقای گيتس که در برابر يک کميته سنای آمريکا صحبت می کرد، گفت: در حالی که ايرانی ها به پيشرفت هايی در غنی سازی اورانيوم دست می يابند، افزايش نگرانی ما در مورد ماهيت مشکل ايران نيز تداوم می يابد.

کشورهای غربی با ابراز نگرانی درباره برنامه هسته ای ايران می گويند: اين کشور در پوشش برنامه هسته ای خود درصدد دستيابی به تکنولوژی توليد سلاح اتمی است.

ايران با رد چنين اتهامی می گويد: برنامه هسته ای اين کشور در راستای تهيه سوخت هسته ای برای نيروگاه اتمی اين کشور است.

رابرت گيتس همچنين گفت: «نگرانی ما در رابطه با ايران و برنامه ايران- فکر می کنم بتوانم بگويم درباره اسرائيل هم-افزايش يافته است اين در حالی است که ايرانی ها تمايلی به آهسته کردن يا توقف (برنامه)، يا حتی تمايلی به گفت و گو درباره برنامه خود نشان نداده اند.»

شورای امنيت سازمان ملل متحد تاکنون طی پنج قطعنامه از ايران خواسته است تا فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند. ايران با ناديده گرفتن اين قطعنامه برنامه غنی سازی اورانيوم را توسعه داده است.

در همین زمینه، آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد ايران در شش ماه گذشته با گسترش برنامه غنی‌سازی اورانيوم با غلظت پايين، ميزان ذخایر خود را به يک هزار و ۳۳۹ کيلوگرم رسانده است.

بر اساس اين گزارش، ايران در فاصله ۱۸ نوامبر ۲۰۰۸ تا ۳۱ می ۲۰۰۹ در مجموع ۵۰۰ کيلوگرم اورانيوم غنی‌شده با غلظت پايين توليد کرده است.

گزارش آژانس بين‌المللی انرژی اتمی همچنين اشاره می‌کند که در پايان ماه مه سال ميلادی جاری، چهار هزار و ۹۲۰ سانتريفيوژ فعال در زمينه غنی‌سازی اورانيم در مجموعه غنی‌سازی نطنز مورد استفاده قرار گرفته است که نسبت به فوريه سال جاری نزديک به يک هزار دستگاه افزايش داشته است.

ايران همچنين دو هزار و ۱۳۲ سانتريفيوژ ديگر را در تأسيسات نطنز نصب کرده که هنوز گاز اورانيوم به آنها تزريق نشده است.

در فروردين ماه امسال مقامات جمهوری اسلامی از آزمايش سانتريفوژهای جديدی خبر دادند که «با ظرفيت چند برابر سانتريفوژهای موجود در چرخه سوخت هسته‌ای» فعاليت می‌کند.
XS
SM
MD
LG