لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۰

نگرانی آلمان از حمله احتمالی اسرائیل به ایران


توماس دمزير، وزير دفاع آلمان،
توماس دمزير، وزير دفاع آلمان،
توماس دمزير، وزير دفاع آلمان، گفته است، ملاقاتی که هفته گذشته در برلين با همتای اسرائيلی اش، اهود باراک، داشته است، او را «بيشتر از گذشته نسبت به مقاصد اسرائيل در حمله به ايران نگران کرد».

وزير دفاع آلمان اين سخنان را به روزنامه آلمانی بيلد گفته است که در شماره روز سه شنبه اين روزنامه منتشر شده است.

اهود باراک هفته گذشته در سفر به آلمان در کنار گفت و گو با سران آن کشور در باره برنامه هسته ای ايران، قرارداد خريد ششمين زيردريايی ساخت آلمان برای نيروی دريايی اسرائيل را نيز امضاء کرد.

زيردريايی جديدی که اسرائيل از آلمان خريداری کرده است، از نوع پيشرفته «دولفين» است که بنا به ارزيابی تحليلگران نظامی، از توانايی حمله موشک های مجهز به کلاهک هسته ای نيز برخوردار است. اين زيردريايی در سال های آينده به اسرائيل تحويل خواهد شد. ساير زيردريايی های پيشينی نيز که اسرائيل با تخفيف در بهای آن از آلمان خريداری کرده بود، از توانايی های مشابه در حمله يا ضد حمله برخوردارند.

روزنامه بيلد از وزير دفاع آلمان، توماس دمزير پرسيده بود که «آيا پس از گفت وگويی که با باراک داشتيد، احساس کرديد که ما در آستانه يک جنگ قريب الوقوع با ايران هستيم؟»، که در پاسخ وزير دفاع آلمان گفت: «نمی دانم. اما از مذاکراتم، شامل حرف هايی که با وزير دفاع اسرائيل داشتم، بيشتر از آنکه اطمينان پيدا کنم، نگران تر شده ام».

آقای دمزير همچنين به بيلد افزود «ما از هر چه که در توان داريم برای بازداشتن ايران از برنامه اتمی اشت استفاده می کنيم و بيش از همه از راه تحريم ها عمل می کنيم اما طرف اسرائيلی باور ندارد که تحريم ها موفقيت آميز باشد».

هنگامی که از وزير دفاع آلمان در مورد برنامه ريزی احتمالی اسرائيلی برای حمله هوايی به ايران پرسش شد، آقای دمزير گفت «برخی از اعضای دولت اسرائيل ارزيابی می کنند که چنين حمله ای چندان عواقب سختی ندارد».

بنظر می رسد که منظور وزير دفاع آلمان از مقامات اسرائيلی که حمله به ايران را امری چندان سخت نمی دانند، خود آقای اهود باراک نيز هست زيرا وزير دفاع اسرائيل در هفته های اخير در کشورش بويژه در واکنش به هشدارهای مئير داگان، رييس پيشين موساد اسرائيل، گفته بود کسانی که آينده ای هولناک پس از يک حمله احتمالی ترسيم می کنند، بشدت اغراق کرده و نادرست می گويند و حمله حتی پانصد نفر تلفات هم از ميان اسرائيلی ها نخواهد داشت.

اما وزير دفاع آلمان در اين زمينه به روزنامه بيلد گفت «من به اهود باراک گفتم که ارزيابی کردن نتايج حمله به ايران خيلی سخت است و نبايد مخاطرات بيهوده را به جان خريد، و لذا ما بعنوان دوستان اسرائيل به آنها نسبت به چنين اقدامی هشدار داديم».

وزير دفاع آلمان اين را نيز اضافه کرد که «ايران تلاش دارد تا بخشی از برنامه هسته ای خود را در دل زمين پنهان کند».

همزمان بنا به گزارش رسانه های اسرائيل، اهود اولمرت، نخست وزير پيشين اسرائيل، در سخنانی که دوشنبه شب در همآيش نيروهای چپگرای يهودی آمريکا با نام «جی.استريت» بيان کرد، از سياست های بنيامين نتانياهو، نخست وزير کنونی و وزير دفاع او در ارتباط با برنامه هسته ای ايران آشکارا انتقاد کرد.

آقای اولمرت گفت که خلف وی، آقای نتانياهو، اسرائيل را به سردمدار مبارزه با ايران هسته ای مبدل کرده است درحالی که اين امر مهم و پرمخاطره، بايد به آمريکا و ساير قدرت های جهانی محول شود.

اهود اولمرت گفت که بازداشتن ايران از دستيابی به سلاح هسته ای تنها در يد قدرت کشورهای مهم جهان است که از امکانات زيادی برخوردار هستند و اسرائيل نمی بايست که خود را در معرض چنين خطری قرار دهد.

در همين حال، برای نخستين بار اهود باراک، وزير دفاع اسرائيل، در روزهای اخير در نشست کميسيون امورخارجی و دفاعی کنست گفته بود که «بايد نسبت به حساسيت انتخابات رياست جمهوری آمريکا توجه داشته باشيم».

روزنامه هاآرتص چهارشنبه نوشته است که آقای باراک در آن سخنان بطور تلويحی گفته است که اگر نتوان موافقت آمريکا را با حمله به ايران بدست آورد، نبايد به چنين اقدامی دست زد.

آيت الله علی خامنه ای هشت روز پيش در نخستين روز سال نو در سخنرانی در حرم رضوی در مشهد گفته بود که ايران در همان سطحی که مورد حمله احتمالی قرار گيرد، پاسخ خواهد داد.
XS
SM
MD
LG