لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۴۳

ايران بالاتر از آنگولا در «انتهای جدول» جاذبه های تجاری


واحد اطلاعات اکونوميست، بخشی ازموسسه اکونوميست در بريتانيا، ناشر مجله معروف اکونوميست، است که به طور دايم به وسيله حدود ۵۰۰ تحليلگر خود وضعيت اقتصادی ۱۹۵ کشور جهان را ارزيابی و تحليل می کنند
واحد اطلاعات اکونوميست، بخشی ازموسسه اکونوميست در بريتانيا، ناشر مجله معروف اکونوميست، است که به طور دايم به وسيله حدود ۵۰۰ تحليلگر خود وضعيت اقتصادی ۱۹۵ کشور جهان را ارزيابی و تحليل می کنند

در تازه ترين ارزيابی واحد اطلاعات اکونوميست درباره «محیط جاذبه های تجاری کشورهای جهان» که روز پنجشنبه بیست و پنجم اکتبر منتشر شد، ايران دربين هشتاد دو کشور مورد بررسی، در رتبه هشتادم قرار داده شده است.


واحد اطلاعات اکونوميست، بخشی ازموسسه اکونوميست در بريتانيا، ناشر مجله معروف اکونوميست، است که به طور دايم به وسيله حدود ۵۰۰ تحليلگر خود وضعيت اقتصادی ۱۹۵ کشور جهان را ارزيابی و تحليل می کنند.


اين ارزيابی و تحليل ها راهنمای شرکت ها و موسسات بزرگ بازرگانی جهانی در بررسی فرصت ها و تهديد برای سرمايه گذاری، دادو ستد و تجارت است.


يکی از اين تحليل ها و جدول ها ،ارزيابی ميزان جذابيت کشورها جهان است. هر کشور برای يک دوره چهار ساله از نظر سرمايه گذاری و بازرگانی و کاروکسب و خلاصه آنچه «بيزنس» نامیده می شود، مورد بررسی قرار می گیرد.


در جدول تازه واحد اطلاعات اکونوميست، جذابيت بازرگانی ۸۲ کشور جهان برای دوره سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ ارزيابی شده است؛ اين بررسی بر اساس ۹۱ شاخص خرد و کلان اقتصادی و بازرگانی هر کشور تهيه می شود.


در جدول تازه واحد اطلاعات اکونوميست، جذابيت بازرگانی ۸۲ کشور جهان برای دوره سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ ارزيابی شده است؛ اين بررسی بر اساس ۹۱ شاخص خرد و کلان اقتصادی و بازرگانی هر کشور تهيه می شود

۵ کشوردر صدر اين جدول به ترتيب عبارتند از: دانمارک، فنلاند، سنگاپور، کانادا و سوئيس. سنگاپور در ارزيابی سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ رتبه اول را داشت اما برای چهارساله جديد، به رتبه سوم تنزل کرده است.


۵ کشور بعدی تا رده دهم عبارتند از : هنگ کنگ ( که بخشی از کشور چين است چین خود در رديف پنجاه و سوم قرار دارد)؛ هلند، استراليا، آمريکا و سوئد. آمريکا از رده چهارم به رده نهم سقوط کرده است.


طبق این ارزیابی؛ امارات متحده عربی از رده بيست وچهارم به رده بيست و سوم رسيده است و پس از آن اسراييل قرار گرفته است. قطر با یک رده بالاتر از ژاپن، در ردیف بيست و ششم است و بحرین دیگر شیخ نشین حاشیه جنوب خلیج فارس در رده بيست و نهم قرار دارد.


جایگاه عربستان سعودی در این جدول بهبود یافته و با پنج پله صعود به رديف چهل و هشتم رسيده است. ترکيه نیز با هفت پله صعود به رده چهل و نهم این جدول ارتقا یافته است. البته هنوز به ايران نرسيده ايم، در رده های بعدی کشورهای هند در ردیف پنجاه و چهارم ، کويت ردیف پنجاه و پنجم و روسيه شصت و يکم هستند.


اما ايران در بين هشتاد و دو کشور جهان از نظر جذابيت بازرگانی و سرمايه گذاری، برای سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ در رديف هشتادم قرار دارد ( با يک پله صعود ) و ونزوئلا ، شريک تازه ايران، با ۱۲ پله سقوط نسبت به دوره قبل،در رديف هشتاد و يکم جای گرفته است و در آخر جدول ، با حفظ جايگاه قبلی، کشور آنگولا قرار دارد.


کشور های پاکستان، جمهوری آذربايجان، بنگلادش، نيجريه و کنيا همه بالاتر از جمهوری اسلامی ايران قرار دارند.


XS
SM
MD
LG