لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۵۳

ابهام جديد در باره برنامه غنی سازی ايران


مجموعه غنی سازی اورانيوم نطنز در مساحتی به وسعت صد هزار متر مربع واقع شده است
مجموعه غنی سازی اورانيوم نطنز در مساحتی به وسعت صد هزار متر مربع واقع شده است

سازمان انرژی اتمی ايران شنبه هفتم بهمن ماه در واکنش به اظهارات رييس کميسيون امنيت ملی مجلس اعلام کرد هيچ گونه سانتريفيوژجديدی در نطنز نصب نشده است.


به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، حسين سيمرغ ، مسوول روابط عمومی سازمان انرژی اتمی ايران گفت: «هيچگونه دستگاه جديد سانتريفيوژ در تاسيسات نطنز نصب نشده است».


«ايران سه هزار سانتریفيوژ جديد نصب می کند»


علاءالدين بروجردی رييس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس می گويد ايران کارنصب سه هزار سانتریفيوژجديد را در مجموعه غنی سازی اورانيوم نطنز آغاز کرده است.


علاءالدين بروجردی ابراز اميدواری کرد که در زمان مقرر کار نصب اين سانتریفيوژها به پايان برسد. او افزود: «دو زنجيره ۱۶۴تايی، راه اندازی شده است و به سمت راه اندازی ۳۰۰۰ سانتريفيوژ می رويم که تثبيت توانمندی ايران در اين عرصه است».


راه اندازی سه هزار سانتریفیوژ بزرگترين محاسبه نادرست و اشتباه دولت ايران خواهد بود
معاون وزیر امورخارجه آمریکا

روز جمعه، نيکلاس برنز، معاون وزیر امورخارجه آمريکا نيز در واکنش به اقدام ايران برای راه اندازی سه هزار سانتريفوژ گفته بود: اين بزرگترين محاسبه نادرست و اشتباه دولت ايران خواهد بود.


آقای برنزاضافه کرده بود که اگرایرانی ها فکر می کنند با راه اندازی ۳۰۰۰ سانتريفوژ می توانند ازعواقب قطعنامه جديدی از سوی شورای امنيت و فشار های بيشتر جهانی بگريزند، سخت در اشتباه هستند.


آقای برنز گفته بود: يک «سرکشی» ديگر باعث «يکپارچگی جامعه جهانی و انزوای بيشتر ايران خواهد شد».


شورای امنيت سازمان ملل متحد در سوم دی ماه با تصويب قطعنامه ۱۷۳۷ ايران را به دليل خودداری از تعليق غنی سازی اورانيوم مورد تحريم قرار داد. این قطعنامه به ایران فرصتی شصت روزه داده است تا فعالیت های غنی سازی را متوقف کند.


اين قطعنامه تمامی کشورهای جهان را از صادرات و واردات هرنوع تکنولوژی و موادی که به برنامه های غنی سازی اورانيوم و سيستم پرتاب موشک های باليستيک ايران کمک کند، ممنوع می کند. طبق اين قطعنامه، جامعه جهانی باید دارايی های افراد مرتبط با برنامه اتمی ايران را مسدود و مسافرت برخی از افراد را ممنوع کند.


سخنگوی وزارت خارجه ايران در واکنش به اين قطعنامه اعلام کرده بود که اين کشور نه تنها غنی سازی اورانيوم را متوقف نخواهد کرد بلکه سه هزار دستگاه سانتريفوژ جديد به تاسيسات غنی سازی اورانيوم خود خواهد افزود.


ورود بازرسان آژانس به ايران


خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران، ايرنا، اعلام کرد سه بازرس آژانس بين المللی انرژی اتمی روزجمعه برای بازرسی از تاسيسات هسته ای نطنز و اصفهان وارد ايران شدند.


يک مقام آگاه به ايرنا گفته است ماموريت اين بازرسان طبق روال هميشگی برای بازرسی از تاسيسات هسته ای ايران است.


در سال ۲۰۰۳، محمد البرادعی مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی از مجموعه غنی سازی اورانيوم نطنز ديدار کرد. در همين سال در گزارش آژانس، از کشف اورانيوم بسيار غنی شده در اين مرکز نام برده شد. اورانيوم بسيار غنی شده، در توليد بمب اتمی به کار می رود


بر اساس پاره ای تخمين ها، اگر کار ساخت و راه اندازی نطنز تکميل شود، در اين مجموعه تا ۵۰ هزار سانتريفوژ گازی پيشرفته می تواند نصب شود. با اين تعداد سانتريفوژ، می توان مواد لازم برای توليد بمب اتمی را در حد سالانه ۲۰ بمب توليد کرد.


XS
SM
MD
LG