لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۲۲

حمله انتحاری در بغداد ۳۲ کشته برجای گذاشت


به رغم آن که میزان خشونت در عراق کاهش یافته در برخی استان های این کشور همچنان خشونت ها ادامه دارد
به رغم آن که میزان خشونت در عراق کاهش یافته در برخی استان های این کشور همچنان خشونت ها ادامه دارد

مقام های پليس عراق می گويند: در انفجار انتحاری که روز سه شنبه در مراسم تشيع يک افسرشيعه پليس در شرق بغداد به وقوع پيوست دست کم ۳۲ نفر کشته شدند.


به گزارش خبرگزاری آسوشيتد پرس، اين انفجار انتحاری در منطقه زيونه در شرق بغداد، رخ داده است.


اين انفجار در مراسم تشيع جنازه نبيل حسين جاسم، يک افسر بازنشسته پليس، بود که هفته گذشته در انفجار يک خودروی بمب گذاری شده در ميدان الطيران کشته شد.


از سوی ديگر در شهر جاليلا، در ۸۰ مايلی شمال بغداد، اجساد يک پليس سنی به همراه چهار تن از بستگانش ساعاتی پس از ربود شدن توسط افراد مسلح، کشف شد.


اين آدم ربايی در استان سنی نشين دياله به وقوع پيوست. نيروها القاعده پس از آغاز دور تازه عمليات نيروها ائتلاف درعراق، در اين استان متمرکز شده اند به همين دليل، به رغم کاهش خشونت در عراق، ميزان خشونت در استان دياله همچنان بالا است.


منابع پليس عراق می گويند: «ساعاتی پس از اين آدم ربايی در استان دياله، يک پدر پسر شيعه که در جلوی منزل خود ايستاده بودند به ضرب گلوله به قتل رسيدند.».


براساس آماری که دولت عراق به تازگی درباره خشونت های سال ۲۰۰۷ منتشر کرده است در این سال ۱۶ هزار و ۲۳۲ شهروند، ۴۳۲ سرباز و يک هزار ۳۰۰ پليس عراقی کشته شده اند.

در همین حال، در انفجار يک خودروی بمب گذاری شده، روز دوشنبه نيز ۱۲ نفر در يک محله سنی نشين دراین استان کشته شدند.


وزارت بهداشت، وزارت کشور و وزارت دفاع عراق دوشنبه هفته گذشته آماری درباره قربانيان خشونت ها در اين کشور در سال ۲۰۰۷ منتشر کردند..


براساس اين آمار،در اين سال ۱۶ هزار و ۲۳۲ شهروند، ۴۳۲ سرباز و يک هزار ۳۰۰ پليس عراقی کشته شده اند.


همچنين، طبق آمار وزارت کشور عراق در سال ۲۰۰۶، دست کم ۱۲ هزار و ۳۷۱ شهروند، ۶۰۳ سرباز و يک هزار و ۲۲۴ پليس عراقی کشته شده اند.


عوامل کاهش خشونت در عراق


ژنرال ديويد پتراوس، فرمانده نيروهای نظامی آمريکا در عراق، روز جمعه در يک کنفرانس خبری بارديگر کاهش ميزان خشونت در عراق به ميزان ۶۰ در صد نسبت به ماه ژوئن را به عواملی مانند: اعزام نيروهای تازه نفس به عراق، همکاری اعراب سنی برای مقابله با القاعده و آتش بس شش ماه مقتدی صدر نسبت داده بود.


اين فرمانده نظامی گفته بود:« هرچند عراق از خطر وقوع يک جنگ داخلی فاصله گرفته است، اما دستاوردهای امنيتی به دست آمده شکننده و برگشت پذيرند».


آقای پتراوس ، افزوده بود:«به رغم موفقيت های به دست آمده عليه القاعده در عراق، نابودی اين گروه مهم ترين هدف نيروهای نظامی آمريکا در سال ۲۰۰۸خواهد بود».


ژنرال پتراوس در خصوص نقش کشورهای همسايه در کاهش ميزان خشونت درعراق گفت:«تعداد حملاتی که در آنها از سلاح و مهمات ايرانی استفاده می شده، کاهش يافته است».


فرمانده نيروهای نظامی آمريکا در عراق بارديگر ايران را به احترام به گذاشتن به درخواست ها برای توقف«آموزش، حمايت مالی و مسلح کردن گروه های ويژه» فراخواند. به نظر می رسد منظور وی از گروه های ويژه، گروه های ستيزه جويان شيعه در عراق مانند سپاه مهدی باشد.


XS
SM
MD
LG