لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۱۲

مرکل: درهای مذاکره به روی ايران بازخواهد ماند


آنگلا مرکل صدراعظم آلمان به همراه شیخ ناصر نخست وزیر کویت در کنفرانس خبری روز سه شنبه
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان به همراه شیخ ناصر نخست وزیر کویت در کنفرانس خبری روز سه شنبه

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان که از کويت ديدار می کند روز سه شنبه ششم فوريه گفت درهای مذاکره برسر برنامه هسته ای به روی ايران همچنان «باز» خواهد ماند.


آنگلا مرکل با اشاره به پايان مهلت شصت روزه قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل متحد برای تعليق فعاليت هسته ای غنی سازی اورانيوم و واکنش ايران به قطعنامه تاکيد کرد که مذاکره و گفت وگو همچنان امکان پذير است.


در پايان مهلت ۶۰ روزه شورای امنيت (۲۱ فوريه)، محمد البرادعی گزارش خود را در باره ميزان همکاری ايران با قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنيت، به اين شورا ارايه خواهد کرد.


در پايان مهلت ۶۰ روزه شورای امنيت ۲۱ فوريه، محمد البرادعی گزارش خود را در باره ميزان همکاری ايران با قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنيت، به اين شورا ارايه خواهد کرد

خانم مرکل که در کنفرانس خبری به همراه شیخ ناصر نخست وزیر کویت سخن می گفت گزينه «حمله نظامی» برای حل بحران برنامه هسته ای ايران را غير قابل قبول دانست.


آنگلا مرکل در سفر چهار روزه خود به خاورميانه و کشورهای عربی درباره تسريع روند صلح خاورميانه با سران کشورهای مصر، عربستان، امارات متحده عربی و کويت مذاکره و گفت وگو کرده است.


اهود اولمرت نخست وزير اسراييل نيز روز سه شنبه گفت جامعه جهانی می تواند بدون استفاده از گزينه نظامی برنامه هسته ای ايران را متوقف کند.


آقای اولمرت گفته« اقدام های اخير جامعه جهانی برعليه ايران بسيار موثرتر» از آنچه انتظار می رفته، بوده است و چنانچه همه کشورها به فشار جامعه جهانی برعليه ايران بپيوندند می توان برنامه هسته ای ايران را متوقف کرد.


بلر: برنامه ای برای حمله به ايران وجود ندارد


تونی بلر، نخست وزير بريتانيا، روز سه شنبه هرگونه برنامه ای برای حمله به ايران را رد کرد ولی گفت که استراتژی تهران سبب افزايش نگرانی ها شده است.


آقای بلر که در يک کميته پارلمان بريتانيا سخن می گفت، تهران را متهم کرد که درصدد گسترش توانايی خود برای توليد بمب هسته ای است که نوعی مقابله جويی با سازمان ملل به شمار می رود و از سوی ديگر به عمد فرقه گرايی و خشونت را در منطقه خاورميانه پرورش می دهد.


به گزارش خبرگزاری رويترز، آقای بلر در عين حال با نشان دادن شاخه زيتون به ايران گفت که « بسياری از درها » به روی ايران باز است به شرطی که اين کشور استراتژی خود را تغيير دهد.


نخست وزير بريتانيا افزود: « هيچ کسی درباره حمله نظامی به ايران صحبت نمی کند اما مردم به طور فزاينده ای در ارتباط با استراتژی دنبال شده توسط اين کشور نگران و هراسان هستند.»


تونی بلر با نشان دادن شاخه زيتون به ايران گفت که « بسياری از درها » به روی ايران باز است به شرطی که اين کشور استراتژی خود را تغيير دهد

وی گفت: هيچ کس درباره عمليات نظامی نه حرف می زند و نه برنامه ريزی می کند و جامعه جهانی نيز چنين چيزی را نمی خواهد. اين چيزی هم نيست که ما در پی آن باشيم. اما اين مهم است که ايران درک کند در حال حاضر دو کار انجام می دهد که آرامش جامعه بين المللی را واقعا برهم زده است.


«ايران قطعنامه را اجرا نمی کند»


رضا آقازاده رييس سازمان انرژی اتمی ايران نيز در بيان موضع ايران در باره قطعنامه شورای انتيت سازمان ملل متحد گفته بود که جمهوری اسلامی قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنيت را اجرا نخواهد کرد.


آقای آقازاده افزوده بود :«همانطور که قبلا اعلام کرده ايم قطعنامه شورای امنيت عليه ايران را دارای مشکلات حقوقی و اجرايی می دانيم و آن را اجرا نخواهيم کرد».
شورای امنيت سازمان ملل متحد در روز ۲۳ دسامبر ۲۰۰۶ قطعنامه ای به تصويب رساند که براساس آن ايران ملزم شد تا برنامه غنی سازی اورانيوم را به حالت تعليق درآورد.

شورای امنيت تا دوم اسفند ماه به تهران فرصت داده تا در اين زمينه تجديد نظر کند و در غير اين صورت در خصوص اقدامات بعدی تصميم گيری خواهد کرد.


خبرگزاری ايرنا نيز از قول آقای آقازاده گفته است: «مسايل باقی مانده در مورد فعاليت های هسته ای صلح آميز ايران در يک نشست در آژانس قابل حل است.»


XS
SM
MD
LG