نمايندگان سياسی کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ در مذاکرات روز پنجشنبه در پاريس بر ادامه رايزنی های خود درباره برنامه هسته ای ایران تاکيد کردند.
وزارت امور خارجه فرانسه بيانيه کوتاهی درباره نشست پاريس منتشر کرد، اما توضيحی روشنی درباره اقدامات آتی اين گروه ارائه نکرد.
فرانسه، بريتانيا، آمريکا، چين و روسيه به همراه آلمان، کشورهای موسوم به گروه ۱+۵، طی دو سال اخیر کوشیده اند تا ايران را به توقف فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم ترغیب کنند.
در بيانيه وزارت امور خارجه فرانسه آمده است:« اين نشست به شرکت کنندگان اين فرصت را داد تا وضعيت موجود و گام های بعدی را مورد بحث قرار دهند... شش قدرت به گفت وگوهای خود در هفته های آينده ادامه خواهند داد».
يک مقام فرانسوی که نخواست نامش فاش شود، پيش از برگزاری اين نشست به خبرگزاری وريترز گفته بود به دليل تغيير در دولت در آمريکا و تا زمانی که باراک اوباما، رییس جمهوری منتخب آمریکا، قدرت را در دست نگیرد، انتظار نمی رود که حرکتی مهم در این مقطع صورت گیرد.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا روز چهارشنبه در پاسخ به پرسشی در خصوص سياست های جاری آمريکا درباره ايران با توجه به خاتمه يافتن دوران رياست جمهوری جرج بوش گفته بود:«اين دولت تا ۲۰ ژانويه بر سر کار خواهد بود و به دليل اهميت موضوع ما به کار خود ادامه خواهيم داد».
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا همچنين تاکيد کرده بود: مذاکرات پاريس، گفت و گو درباره گام بعدی بر اساس راهبرد دوگانه در قبال ايران است.
اريک شواليه، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، نیز روز چهارشنبه گفته بود: «روز پنجشنبه نتايج پيشنهاد بسته مشوقهای سياسی و اقتصادی که توسط خاوير سولانا به ايران ارائه شده نيز بررسی خواهد شد.»
خاوير سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در ماه ژوئن با سفر به تهران بسته مشوق های اقتصادی شش قدرت جهانی را به مقامات ایران ارائه کرد.
رسانه های ایران هفته گذشته خبر داده بودند که خاویر سولانا در نامه ای به دولت ايران، اعلام کرده است که خواستار گفت وگوی تازه با تهران است.
حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران ، نيز در واکنش به موضوع اين نامه گفته است : پيشنهادهای خاوير سولانا تکراری است و با پيشنهادهای قبلی تفاوتی ندارد .
شورای امنيت سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۶ تاکنون طی پنج قطعنامه از ايران خواسته است تا فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند. ايران با سرپيچی از اين در خواست برنامه غنی سازی خود را توسعه داده است.
به دليل کاربرد دوگانه غنی سازی اورانيوم در توليد سوخت هسته ای و ساخت سلاح اتمی، کشورهای غربی ايران را متهم می کنند که با ادامه اين فعاليت ها درصدد دستيابی به تکنولوژی ساخت سلاح هسته ای است.
ايران با رد اين اتهام می گويد برنامه هسته ای اين کشور کاملا صلح آميز و صرفا برای توليد انرژی است.