معاون سياسی امنيتی استان کردستان ايران روز پنجشنبه گفته است: نيروهای نظامی این کشور اعضای دو تيم «تروريستی»، که به قصد اخلال در انتخابات مجلس، از مرز عراق وارد اين استان شده بودند، را به قتل رسانده اند.
ايرج حسن زاده، معاون سياسی امنيتی استان کردستان ايران، با اشاره به این که این عملیات ها در «دو نقطه مرزی» صورت گرفته، افزوده است:«در جريان اين انهدام علاوه بر به هلاکت رسيدن تمامی اعضای اين دو تيم مقادير زيادی مواد منفجره و چند قبضه اسلحه نيز کشف و ضبط شد».
آقای حسن زاده اين افراد را وابسته به گروه های «ضدانقلاب» و «تروريست» خواند، ولی شمار کشته شدگان اين حمله را مشخص نکرد.
استان کردستان ايران طی سال های اخير شاهد درگيری نيروهای امنيتی با گروه جدايی طلب کرد به نام پژاک، حزب حيات آزاد کردستان، بوده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای حسن زاده درباره هدف ورود اين تيم های عملياتی به کردستان گفت: «هدف اين گروه ها ايجاد بی نظمی در آستانه برگزاری انتخابات مجلس هشتم در حوزه های انتخابيه استان کردستان بود».
گلوله باران سه روستای عراق
همزمان با اظهارت معاون امنيتی کردستان ايران درباره نابودی تيم عمليات گروه های مخالف، مقام های عراقی نيز اعلام کردند که توپخانه ارتش ايران صبح روز پنج شنبه سه روستا را در خاک عراق گلوله باران کرده، اما اين حمله خسارت مالی يا تلفاتی در پی نداشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شهردار شهر زراوه، از شهرهای مرزی عراق، گفت که ظاهرا ارتش ايران در تلاش بوده تا به چند مخفيگاه گروهی از کردهای شورشی ايرانی حمله کند.
- «هدف اين گروه [ تروریستی] ايجاد بی نظمی در آستانه برگزاری انتخابات مجلس هشتم در حوزه های انتخابيه استان کردستان بود».
تهران بارها گروهی را به نام پژاک، حزب حيات آزاد کردستان، به انجام عمليات تروريستی عليه نيروهای نظامی و امنيتی ايران متهم کرده است.
آزاد وسو، شهردار شهر زراوه، به خبرگزاری فرانسه گفت: «ساعت شش صبح امروز [پنج شنبه] ارتش ايران به سوی سه روستای مرزی داخل عراق، توپ شليک کرد.»
به گفته وی، توپخانه ارتش ايران به مدت ۳۰ دقيقه به گلوله باران اين سه روستا ادامه داده و به رغم اينکه اين گلوله باران هيچ خسارتی در پی نداشته، «ساکنين روستاها را به شدت وحشت زده کرده است.»
شهرستان کوچک زراوه، در فاصله ۱۶۰ کيلومتری شمال سلمانيه قرار دارد.
ايران در ابتدای پاييز خبر حمله توپخانه ارتش به مقر شبه نظاميان کرد در شمال عراق را تاييد کرد و در آن زمان اعلام شد که اين حمله بدون هماهنگی با مقام های محلی کردستان عراق رخ داده است.
حمله پاييز توپخانه ارتش ايران به شمال عراق موجب شد تا برخی مقام های محلی از ايران انتقاد کنند.
مقام های کرد همچنين در آن زمان اعلام کردند که در پی وحشت ساکنين برخی روستاهای کردنشين از حملات دوباره ايران، خانه و کاشانه خود را ترک کرده اند و در کوه ها پناه گرفته اند.
گروه پژاک که از آن با عنوان شاخه ايرانی پ کا کا – حزب کارگران کردستان ترکيه – نيز ياد می شود، در برخی مناطق کردستان عراق مخفيگاه دارد.
تنش فزاينده ميان عراق و ترکيه بر سر فعاليت های شبه نظاميان کرد موجب شد تا در پی مذاکراتی تازه، دو کشور عراق و ترکيه، هفته گذشته اعلام کنند در مقابله با گروه «پ کا کا» در کنار يکديگر هستند و با اين گروه مبارزه خواهند کرد.
ترکيه می گويد که بيش از دو هزار تن از شورشيان کرد اين کشور در شمال عراق مستقر هستند و از آنجا «برنامه های خرابکارانه و تروريستی» خود را پی می گيرند.
دولت ترکيه همچنين تشکيلات خودگردان کردستان عراق را متهم می کند که با شورشيان کرد ترکيه، برخورد سخت گيرانه ای ندارد.
گروه پ کا کا برای استقلال مناطق کردنشين ترکيه، عليه حکومت مرکزی اين کشور اعلام مبارزه مسلحانه کرده است و از سوی مجامع جهانی رسما به عنوان يک گروه «تروريستی» شناخته می شود.