در حالی رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه می گويد مبارزه با ترور نبايد به نقض دمکراسی و حقوق بشر بيانجامد که ملی گرايان ترک دولت اسلامگرای وی را به دليل مخالفت با عمليات برون مرزی ارتش بشدت مورد سرزنش قرار می دهند.
عصر سهشنبه ۱۲ ژوئن اجلاس امنيتی ترکيه به رياست رجب طيب اردوغان نخست وزير به مدت ۲ ساعت و ۴۵ دقيقه پشت درهای بسته برگزار شد.
در اين اجلاس عبدالله گل وزير خارجه، عثمان گونش وزير کشور، ژنرال ياشار بيوک آنت رييس ستاد ارتش، فرماندهان نيروی زمينی ارتش و ژاندرمری و نيز مقامات امنيتی ترکيه مشارکت داشتند.
دفتر نخست وزيری ترکيه در پايان اين اجلاس اعلام کرد: مبارزه با تروريسم پ ک ک تا از ميان بردن اين سازمان ادامه خواهد داشت. اما اين مبارزه نبايد دمکراسی، حقوق بشر و حاکميت قانون را تضعيف کند. همچنين تاکيد شده: هماهنگی و رهبری مشترک مبارزه با ترور توسط دولت و نيروهای مسلح ترکيه نبايد خدشهدار شود.
در پايان اجلاس امنيتی آنکارا رجب طيب اردوغان عمليات برون مرزی ارتش ترکيه با هدف سرکوب پايگاه های پ ک ک در خاک شمال عراق را دارای نتايج سياسی و نظامی نامشخص توصيف کرد و مخالفت خود را با آن ابراز داشت.
آقای اردوغان گفت:« آمار به دست آمده نشان می دهد در شمال عراق ۵۰۰ تروريست وجود دارد.اما در کوهستان های داخل ترکيه ۵۰۰۰ تروريست پ ک ک وجود دارد. آيا اينک مبارزه با ۵۰۰۰ تروريست داخل ترکيه به پايان رسيده و مساله آنها حل شده تا به سراغ ۵۰۰ تروريست پ ک ک در شمال عراق برويم؟»
سخنان نخست وزير انتقاد شديد ملی گرايان مخالف را در پی داشت. دنيز بايکال رهبر حزب جمهوری مردم تاکيد کرد: «سخنان اردوغان نشان می دهد اين مساله را درک نکرده که پ ک ک از شمال عراق تغذيه می شود».
ساير ملی گرايان دولت را حتی به خيانت و حمايت ازتروريسم متهم کردهاند. به نحوی که دولت اردوغان در واکنش اعلام کرده:«عليه انتقادهايی که از حد و مرز احترام و نزاکت فراتر می روند، اقامه دعوا خواهد کرد».
همزمان با افزايش فشارهای ملی گرايان ترک بر دولت اردوغان برای صدور فرمان حمله ارتش به پايگاه های پ ک ک در کردستان عراق، آمريکا بارديگر خواستار هماهنگی و همکاری سياسی آنکارا- بغداد- واشنگتن در رويارويی با پ ک ک شد.
به گزارش خبرگزاری نيمه رسمی آناتولی شان مک کورمک سخنگوی وزارت خارجه آمريکا بار ديگر تاکيد کرده: «حمله نظامی ارتش ترکيه به پايگاه های پ ک ک در عراق، راهحل معضل حزب کارگران کردستان نيست».
از سوی ديگر دولت ترکيه فريدون سنرلی اوغلو مستشار وزارت خارجه را برای گفت وگو درباره مسايل مربوط به پ ک ک و کردهای عراقی به تهران فرستاده است. به گزارش آژانس خبر ترک گفت وگوهای آقای سنرلی اوغلو با مقامات جمهوری اسلامی محرمانه است.
همزمان درگيری ميان نيروهای مسلح ترکيه با شبه نظاميان پ ک ک در استان های شرناخ و تونجلی ادامه دارد. هيات رهبری پ ک ک با صدور اطلاعيهای اعلام کرده به آتش بس يک طرفه ماه اکتبر ۲۰۰۶ پايبند است. اما ارتش ترکيه در پاسخ عمليات نظامی عليه شبه نظاميان پ ک ک را افزايش داده و اين سازمان ناچار به دفاع است. حزب کارگران کردستان از دولت ترکيه خواسته است در شرايط پيش از انتخابات در اين کشور آتش بس يک طرفه اين سازمان را محترم بشمارد.