نخست وزير ترکيه روز جمعه گفت دولت به ارتش اين کشور اختيار داده است تا برای مقابله با شورشيان کرد به عمليات برون مرزی دست زده و وارد شمال عراق شود.
طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه در سخنانی که از تلويزيون پخش شد، گفت:« کابينه در جلسه ای در روز ۲۸ نوامبر تصميم گرفت به نيروهای مسلح اجازه دهد به عمليات مرزی دست بزنند، و رييس جمهوری نيز آن را تاييد کرد.»
به رغم مخالفت واشينگتن و بغداد با عمليات نظامی ترکيه عليه چريک ها و شورشيان حزب کارگران کردستان ترکيه، پ کا کا، آنکارا بارها بر قصد خود به سرکوب اين شورشيان مسلح که از شمال عراق به عنوان پايگاهی برای حمله به خاک ترکيه استفاده می کنند، تاکيد گذاشته است.
هنوز روشن نيست آيا گفته های اردوغان به اين معنا است ترکيه بی درنگ دست به عمليات عليه شورشيان مسلح پ کا کا خواهد زد.
ارتش ترکيه در آمادگی برای يک حمله احتمالی به داخل عراق، بالغ بر ۱۰۰ هزار سرباز، همراه با تانک، توپخانه و هواپيماهای جنگی ، در نزديکی مرز با عراق مستقر کرده است.
پارلمان ترکيه روز ۱۷ اکتبر، طرحی را تصويب کرد که بر اساس اين قانون، دولت قادر است هر زمان که تشخيص دهد، به عمليات نظامی برون مرزی دست بزند.
اين مصوبه در پی يک سلسله حملات مرگبار پ کا کا به نيروهای امنيتی ترکيه که موجی از احساسات و تطاهرات ناسيوناليستی در سراسر کشور براه انداخت، به تصويب رسيد.
اردوغان، در مذاکرات با جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، در کاخ سفيد در اوائل نوامبر، از او خواست که ايالات متحده در مبارزه با پ کا کا، که واشينگتن آن را يک گروه تروريستی می داند، با ترکيه همکاری کند.
مقامات کردستان عراق نيز برای منزوی ساختن شورشيان پ کا کا، که شمار آنها ۳ هزار نفر تخمين زده می شود، گام هايی برداشته اند.
با اين حال، به گزارش خبرگزاری رويترز، مقامات دولت ترکيه در اين هفته بار ديگر تکرار کردند که انتظار دارند نيروهای امريکا و عراق قاطعانه تر عليه پ کا کا عمل کنند.
حزب کارگران کرد ترکيه، که در سال ۱۹۷۸ به عنوان يک گروه شورشی با گرايش های مارکسيستی – لنينيستی تاسيس شد، مبارزه مسلحانه برای ايجاد يک سرزمين کردنشين در جنوب شرقی ترکيه را در سال ۱۹۸۴ آغاز کرد و مقامات ترکيه آن را متهم می کنند که از آن زمان موجب مرگ نزديک به ۳۰ هزار نفر شده است.