در حالی که نظر سنجی ها در خارج از حوزه های رای گيری از پيشتازی باراک اوباما حکايت دارد، اما رسانه ها همچنان از جان مک کين به عنوان فردی که می تواند شگفتی ساز انتخابات روز سه شنبه باشد، نام می برند.
در حالی شعبه های رای گیری روز سه شنبه کار خود را آغاز کردند، که صف های طولانی از مردم در مقابل شعب اخذ رای شکل گرفته بود.
در ایالت نیوجرسی به علت ازدحام مردم و مشکلات در رای گیری کامپیوتری، مسئولان مجبور به استفاده از برگه های رای شدند.
بر اساس ارزیابی رسانه ها و تحلیلگران آمریکایی، رای دهندگان این کشور روز سه شنبه، انتخابی تاريخی را رقم خواهند زد. در صورت پيروزی باراک اوباما او نخستين آمريکايی آفريقايی تبار خواهد بود که به مقام رييس جمهوری آمريکا برگزیده می شود و در صورت پيروزی جان مک کين ، وی مسن ترين فردی است که برای اين سمت انتخاب خواهد شد و سارا پی لين نيز نخستين زن معاون ريیس جمهوری آمریکا خواهد شد.
ستاد انتخاباتی باراک اوباما با سازماندهی گروه هايی از زنان و جوانان، شهروندان آمريکايی را به رفتن به پای صندوق های رای ترغيب می کند و برآورد می شود که انتخابات چهارم نوامبر رکوردی تاريخی از حضور مردم در انتخابات بر جای بگذارد.
باراک اوباما سحرگاه روز سه شنبه با حضور در یک شعبه رای گيری در مدرسه ای در شيکاگو، رای خود را به صندوق ريخت.
سارا پی لین، معاون جان مک کین، نیز در شهر واسیلا در آلاسکا در یکی از شعبه های رای گیری حاضر شد و رای خود را به صندوق ریخت.
در همين حال، جان مک کين، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات رياست جمهوری آمريکا، روز سه شنبه با اذعان به برتری رقيب دمکرات خود تصريح کرد که پيروزی وی دور از دسترس نيست.
جان مک کين در گفت وگو با شبکه تلويزيونی«سی. بی. اس» گفت: ما در همه ايالت های سرنوشت ساز توانسته ايم که فاصله خود را کم کنيم.
آقای مک کين افزود:«شما نمی توانيد تصور کنيد که هيجان فردی که در آستانه دستيابی به مهم ترين مقام در جهان است، چگونه است و من از اين لذت می برم. تا آخرين روز زندگی ام ان را فراموش نخواهم کرد.»
گزارش ها حاکی است که باراک اوباما برنده انتخابات در دو شهر کوچک در ايالت نيو همپشاير بوده است. مردم اين دو شهر کوچک به طور سنتی در ساعت يک بامداد روز انتخابات، رای خود را به صندوق رای ريختند.
در شهر کوچک ديگسويل نودچ، باراک اوباما ۱۷ رای و جان مک کين ۱۰ رای کسب کرد. لازم به ذکر است که جرج بوش، رييس جمهوری فعلی آمريکا، در هر دو انتخابات پیشین در اين دو شهر، پيروز شده بود.
تا پيش از روز انتخابات رياست جمهوری در چهارم نوامبر بيش از ۲۹ ميليون نفر در ۳۰ ايالت آمريکا، رای خود را به صندوق ها ريخته بودند.
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، باراک اوباما در نظر سنجی ها از رقيب جمهوريخواه خود پيشی گرفته است.
يک مقام مسئول در انتخابات نيز گفته است که در ايالت های کارولينای شمالی، فلوريدا، آيوا و کلرادو شهروندان طرفدار حزب دمکرات بيشتر از جمهوريخواهان در رای گیری شرکت کرده اند.
جرج بوش در انتخابات رياست جمهوری سال ۲۰۰۴ در اين چهار ايالت به پيروزی رسيده بود.
نتیجه انتخابات در ایالت هایی چون فلوریدا، پنسلوانیا، ویرجینا و اوهایو سرنوشت ساز خواهد بود.
در همين حال، برخی از اعضای حزب دمکرات می گويند: باراک اوباما توانسته است که با سازماندهی شهروندان تعداد زيادی از مردم را به پای صندوق های رای بکشاند و احتمالا يک رکورد تاريخی در اين زمينه بر جای خواهد گذاشت.
ديويد پولفی، مدير ستاد انتخاباتی آقای اوباما ، سحرگاه روز سه شنبه به شبکه خبری «ان بی سی» گفت: «ما فکر می کنيم رای لازم را در سراسر کشور داريم.»
بر اساس نظر سنجی موسسه گالوپ و روزنامه «يو اس آ تودی» که تا یک روز پیش از انتخابات انجام شده است، آقای اوباما يازده درصد از جان مک کين پيشی گرفته است.
طبق نظر سنجی اين دو موسسه، باراک اوباما ۵۳ درصد آرا و جان مک کين ۴۲ درصد آرا را کسب خواهند کرد. ضريب خطای اين نظر سنجی دو درصد اعلام شده است. اين در حالی است که ديگر نظر سنجی از پيشتازی هشت درصدی باراک اوباما حکايت دارند.
هر یک از دو کاندیدا نیازمند دستیابی به ۲۷۰ «کالج انتخاباتی» است تا بتواند به عنوان چهل و چهارمین رییس جمهوری آمریکا انتخاب شود.