لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۱۶

ابراز نگرانی آمریکا، فرانسه و روسیه درباره برنامه هسته ای ایران


دولت های آمريکا، روسيه و فرانسه در نامۀ مشترکی به آژانس بين المللی انرژی اتمی تاکيد کردند که اقدام اخير ایران برای غنی سازی اورانیوم با غلظت بالا توجيه پذير نيست و بر نگرانی های جامعۀ جهانی می افزايد.

در نامۀ مشترک اين سه دولت که به تاريخ ۱۲ فوريه به آژانس بين المللی انرژی اتمی در وين ارائه شده، گفته می شود که اقدام هفتۀ پيش دولت ايران در غنی سازی اورانيوم با غلظت ۲۰ درصد ترديدها در مورد تلاش آن بر افزايش توانائی توليد سلاح های هسته ای را دامن می زند.

در واشينگتن نيز، سخنگوی کاخ سفيد نيز بعدازظهر روز سه شنبه، در کنفرانس مطبوعاتی خود گفت اگر دولت ايران تغيير روش ندهد، بايد در انتظار پيآمدهای تصميم خود باشد.

رابرت گيبس گفت: «سياست تعامل ما، صرفا به خاطر گفت وگو نيست؛ گفت وگو بايد به نتيجه ای بينجامد و اگر ايران به شرکت سازنده در گفت وگوها تمايلی نشان ندهد و به تغيير رفتار و روش گردن ننهد، همچنان که رئيس جمهور [اوباما] گفته و همچنان که روسيه، فرانسه و آمريکا در نامه ای به آژانس بين المللی اعلام کرده اند، پيآمدهائی در انتظارش خواهد بود.»


وی همچنین افزود: مسلما سپاه پاسداران، نيروی قدرتمندی در ايران است که از برنامۀ اتمی پشتيبانی می کند، عليه حقوق جهانشمول شهروندان ايرانی عمل می کند و وسائل پشتيبانی از تروريسم دولتی را فراهم می آورد؛ از همين روست که وزارت خزانه داری آمريکا، هفتۀ گذشته، تحريم ها عليه سپاه پاسداران را محکم تر کرد.

در تهران، محمود احمدی نژاد تهديد کرد هر کشوری که بخواهد عليه جمهوری اسلامی تحريم جديدی اعمال کند پشيمان خواهد شد؛ ولی سخنگوی کاخ سفيد در اين زمينه گفت: « آقای احمدی نژاد سال هاست که سخنان تند اشتعالی می گويد.»

«هيج گزينه ای برای مقابله باایران حذف نشده است»

در همین حال، رابرت گيبس همچنین گفته است که هيچ گزينه ای برای حل مناقشه هسته ای ايران، از جمله اقدام نظامی، حذف نشده است.

آقای گيبس که با خبرنگاران صحبت می کرد در پاسخ به پرسشی در خصوص سياست های پيش رو در قبال ايران گفت: «هيج (گزينه ای) را رد نخواهم کرد.»

سخنگوی کاخ سفيد در همين حال اضافه کرد: رويکرد ايران در رد تلاش های دولت آمريکا برای تعامل با اين کشور، نشانگر آن است که ماهيت برنامه هسته ای جمهوری اسلامی آن گونه نیست که می گویند.

ايران می گويد برنامه هسته ای اين کشور ماهيت صلح آميز دارد و برای توليد انرژی است. اين در حالی است که کشورهای غربی تهران را متهم می کنند که درصدد دستيابی به تکنولوژی ساخت سلاح اتمی است. تهران این اتهام را رد می کند.

در همين زمينه، ژنرال مايک مولن، رييس ستاد نيروهای مسلح آمريکا، نيز گفته است: ايران در مسير دستيابی به توانايی برای ساخت سلاح هسته ای قرار دارد و اين بسيار خطرناک است.... و اين نتيجه بسيار بدی دارد.»

ژنرال مولن که در يک کنفرانس خبری در اردن صحبت می کرد، با تاکيد برای اين که «گفت وگو» با ايران امکان پذير است، تصريح کرده است: گزينه نظامی برای حل اين بحران بر روی ميز قرار دارد.

وی افزوده است: اولويت باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، و دولت او اين بوده است تا از طريق ابتکار مذاکره با ايران تعامل کنند و در عين حال همه گزينه ها را مد نظر داشته باشند.

ژنرال مايک مولن افزود: وقتی می گويم همه گزينه ها بر روی ميز قرار دارد، حتما گزينه نظامی هم شامل آن می شود.

رييس ستاد نيروهای مسلح آمريکا می گويد: اسرائيل نيز به تلاش ها برای حل مناقشه هسته ای ايران از طريق ديپلماتيک پايبند است.

همزمان با اظهارات ژنرال مولن در خصوص رويکرد تل آويو در قبال ايران، بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل، در مسکو گفته است: کشورش هيچ برنامه ای برای جنگ با ايران ندارد.

به نظر می رسد اظهارات بنيامين نتانياهو واکنشی به اظهارات محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، باشد که گفته است اسرائيل در صدد است تا جنگی در منطقه راه بيندازد.

محمود احمدی نژاد در مصاحبه مطبوعاتی روز سه شنبه گفته بود: «ممکن است آنها (اسرائیل) به دنبال اين باشند که در بهار و تابستان آينده جنگی راه بيندازند اين در حالی است که دولت های منطقه آمادگی کامل دارند و اگر اين رژيم دست به اقدامی بزند، اين بار خود خاور ميانه مسئله را حل می کند.»

بنيامين نتانياهو همچنين گفت: چيزی هايی که می شنويم تعجب برانگيز نخواهد بود، چرا که ايران احساس می کند گفت وگو ها برای تشديد تحريم ها اوج گرفته است.

اسرائيل يکی از طرفداران افزايش تحريم ها عليه ايران است و در همين زمينه، نخست وزير اين کشور به مسکو سفر کرده است تا حمايت روسيه از تحريم های تازه عليه ايران را جلب کند.
XS
SM
MD
LG