نورالدین زرین کلک استاد دانشکده هنرهای دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، به دلیل آن چه هتک حرمت به یکی از دانشجویان چادری این دانشکده عنوان شده است از دانشگاه اخراج شد.
خبرگزاری فارس گزارش داد که روز پنجشنبه جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران در تجمعی در مقابل درب اصلی این دانشگاه به آنچه که «هتاکی به دانشجو» خوانده اند اعتراض کرده و خواهان «محاکمه» این استاد شدند.
نورالدين زرين کلک متولد ۱۳۱۶ در مشهد در سال ۱۹۷۰ به عنوان عضو وارد آسيفای جهانی شد و از ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۰عضو هيات مديره آن بود او فارغ التحصيل هنرستان نقاش کمال الملک تهران و دکترای داروسازی در دانشگاه تهران و کارگردانی انيميشن در آکادمی سلطنتی هنرهای زيبای بلژيک در سال۱۹۷۲ و فيلمسازی عروسکی در استوديو يرژی ترنکا در چک سال۱۹۷۵ است . نخستين فيلمش «وظيفه اول» را در سال ۱۳۴۹ ساخت . او تاکنون چهارده فيلم انيميشن ساخته است.
آقای زرين کلک ده کتاب برای کودکان نوشته و تصويرسازی بيش از بيست کتاب را انجام داده موسس و مدرس اولين مدرسه انيميشن ايران بوده است. او جوايز بين المللی بسياری را در حيطه تصويرسازی و
سينما دريافت کرده که می توان به جوايزی چون جايزه موزه ايلوستراسيون توکيو (ژاپن) برای کتاب ملا نصر الدين ۲۰۰۰ و عنوان جواهر قرن (بيستم) از فستيوال بين المللی فيلم آنسی (فرانسه) برای فيلم دنيای ديوانه ديوانه ديوانه ۲۰۰۰ اشاره کرد.
آن چه به طور کلی به اخراج اين استاد معروف رشته هنر انجاميده است، به گزارش خبرگزاری ايسنا و به نقل از همسر دختر دانشجو، اين گونه است: «در کلاس درس نورالدين زرين کلک به يکی از دانشجويان خود که فرشته بدون مويی را نقاشی کرده بود می گويد فرشته کچل زيبا نيست. يکی ديگر از دختران دانشجو می گويد زيبايی به کچل بودن نيست. در اين زمان نورالدين زرين کلک به سمت همين دختر می رود چند تار موی او را نشان می دهد و می گويد اين دختر کچل نيست».
آقای زرين کلک، يک بار هم پيش از اين، در جريان انقلاب فرهنگی پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ از دانشکده هنر دانشگاه تهران، جايی که در آن به تدريس مشغول بود اخراج شد. اما پس از گذشت چند سال به دعوت همين دانشکده دوباره به تدريس مشغول شد و تا اکنون مشغول به کار بود.
نورالدين زرين کلک متهم شده است که بخشی از موهای يکی از دانشجويان دختر خود را به ديگران نشان داده است. به دنبال اين جريان، دانشجويان بسيجی دانشکده هنرهای زيبا در اين دانشکده راهپيمايی کرده و يا شعاهايی مانند دانشگاه بايد از حضور کمونيست ها و ليبرال ها پاک شود و انقلاب فرهنگی تکرار بايد گردد خواستار برخورد با نورالدين زرين کلک شدند.
از محمد ملکی، اولين رييس دانشگاه تهران پس از انقلاب و از جمله کسانی که وقايع دانشگاه ها در ايران را از نزديک دنبال می کند خواسته ايم، تا نظر خود را پيرامون اتفاقی که در دانشکده هنرهای زيبای داشنگاه تهران برای نورالدين زرين کلک افتاده است بگويد.
محمد ملکی می گويد: «مسائل مختلفی امروز در دانشگاه های ايران مطرح است. شما امروز از نور الدين زرين کلک می گوييد [ولی اين موضوع فقط در مورد او وجود ندارد]. من هنوز اطلاع دقيقی ندارم، که موضوع چه بوده است. ولی با توجه به آشنايی که من با دانشگاه و روش استادها دارم، مطرح کردن اين مسئله که آقای زرين کلک به يک خانمی گفته اند موهايت را نشان بده و يا نظير اين، [اين روزها نظير اين مسائل] عليه استادان سرشناس مطرح است. می خواهند که به خيال خود مسائل سال ۵۹ و بستن و اسلامی کردن دانشگاه ها را دوباره تکرار کنند. در نتيجه با اين مسائل نبايد به صورت انتظاری برخورد کرد.»
تماس های ما با نورالدين زرين کلک برای پرس و جو پيرامون آن چه در کلاس درس وی اتفاق افتاده است بی نتيجه بود. به گزارش خبرگزاری ايسنا و به نقل از معاون آموزشی و تحصيلات تکميلی دانشگاه تهران، مسئولان اين دانشگاه از مقام های ذيصلاح خواسته اند تا موضوع را پی گيری کنند.