لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۸

مخالفت موگابه با تعویق انتخابات در زیمبابوه


رابرت موگابه، رييس جمهوری زيمبابوه، با تعویق انتخبات مخالفت کرد.
(عکس از EPA)
رابرت موگابه، رييس جمهوری زيمبابوه، با تعویق انتخبات مخالفت کرد. (عکس از EPA)

رابرت موگابه، رييس جمهور زيمبابوه، روز پنجشنبه در خواست کشورهای افريقايی برای تعويق انتخابات رياست جمهوری در روز جمعه را رد کرد و گفت: کسی نبايد در امور داخلی اين کشور دخالت کند.


آقای موگابه آخرين اجتماع انتخاباتی خود را روز پنجشنبه، يک روز قبل ا ز انجام رای گيری برای انتخابات رياست جمهوری، برگزار کرد.


رابرت موگابه با اشاره به در خواست کشورهای افزیقایی برای تعویق انتخابات گفت: برخی برادارن ما خواهان تعویق انتخابات هستند و به ما فشار می آورند تا قانون خود را نقض کنیم. ما از پذیرش این در خواست ها خودداری می کنیم و موظفیم که قانون خود را اجراکنیم.


آقای موگابه تاکید کرد که انتخابات در موعد مقرر برگزار خواهد شد.


پس از کناره گيری رهبر مخالفان از شرکت در انتخابات رياست جمهوری، تنها نامزد اين مقام رابرت موگابه است ودولتهای غربی اين انتخابات را از هم اکنون فرمايشی و باطل اعلام کرده اند.


پس از کناره گيری رهبر مخالفان از شرکت در انتخابات رياست جمهوری، تنها نامزد اين مقام رابرت موگابه است ودولتهای غربی اين انتخابات را از هم اکنون فرمايشی و باطل اعلام کرده اند.

روز گذشته نلسون ماندلا رهبر سابق آفريقای جنوبی به جمع منتقدان رابرت موگابه پيوست و خشونت در زيمبابوئه را محکوم کرد.


با اين همه آقای موگابه تمام انتقادها را رد کرده و مورگان چانگيرای رهبر مخالفان رامتهم کرد که دست نشانده بريتانيا و عامل استعمارکهن در اين کشوراست.


مقام دوم در گروه مخالف دولت- جنبش تغييرات دمکراتيک- پس از آنکه دادگاه وی را به جاسوسی محکوم کرد، يه قيد ضمانت فعلا آزاد شده ولی رهبر اين گروه مورگان چانگيرای چهار روز پس از کناره گيری از رقابت انتخاباتی، هنوز در سفارتخانه هلند پناه گرفته است.


آخرين نمايش انتخاباتی رابرت موگابه دريکی از حومه های حراره پايتخت برگزار شد که از مناطق نفوذ مخالفان حکومت است. اما قبل از ورود وی، حزب حاکم زانو چندين هزار نفر از حاميان آقای موگابه را سوار بر اتوبوس به محل برگزاری اجتماع آوردند.


آقای موگابه در سخنرانی های انتخاباتی خود علاوه بر حملات شديد به دولت بريتانيا، سازمان توسعه آفريقای جنوبی را که در بر گيرنده ۱۴ کشور منطقه است و از دولت زيمبابوه خواسته انتخابات را به تاخير بياندازد، به باد انتقاد گرفت .


آقای موگابه گفت: هيچ کشوری حتی اگر از دوستان ما باشد نمی تواند در امور داخلی زيمبابوئه دخالت کند.


او از پيروان خود خواست تا از رياست جمهوری وی همه جانبه حمايت کنند و افزود: «برای ما اين يک مقطع تاريخی است و اگر پيروز نشويم جهان خارج ما را به تمسخر خواهد گرفت».


به احتمال زياد اين اظهار نظرهای رابرت موگابه باعث ايجاد تنش در روابط وی با کشورهای عضو سازمان توسعه آفريقای جنوبی خواهد شد که از وی خواسته بودند اين انتخابات را به تعویق انداخته و با جنبش تغييرات دمکراتيک که بزرگترين گروه مخالف دولت است، برای تشکيل يک حکومت آشتی ملی وارد گفت وگو شود.


همزمان انتقادها از حکومت رابرت موگابه افزايش يافته است. نلسون ماندلا رهبر ساتق آفريقای جنوبی روز چهارشنبه در موضع گيری بی سابقه ای در خصوص بحران زيمبابوه، از ناتوانی فاجعه بار رهبری در اين کشور صحبت کرد.


جورج بوش، ریيس جمهوری آمريکا، انتخابات روز جمعه را فرمايشی و باطل توصِف کرد و اظهار اميدواری کرد که اتحاديه آفريقا موضع خود را در به رسميت نشناختن اين انتخابات جدی تر کند.


دولت اسلووانی، ریيس دوره ای اتحاديه اروپا، نيز در بيانيه ای خواستار تعويق انتخابات شد.


مورگان چانگيرای رهبر جنبش تغييرات دمکراتيک هنگام کناره گيری از شرکت در انتخابات گفت نمی خواهد پيروان او با رای دادن به مخالفان رژيم جان خود را به خطر بيندازند.


اين گروه مي گويد بر اثر حملات عوامل حکومت در دوره کارزار تبليغاتی مرحله اول رای گيری ها بيش از ۸۰ نفر از حاميان اين گروه کشته و هزاران نفر زخمی شده اند.


در دور مقدماتی اين انتخابات که درپايان ماه مارس برگزار شد مورگان چانگيرای به پيروزی رسيد و همين باعث تشديد سرکوب مخالفان شد.


XS
SM
MD
LG