در پی قتل ۱۴ مسافر یک اتوبوس در مسیر کراچی، وزارت خارجه پاکستان با تحویل نامهای به سفارت ایران در این کشور، از آن چه «بیعملی» جمهوری اسلامی نسبت به برخورد با «گروههای تروریستی مستقر در ایران» خواند بهشدت انتقاد کرد.
روز پنجشنبه در خط ساحلی مکران پاکستان، در محلی به نام اورماره در مسیر کراچی به شهر بندری گوادر، افراد مسلح پس از بررسی کارت شناسایی مسافران، ۱۴ مسافر چند اتوبوس را از بقیه جدا کرده و پس از ربودن آنها را به قتل رساندند.
بنا بر گزارشها، این افراد مسلح که تعدادشان ۱۵ تا ۲۰ نفر ذکر شده اونیفورم مرزبانی پاکستان را به تن کرده و در مسیر اتوبوسها ایست بازرسی جعلی برپا کرده بودند.
به گفته منابع محلی، ۱۰ نفر از نیروی دریایی، ۳ نفر از نیروی هوایی و همچنین یک نفر از گارد ساحلی پاکستان در میان کشتهشدگان بودند.
رسانههای پاکستانی روز جمعه نوشتند که یک گروه جداییطلب بلوچ به نام «براس» که ائتلافی از سه گروه «غیرقانونی» شامل ارتش آزادیطلب بلوچ، جبهه آزادی بلوچستان و نیروهای محافظ بلوچ است، در بیانیهای مسئولیت این قتلها را برعهده گرفته است.
به گزارش رسانههای پاکستانی، وزارت خارجه پاکستان بامداد جمعه در نامهای رسمی که تحویل سفارتخانه ایران داده نوشته است: «قتل ۱۴ پاکستانی بیگناه توسط گروههای تروریستی مستقر در ایران حادثهای بسیار جدی است و پاکستان قویاً به آن اعتراض میکند.»
از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری فرانسه، شاهمحمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان نیز میگوید که پاکستان «بارها» اطلاعات مربوط به فعالیت این گروهها را با مقامهای اطلاعاتی ایران در میان گذاشته و متذکر شده که این گروههای جداییطلب، «در خاک ایران اردوگاههای آموزشی و تدارکاتی ایجاد کردهاند.»
او افزوده که «متأسفانه تا این لحظه ایران اقدامی در این زمینه انجام نداده است.»
وزیر خارجه پاکستان در ادامه گفته است که قاتلان مسافران اتوبوس اکنون به سمت مرز با ایران بازگشتهاند و پاکستان «چندین بار» محل تجمع این گروهها در خاک ایران را شناسایی کرده و همچنان منتظر پاسخ ایران برای برخورد پاکستان با این گروهها است.
وزارت خارجه پاکستان از سفارت ایران خواسته تا نگرانی اسلامآباد را به مقامهای مسئول در ایران منتقل کرده و خواستار «اقدام فوری» در این زمینه شود.
این انتقاد شدید پاکستان از ایران در حالی صورت میگیرد که عِمران خان، نخست وزیر پاکستان، قرار است روز یکشنبه در رأس یک هیئت بلندپایه سیاسی، اقتصادی و امنیتی به مشهد و سپس به تهران وارد شود.
در همین حال محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز جمعه با اشاره به این سفر، با درج توئیتی قتل مسافران در بلوچستان پاکستان را بهشدت محکوم کرده و با پاکستان ابراز همدردی کرد.
انتقادهای تند پاکستان از «بیعملی» جمهوری اسلامی در برخورد با گروههای یادشده در حالی بیان میشود که مسئولان امنیتی ایران پیش از این به کرّات گلایه مشابهی را از اسلامآباد داشتهاند.
در پی ادامه حملات گروههایی نظیر جیشالعدل، مستقر در پاکستان، به افراد سپاه پاسداران و مأموران نیروی انتظامی ایران، اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، چندی پیش گفت اگر پاکستانیها «نمیتوانند با این گروهکهای تروریستی مبارزه کنند، ما میتوانیم در خاک این کشور این گروهکها را از بین ببریم».