دو منبع گروه طالبان افغانستان به خبرگزاری رویترز گفتند که برادر رهبر این گروه از جمله حداقل چهار نفری است که بر اثر انفجاری در یک مسجد در حومه شهر کویته پاکستان کشته شدهاند.
پلیس اعلام کرد بیش از ۲۰ نفر نیز در این انفجار مجروح شدهاند و رقم کشته شدگان ممکن است افزایش یابد. به گفته پلیس امام این مسجد که در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهر کویته واقع شده نیز در انفجار کشته شده است.
تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این بمب گذاری را به عهده نگرفته است.
این حادثه در شرایطی روی می دهد که مذاکرات آمریکا با طالبان با هدف برنامه ریزی برای خروج نیروهای آن کشور از افغانستان به مراحل نهایی رسیده است.
ملا هیبت الله آخوند زاده، رهبر طالبان هنگام وقوع انفجار در مسجد نبود ولی حافظ احمد الله برادر کوچکتر او در این حادثه کشته شد. یکی از منابع گروه طالبان گفت پسر رهبر اين گروه نیز مجروح شده است.
مسجد حاج محمد حسنی در شهرک کچلاغ به عنوان محل رفت و آمد رهبران طالبان شناخته شده بود.
پلیس پاکستان تاکنون هویت هیچیک از قربانیان را اعلام نکرده است.
فرمانده پلیس کویته، مرکز ایالت بلوچستان پاکستان گفت:«این یک بمب ساعتی بوده که زیر منبر کار گذاشته شده بود.»
یکی از منابع طالبان که پس از وقوع انفجار از محل بازدید کرده گفت در این مسجد همیشه تدابیر امنیتی شدیدی اجرا می شد.
در ایالت بلوچستان پاکستان گروههای مسلح جدایی طلب و شبه نظامیان اسلام گرا فعال هستند ولی در پاکستان به احتمال فراوان سوءظن ها متوجه حکومت افغانستان خواهد شد.
دولت پاکستان در عین حال هند را به مداخله در بلوچستان متهم کرده، اتهامی که همواره از سوی حکومت هند تکذیب شده است.
پاکستان وعده داده که به دولت آمریکا برای پایان دادن به جنگ در افغانستان کمک خواهد کرد. دولت آمریکا و گروه طالبان در روزهای اخیر اعلام کردند که در مذاکرات قطر به پیشرفت های مهمی دست یافته اند.
اما انفجار روز جمعه در مورد آینده روند صلح افغانستان تردیدهایی بوجود خواهد آورد.
انتظار می رود که طالبان در قبال خروج نظامیان آمریکایی متعهد شود که اجازه نخواهد داد تروریسم بین المللی از خاک افغانستان استفاده کند.
طالبان که برای اخراج نظامیان خارجی و تاسیس حکومت اسلامی می جنگد، در عین حال باید مذاکره بر سر شراکت قدرت با دولت مرکزی افغانستان و آتش بس در سراسر کشور را بپذیرد.
دونالد ترامپ، رییس جمهورآمریکا قصد دارد هر چه سریعتر نظامیان آمریکایی را از افغانستان خارج کند ولی بسیاری از افغانها نگرانند که خروج نظامیان آمریکایی باعث خواهد شد که نیروهای دولتی افغانستان در نبرد با طالبان تنها بمانند.
آمریکا در حال حاضر حدود ۱۴ هزار نیرو در افغانستان دارد که ماموریت اصلی آنها آموزش ارتش افغانستان و مبارز ه با تروریسم است.
مناطق فعالیت و حضور نیروهای طالبان در سالهای اخیر گسترش یافته و نبردها میان این گروه و ارتش افغانستان تشدید شده است.