لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۰۴

آسوشیتدپرس: طرح وزارت دفاع آمریکا برای اعزام ده هزار نیروی جدید به خاورمیانه


ناو  هواپیمابر آبراهام لینکلن به همراه ناو نمیتز (عکس: هشتم ماه مه)
ناو  هواپیمابر آبراهام لینکلن به همراه ناو نمیتز (عکس: هشتم ماه مه)

همزمان با تشدید تنش بین واشینگتن و تهران، مقام‌های آمریکایی چهارشنبه اول خرداد به خبرگزاری‌های رویترز و آسوشیتدپرس گفته‌اند، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، طرح‌هایی برای اعزام هزاران نیروی دفاعی بیشتر به خاورمیانه دارد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داده است که پنتاگون طرحی را برای اعزام ۱۰ هزار نیروی بیشتر به خاورمیانه به کاخ سفید ارائه خواهد کرد.

این مقام‌ها که نامشان فاش نشده گفته‌اند، هنوز تصمیم در این زمینه اتخاذ نشده است و مشخص نیست که کاخ سفید با اعزام این نیروها یا اعزام بخشی از آنها موافقت خواهد کرد.

مقام‌های آمریکایی همچنین می‌گویند، این اقدام در پاسخ به تهدید جدید از سوی ایران نیست، بلکه هدف آن تقویت امنیت در منطقه است.

این مقام ها اضافه کرده‌اند که نیروهای جدید اعزامی دفاعی هستند و شامل استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت و کشتی‌های جنگی بیشتر برای زیر نظر گرفتن ایران خواهند بود.

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داده است که پنتاگون در حال بررسی اعزام پنج هزار نیروی بیشتر به خاورمیانه است .

دو مقام امریکایی که نامشان فاش نشده به رویترز گفته اند: درخواست نیروی بیشتر توسط ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، مطرح شده است ولی هنوز مشخص نیست که آیا پنتاگون با این درخواست موافقت کرده است یا نه.

یکی از این دو مقام گفته است، نیروهای درخواست شده توسط سنتکام نیروهای دفاعی هستند.

رویترز می‌گوید، به نظر می‌رسد درخواست اعزام نیروی جدید به منطقه پس از آن مطرح شده که مقام‌های آمریکایی حدود دو هفته پیش گفتند، «شواهد موثق درباره تهدیدهای جدید ایران» دریافت کرده‌اند و نیروهای خود را در منطقه تقویت می‌کنند.

خبر در حالی بررسی اعزام نیروهای بیشتر به خاورمیانه منتشر شد است که پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا روز گذشته گفته بود، تقویت نیروهای نظامی ایالات متحده در منطقه موجب توقف تهدیداتی شد که ایران متوجه منافع آمریکا کرده بود.

سرپرست وزارت دفاع آمریکا همچنین روز گذشته پس از نشست با نمایندگان کنگره گفته بود که اقدامات ایالات متحده در راستای بازدارندگی ایران است و واشینگتن به دنبال جنگ و تشدید تنش نیست.

واکنش پنتاگون

رویترز همچنین گفته است، پنتاگون حاضر نشده در خصوص وضعیت طرح درخواست اعزام نیروی بیشتر اظهار نظر کند.

ربکا ربارچی، یک سخنگوی پنتاگون، روز چهارشنبه گفت: به دلیل خط مشی‌های موجود، ما در مورد برنامه‌های بالقوه آینده و گمانی زنی‌ها در خصوص درخواست نیروها موضع گیری نمی‌کنیم.

پیش از این و در هفته گذشته روزنامه نیویورک‌تایمز از قول برخی مقام‌های دولتی آمریکا که نام‌شان فاش نشد، نوشت که پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا، اخیراً طرح اعزام ۱۲۰ هزار نیرو را در جلسه‌ای با حضور مقام‌های ارشد دفاعی آمریکا ارائه کرده است.

با این حال، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا یک روز پس از این گزارش به خبرنگاران گفت که «به نظرم این خبر جعلی است.»

آمریکا طی هفته‌های اخیر آمریکا ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و بمب‌افکن‌های بی ۵۲ را به منطقه خلیج فارس اعزام کرده است.

همزمان با افزایش تنش بین آمریکا و ایران، چهار نفتکش در سواحل امارات مورد حمله قرار گرفتند، یک خط لوله نفتی در عربستان منفجر شد و تعدادی خمپاره به منطقه سبز و دیپلماتیک بغداد شلیک شد.

ایران و نیروهای نیابتی وابسته به جمهوری اسلامی به دست داشتن در این حملات متهم شده‌اند.

در واکنش به این اتهامات وزیر خارجه ایران گفته است «خرابکاری‌های» اخیر در منطقه «مشکوک» و با هدف «تنش‌زایی» در منطقه انجام می‌شود.

با استفاده از آسوشیتدپرس، رویترز و رادیو فردا؛ خ
XS
SM
MD
LG