سازمان زندانهای روسیه روز دوشنبه هشتم دی به الکسی ناوالنی، منتقد کرملین، اعلام کرد که یک روز فرصت دارد خود را به دفاتر این سازمان معرفی کند و در غیر اینصورت، اگر پس از این مهلت به روسیه بازگردد، به زندان خواهد رفت.
ناوالنی در ماه اوت با یک عامل عصبی مسموم شد و اکنون در آلمان دوره نقاهت خود را میگذراند.
تحقیقات مختلفی که انجام شده حکومت روسیه را مسئول مسموم کردن او میدانند اما کرملین این مسئله را رده کرده است.
سازمان فدرال زندانهای روسیه در بیانیهای گفته است مقالهای که پزشکان بیمارستان «خاریته» برلین در یک مجله پزشکی منتشر کردهاند حکایت از بهبودی کامل الکسی ناوالنی دارد.
سازمان زندانهای روسیه خواستار آن شده است که ناوالنی در ارتباط با حکم تعلیقی سه سال و نیم حبس که در سال ۲۰۱۴ دریافت کرده بود، بامداد سهشنبه خود را به یکی از دفاتر این سازمان معرفی کند.
در این بیانیه آمده است که اگر او مهلت مقرر را از دست بدهد، حین بازگشت به روسیه زندانی خواهد شد.
الکسی ناوالنی که پیش از این گفته بود پس از بهبودی کامل قصد بازگشت به روسیه را دارد، این درخواست را به سخره گرفته و در توئیتی نوشته است که اشاره سازمان زندانها به مقاله مورد نظر به معنای پذیرش این واقعیت از سوی دولت روسیه است که او را مسموم کردهاند.
او در پیام توئیتری خود نوشت: «این بدان معناست که دولت رسماً این مسمومیت را به رسمیت شناخته است. پس پرونده جنایی مربوط به آن کجاست؟»
الکسی ناوالنی، ۴۴ ساله، یکی از سرسختترین منتقدان حکومت روسیه در ماه اوت امسال حين پرواز از سیبری به سمت مسکو بر اثر مسمومیت به شدت بیمار و در بیمارستانی در شهر اومسک روسیه بستری شد.
تحت فشار خانواده آقای ناوالنی دو روز بعد او به بیمارستانی در شهر برلین منتقل شد و تحت مداوا قرار گرفت. نتایج آزمایشهای متعدد در مراکز علمی آلمان، فرانسه و سوئد نشان داد که او با یک ماده سمی زمان شوروی موسوم به «نوویچوک» مسموم شده بود.
با وجود تکذیبهای روسیه، در روزهای اخیر تحقیقات مشترک چندین رسانه خبری و همچنین «بلینگکت»، وبسایت تخصصی بریتانیایی در حوزه راستیآزمایی، نشان داد که سرویس امنیت فدرال روسیه (افاسبی) در مسمومیت الکسی ناوالنی دخالت مستقیم داشته است.
الکسی ناوالنی در مورد فساد اداری و مالی مقامات روسی تحقیقاتی انجام داده و یکی از سازمانهای مربوط به او، بنیاد ضدفساد (افبیکی) از شرکت مواد غذایی یوگنی پریگوژین، از تاجران نزدیک به ولادیمیر پوتین، شکایت کرده بود.
در ارتباط با این شکایت، دادگاهی در روسیه بنیاد افبیکی را به پرداخت ۸۸ میلیون روبل (۱.۲ میلیون دلار) محکوم کرد و از تعطیلی این بنیاد خبر داد.