شرکت «پوُلستار» رقیب اروپایی شرکت تسلا، قصد دارد با دو محصول جدید به رقابت با تسلا در زمینه تولید خودروهای برقی برود.
دانکر فارستر، سخنگوی شرکت پوُلستار، به رادیو فردا میگوید: «خودرو «پوُلستار ۲» یک خودرو تمام الکتریکی است که در کلاس خودروهای اندازه متوسط قرار دارد. میتوان این خودرو را رقیب مستقیم تسلا ۳ دانست. این اتومبیل ۴۰۰ اسب بخار قدرت دارد و با یک بار شارژ میتواند حدود ۵۰۰ کیلومتر را طی کند. این اتومبیل ۵۹ هزار یورو قیمت دارد البته ما بهزودی قصد داریم یک نسخه با قیمت کمتر را هم ارائه کنیم که حدود ۳۹ هزار یورو قیمت خواهد داشت.»
یکی از مشکلات خودروهای الکتریکی قیمت بالای آن است حتی ارزانترین خودرو الکتریکی هم نسبت به بیشتر خودروهای بازار گران است. در این میان شرکت فیات به دنبال طرحی است که خودروهای الکتریکی را بهصورت ماژولار تولید کند تا قیمت خودروهای برقی کاهش یابد.
یکی از دلایل گران بودن خودروهای الکتریکی، باتریهای آن است. فیات طرحی دارد تا باتری خودرو در چند بسته عرضه شود و هر مشتری با توجه به نیازش، باتری اتومبیل خود را مشخص کند.
قیمت بالا فعلا باعث شده تا خودروهای برقی تنها در برخی بازارها موفق باشند.
سخنگونی شرکت پوُلستاردرباره بازارهای شرکت خود میگوید «ما ابتدا این خودرو را در کالیفرنیای آمریکا عرضه میکنیم و بهتدریج فعالیت خود را در کل آمریکا گسترش خواهیم داد. برای ما بازار آمریکا، چین و اروپا دراولویت قرار دارد.»
چین هم اکنون به دلیل افزایش ثروتمندان و همچنین تسهیلات دولت برای استفاده از خودروهای الکتریکی و زیرساختهای مناسب در حال تبدیل شدن به یکی از مهمترین بازارهای خودروهای برقی در جهان است. این کشور به دلیل نیروی کار ارزان نیز برای تولید خودروهای برقی دارای مزیت نسبی است.
دانکر فارستر، سخنگوی شرکت پولستار، به رادیو فردا میگوید «پولستار خودروهای خود را در چین تولید میکند. دلیل این کار این است که فعلا چین بازار بزرگی است و تولید در چین از نقطهنظرهای مختلف اهمیت دارد. در واقع پولستار برند خودروهای الکتریکی شرکت ولوو سوئد و جیلی چین است که محصولات خود را در چین تولید میکند.»
شرکت جیلی چین هم اکنون یکی از بزرگترین خودروسازان چین است که با تزریق دانش فنی ولوو سوئد در آن، رشد قابل توجهی داشته است. برخی شرکتهای چینی هم اکنون با گرفتن دانش فنی از شرکتهای غربی، در حال رشد قابل توجهی هستند و احتمالا بهزودی به رقبای خودروهای کرهای و اروپایی در بازار تبدیل خواهند شد.
تولید خودروهای برقی فعلا چندان چشمگیر نیست. بر اساس آمار سازمان زد اس دبلیو آلمان، از زمان شروع تولید تا پایان سال ۲۰۱۸ نیسان لیف با مجموع فروش ۳۶۰ هزار دستگاه توانسته است پرفروشترین خودروی برقی جهان باشد. این میزان فروش که در برابر خودروهای بنزینی چندان زیاد نیست نشان میدهد خودروهای برقی راه سختی برای افزایش فروش در پیش دارند.
در سال گذشته میلادی تویوتا کورولا پرفروشترین خودروی جهان بود و در مجموع یک میلیون و ۱۸۱ هزار دستگاه از آن فروخته شد. قیمت این خودرو ۱۹ هزار دلار است در حالی که نیسان لیف در آمریکا بالای ۳۰ هزار دلار قیمت دارد.
سخنگوی شرکت پولستار درباره میزان تولید شرکتش توضیح میدهد «ما در آغاز ۱۰ هزار دستگاه خودروس الکتریکی در سال تولید خواهیم کرد. البته بهتدریج تولید محصولات خود را با توجه به نیاز بازار افزایش خواهیم داد. ما همچنین قصد داریم در زمینههای خودروهای خودران هم کار کنیم اما فعلا این برنامه آینده است و خودروهای کنونی خودران نیستند. در آینده ما پولستار ۳ را هم خواهیم داشت؛ یک خودرو کراساوور برقی، که رقیب تسلا ایکس خواهد بود البته ما سعی کردهایم این خودرو کراس اوور برقی را بسیار آئرودینامیک و خاص طراحی کنیم».