لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۳۸

پومپئو از مقام‌های ارشد تهران خواست زندانیان آمریکایی در ایران را آزاد کنند


مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا

وزیر خارجه آمریکا در توئیت‌هایی که شب یک‌شنبه ۳۰ دی ماه منتشر کرده، به موضوع گروگانگیری کارکنان سفارت کشورش در سال ۵۸ اشاره کرده، و خواستار آزادی زندانیان آمریکایی در ایران شده‌است.

مایک پومپئو در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته است «۳۸ سال پیش در چنین روزی افراطیون در ایران ۵۲ تن از دیپلمات‌های آمریکایی را که برای ۴۴۴ روز به گروگان گرفته بودند، آزاد کردند».

او سپس افزوده «هنوز آمریکایی‌های بی‌گناهی گروگان ایران هستند».

او سپس با مخاطب قرار دادن آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، حسن روحانی و محمد جواد ظریف، رئیس‌جمهوری و وزیر خارجه ایران، نوشته تهران «باید به کارزار ترور از طریق گروگان‌گیری» خاتمه داده و در سالگرد آزادی ۵۲ دیپلمات «باب لوینسون، ژیائو وانگ، نماز‌ی‌ها و دیگر گروگان‌ها را فورا» آزاد کند.

گروگان‌گیری آمریکایی‌ها در ایران از چهارم نوامبر تا ۲۰ ژانویه ۱۹۸۱ -۱۳ آبان ۵۸ تا ۳۰ دی ۱۳۵۹- ادامه پیدا کرد. اشاره آقای پومپئو به ۵۲ گروگان، آخرین گروه از کارکنان سفارت آمریکا هستند که روز ۳۰ دی ماه آزاد شدند.

مقام‌های ایران بارها خواستار آزادی زندانیان آن کشور و دارندگان کارت سبز اقامت، از زندان‌های ایران شده‌اند. مقام‌های جمهوری اسلامی در مواردی به این اظهارات واکنش نشان داده‌اند.

باب لوینسون، مأمور پیشین اف‌بی‌آی، سال‌ها پیش در جزیره کیش ناپدید شد. مقام‌های جمهوری اسلامی می‌گویند اطلاعی از سرنوشت و محل آقای لوینسون ندارند.

ژیائو وانگ، پژوهشگر چینی-آمریکایی دانشگاه پرینستون است. قوه قضائیه ایران او را به اتهام جمع‌آوری اطلاعات از مجموعه‌های «حساسیت برانگیز» و «آرشیوی» به ده سال زندان محکوم کرده‌است. اما یک کارگروه سازمان ملل متحد در شهریور ماه اعلام کرده بود به این نتیجه رسیده که «هیچ دلیل قانونی برای بازداشت و زندانی‌کردن» آقای وانگ وجود ندارد.

باقر و سیامک نمازی، به اتهام همکاری با «دولت‌های خارجی متخاصم» به زندان محکوم شده‌اند. کارگروه بازداشت‌های خودسرانه سازمان ملل، سال پیش بازداشت نمازی‌ها را «نقض قوانین بین‌المللی» توصیف کرده و از ایران خواسته بود آن‌ها را آزاد کند.

توئیتر، رادیو فردا|ت
XS
SM
MD
LG