لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۴۱

گفت‌وگوی تلفنی پومپئو با وزیران خارجه بریتانیا و فرانسه در مورد ایران


مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید مایک پومپئو با همتایان بریتانیایی و فرانسوی خود در مورد «مقابله با فعالیت‌های تروریستی مورد حمایت ایران» و «رفتارهای مخرب ایران»، گفت‌وگو کرده‌است.

رابرت پالادینو می‌گوید وزیر خارجه ایالات متحده در گفت‌وگو با جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، در مورد «مقابله با رفتارهای مخرب ایران» و مسائل دیگر مانند «روند ایمن‌سازی سوریه» و «غیر اتمی‌ شدن کره شمالی» گفت‌وگو کرده‌است.

آقای پومپئو در تماسی با ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه «به تلاش فرانسه برای مقابله با فعالیت‌های تروریستی مورد حمایت ایران در اروپا و خاورمیانه» اشاره کرده و با او در مورد برخی مسائل دیگر گفت‌وگو کرده‌است.

ایالات متحده، تهران را متهم کرده‌است که مهم‌ترین دولت حامی تروریسم در جهان، ریشه مشکلات و بحران‌ها در خاورمیانه و حکومتی «سرکش» است.

دولت دونالد ترامپ از توافق اتمی با ایران خارج شده، چراکه می‌گوید این توافق در درازمدت مانع فعالیت‌های نظامی و هسته‌ای ایران نیست، جلوی توسعه موشک‌های بالیستیک و دیگر اقدامات جمهوری اسلامی در منطقه را نگرفته است.

دولت آمریکا می‌گوید خواستار «تغییر رفتار» حکومت ایران و تبدیل شدن آن به یک کشور «نرمال» است.

تهران اما اتهام‌های دخالت در امور کشورهای منطقه را رد کرده و واشینگتن را به زیر پا گذاشتن توافقی که از حمایت شورای امنیت سازمان ملل برخوردار است، متهم کرده‌است. البته آمریکا نیز ایران را متهم کرده با انجام آزمایش‌های موشکی، قطعنامه‌های سازمان ملل را نقض کرده‌است.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی می‌گوید «خصومت» دولت آمریکا با جمهوری اسلامی، آن را به‌سوی «حمایت از دیکتاتورها و افراطیون» سوق داده‌است. دونالد ترامپ حمایت آمریکا از کشورهای منطقه‌ای مانند عربستان را در راستای جلوگیری از اقدامات ایران برای «کنترل» منطقه، سرمایه‌گذاری‌ها و نبرد علیه تروریسم، توصیف کرده‌است.

جمهوری اسلامی، کشور اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسند و مقام‌های ارشد آن نیز بارها از نابودی آن سخن گفته‌اند؛ موضوعی که با انتقادهای گسترده‌ای از جمله از سوی سازمان ملل متحد روبه‌رو شده‌است.

متحدان اروپایی آمریکا خواستار باقی‌ماندن آمریکا در برجام شده بودند و برای حفظ آن نیز دست به انجام اقداماتی زد‌ه‌اند. آقای ترامپ، برخلاف دولت پیشین به ریاست‌جمهوری باراک اوباما، گفته‌است توافق اتمی «آرامش و صلح نیاورده» و منافع ملی آمریکا را تامین نمی‌کند.

کشورهای اروپایی هم صدا با واشینگتن از ایران خواسته‌اند دست از توسعه موشک‌های بالیستیک بردارد و نیروهای خود را از کشورهایی مانند سوریه خارج کند. تهران می‌گوید برنامه موشکی‌اش «دفاعی» است و در مورد آن مذاکره نمی‌کند.

توئیتر، وزارت خارجه آمریکا، رادیو فردا|ت|خ
XS
SM
MD
LG