لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۴۱

تشدید فشار بر دانشجویان با صدور حکم «اخراج و تعلیق» برای جلوگیری از تجمع‌های اعتراضی


تجمع اعتراضی دانشکده هنر دانشگاه تهران در مهرماه
تجمع اعتراضی دانشکده هنر دانشگاه تهران در مهرماه

شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز جمعه از افزایش صدور احکام «اخراج» و «تعلیق» به منظور تشدید فشار بر دانشجویان و در پی موج گسترده احضار فعالان دانشجویی به «دفاتر پیگیری وزارت اطلاعات» خبر داد.

بنابر این گزارش یکی از سنگین‌ترین احکام انضباطی علیه دانشجویان معترض برای فاطمه محزون، دانشجوی هوشبری در دانشگاه علوم پزشکی بجنورد صادر شده و «شورای انضباطی مرکزی وزارت بهداشت» این دانشجو را به «اخراج» و «۵ سال محرومیت از تحصیل در تمامی دانشگاه‌های کشور» محکوم کرده است.

اخراج دانشجویان محدود یه دانشگاه‌های دولتی نیست و باران امیدیان، دانشجوی کارشناسی ارشد عمران دانشگاه آزاد تهران مرکز، نیز به اتهام شرکت در اعتراضات دانشجویان این دانشگاه با حکم کمیته انضباطی «اخراج» و از تحصیل محروم شده است.

معصومه مومنی، دانشجوی کارشناسی آهنگسازی دانشگاه هنر، از سوی کمیته انضباطی این دانشگاه به اتهام آنچه «ایجاد اخلال یا وقفه یا مزاحمت در نظم خوابگاه یا دانشگاه» عنوان شده به «منع موقت از تحصیل به مدت یک نیمسال با احتساب در سنوات» محکوم شده است.

این دانشجو طی یادداشتی در کانال شوراهای صنفی دانشجویان گفت که از سی‌ام مهر ماه از ورود به دانشگاه و خوابگاه محروم شده و مدیران دانشگاه تحت این عنوان که او «یک نیم‌سال» از تحصیل محروم است از حضورش در امتحانات پایان نیم‌سال اول جلوگیری کرده‌اند.

پس از آن رئیس دانشکده موسیقی دانشگاه هنر به مریم مومنی گفته که تعلیق از تحصیل او از نیم‌سال دوم اجرا می‌شود و به این ترتیب با «حکم یک نیم‌سال منع موقت از تحصیل، در عمل به مدت دو نیم‌سال متوالی» این دانشجو را از تحصیل محروم کرده‌اند.

تهمینه میلانیان، دانشجوی مجسمه‌سازی دانشگاه هنر، نیز در حکمی به خاطر آنچه «شرکت در تجمعات غیرقانونی» در داخل دانشگاه و «عدم رعایت پوشش اسلامی مطاب ضوابط وزارتخانه‌های علوم و بهداشت» به منع تحصیل در دو نیم‌سال محکوم شده است.

به نوشته کانال شوراهای صنفی دانشجویان، تهمینه میلانیان پس از آنکه در مهر ماه با جمعی از دانشجویان یک اثر هنری گروهی ساختند از سوی حراست به «ساختمانی بی‌نام و نشان» احضار شده و در آنجا نیروهای امنیتی ضمن ضبط کارت دانشجویی و بازجویی از او، این دانشجو را به دانشگاه ممنوع الورود کردند.

علاوه بر این، کمیته انضباطی تهمینه میلانیان را به «یک نیم‌سال محرومیت از تحصیل» و «خواندن کتاب صعود چهل ساله» و شرکت در آزمونی در ارتباط با آن محکوم شده است؛ کتابی که موضوع آن تبلیغ «کارآمدی جمهوری اسلامی» است.

خشایار سفیدی دانشجوی موسیقی دانشگاه هنر نیز به خاطر در حکم کمیته انضباطی «ایجاد اخلال یا وقفه یا مزاحمت در نظم خوابگاه یا دانشگاه» خوانده شده به یک نیم‌سال تعلیق از تحصیل محکوم شده است.

پیشتر ده‌ها دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس نیز به دلیل شرکت در تجمع‌های دانشجویی در محوطه دانشگاه به تعلیق از تحصیل محروم شده‌اند.

داوود حسنی امجد، حدیث جهانگیری و عارف بیاتی از دانشجویان این دانشگاه هر یک به «دو ترم تعلیق» و تبعید به دانشگاه‌های دیگر استان‌ها محک.وم شده‌اند و فرزاد برگ‌ریزان به دو ترم تعلیق و مهدی رئیسی، احمد افسرده حال، امید شاهدپور نیز به یک ترم تعلیق محکوم شده‌اند.

مژده سعادتی، دانشجوی بازیگری، سارا جهان‌تیغ دانشجوی فیزیک، شهاب کمالی دانشجوی مهندسی عمران، سیاوش فتاحی دانشجوی مهندسی کشاورزی دانشگاه زابل نیز به دلیل حضور در اعتراضات دانشگاه هر یک به دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده‌اند و بنابر اعلام شورای صنفی دانشجویان حکم ۱۶ دانشجوی این دانشگاه نیز صادر شده است.

پیش از این شوراهای صنفی دانشجویان خبر داده بود که در دانشگاه فردوسی مشهد نیز برای دست‌کم ۹۰ دانشجو حکم تعلیق از تحصیل صادر شده است.

در دانشگاه‌های تهران، الزهرا، گیلان، نوشیروانی بابل، صنعتی کرمانشاه، دانشگاه خوارزمی، علوم پزشکی تهران نیز برای بسیاری از دانشجویان معترض حکم «تعلیق از تحصیل صادر شده است و به نوشته شوراهای صنفی دانشجویان با وجود صدور این احکام از سوی ««شورای بدوی انضباطی» در تعدادی از احکام از عنوان «حکم قطعی» استفاده شده و امکان اعتراض دانشجویان به حکم و تجدید نظر در آن وجود ندارد.

علاوه بر این، شوراهای صنفی دانشجویان کشور از موج احضار دانشجویان به ویژه دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس به «دفاتر پیگیری وزارت اطلاعات» گزارش داد.

در این گزارش آمده که فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه تربیت مدرس علاوه بر برخورد با دانشجویان ار طریق حراست و کمیته‌ انضباطی، «از ترس و برای محکم‌کاری» برخورد با دانشجویان معترض را «به نهاد امنیتی‌تر یعنی وزارت اطلاعات» سپرده است.

شوراهای صنفی دانشجویان افزود که نیروهای وزارت اطلاعات به شکل تلفنی «دانشجویان را به دفاتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار می‌کنند، آن‌ها را تهدید به بازداشت و اخراج کرده و از آن‌ها اعترافاتی اجباری می‌گیرند.»

در این گزارش از «چند ساعت خط‌ونشان کشیدن برای دانشجویان، خانواده‌هایشان و آینده‌ علمی و کاری‌شان» نیز به عنوان بخش دیگری از فشارها بر دانشجویان برای «امضای تعهد‌نامه‌» یاد شده و آمده که موج احضار تلفنی دانشجویان از سوی وزارت اطلاعات در حالی است که فقط در یک نمونه در دانشگاه تربیت مدرس برای ۱۰۰ تا ۲۰۰ دانشجو پرونده انضباطی تشکیل شده است.

در این گزارش، افزایش فشارها بر دانشجویان ناشی از «سیاست ترس و تهدید» و در چارچوب اقداماتی چون «تماس با خانواده و ایجاد فشار روانی» برای دانشجویان ارزیابی شده و آمده است که هدف از این فشارها اخذ «تعهد‌نامه‌ای آمرانه و اجباری» و جلوگیری از اوج گیری دوباره اعتراضات دانشجویان است.

XS
SM
MD
LG