لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۲

زلمی خلیل‌زاد و ملا عبدالغنی برادر در قطر دیدار کردند


دفتر طالبان در قطر (عکس از آرشیو)
دفتر طالبان در قطر (عکس از آرشیو)

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه آمریکا و ملا عبدالغنی برادر یکی از بنیانگذاران طالبان روز دوشنبه ششم اسفند در قطر دیدار و گفتگو کردند. این دیدار عالی ترین مقامات دو طرف در گفتگوهای مربوط به روند صلح در افغانستان است.

زلمی خلیل‌زاد در توئیتر نوشت:«هم اکنون دیدار کاری و نهار با ملا (عبدالغنی برادر) و همراهانش به پایان رسید. این اولین ملاقات ما بود. پس از این مذاکرات را ادامه خواهیم داد.»

عبدالغنی برادر پس از هشت سال زندان در پاکستان در اکتبر سال گذشته آزاد شد. در این مدت او در پاکستان بوده و تاکنون در مجامع علنی ظاهر نشده بود.

به اعتقاد بسیاری انتصاب او به عنوان مسئول سیاسی طالبان تلاش این گروه برای کسب مشروعیت سیاسی و دیپلماتیک تلقی می شود.

زلمی خلیل‌زاد اوایل وقت دوشنبه نیز در پیامی در شبکه توئیتر نوشت:«برای ملاقات با یک هیئت ارشدتر از گروه طالبان وارد دوحه شدم. این می تواند مقطع مهمی باشد.»

همزمان سهیل شاهین یک سخنگوی دفتر سیاسی طالبان به بخش افغان رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی گفت هیئت های نمایندگی آمریکا و طالبان دوشنبه «گفتگوهای مقدماتی» داشتند و گفتگوهای رسمی روز سه شنبه آغاز می شود.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی گروه طالبان نیز به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت:«این احتمال وجود دارد که در جریان این گفتگوهای چهار روزه ما به نتایجی برسیم.»

شبکه خبری بی بی سی جهانی نیز به نقل از یک مقام ارشد طالبان و بدون ذکر نام او گزارش داد که اختیارات بيشتر عبدالغنی برادر برای تصمیم گیری به «تسریع روند صلح » کمک خواهد کرد.

گروه طالبان که براساس برخی از ارزیابی ها نیمی از خاک افغانستان را در کنترل دارد طی ماههای اخیر در چندین مذاکره مستقیم با زلمی خلیلزاد نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا شرکت کرده است.

ولی این گروه تاکنون حاضر نشده با حکومت افغانستان که آنرا «دست نشانده خارجی» می داند مذاکره کند.

هیئت آمریکایی و هیئت طالبان در دور قبلی مذاکرات دوحه در ماه ژانویه در مورد چارچوب اولیه یک روند صلح احتمالی به توافق رسیدند.

طبق این توافق گروه طالبان باید از استقرار گروههای تروریستی در خاک افغانستان جلوگیری کند و در مقابل آمریکا نیروهای خود را از این کشور خارج خواهد کرد.

در سال ۲۰۰۱ پس از آنکه طالبان حاضر نشد پیکارجویان و رهبران القاعده از جمله اسامه بن لادن را که مسئول حملات تروریستی به شهرهای آمریکا بودند تحویل دهد ارتش آمریکا و نیروهای ائتلاف بین المللی افغانستان را تصرف و حکومت طالبان را سرنگون کردند.

با استفاده از گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی؛ ش.ر
XS
SM
MD
LG