زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی که به همراه او بیش از هفت سال است در حبس خانگی به سر میبرد؛ با رد گزارشها درباره رفع حصر خود، گفته است که به تازگی به صورت شفاهی به او پیشنهاد «حق تردد محدود» با اطلاع مأموران اعلام شده و او این پیشنهاد را رد کرده است.
به گزارش وب سایت کلمه، خانم رهنورد در دیدار با فرزندان خود خبر داده که «چند روز پیش مأموری ضمن تأکید برعدم آزادی» پیشنهاد «حق تردد محدود با قید و بندهای زیاد » را مطرح کرده و او این پیشنهاد را رد کرده است.
خانم رهنورد در این زمینه افزوده است که مأموران وزارت اطلاعات با حضور در محل حصر به او اطلاع دادهاند که میتواند به خانه فرزندان و فامیل برود و یا به مشهد سفر کند اما حق حضور در دانشگاه یا مراکز مشابه را ندارد.
بر اساس این گزارش، مأموران وزارت اطلاعات به خانم رهنورد گفته اند که او حق دارد با اطلاع مأموران «تردد محدود» داشته باشد اما این تردد به معنای آزادی او از حصر نیست.
به نوشته کلمه خانم رهنورد تصریح کرده که رفع حصر «نه به صورت شفاهی و نه کتبی» به او اعلام نشده ... و «اگر روزی بنا بر رفع حصر هم باشد همچنان که در آغاز حصر به هر سه ما به طور یکسان اعلام شد، من رفع حصر خود را بدون رفع حصر موسوی و کروبی نخواهم پذیرفت».
روزنامه اعتماد در شماره روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت خود، به نقل از اسماعیل دوستی، از نزدیکان مهدی کروبی که در ماههای اخیر چند بار موفق به دیدار با او شده، اعلام کرده بود که «مشکل خانم رهنورد حل شده و از حصر بیرون آمدهاند، رفتوآمد ایشان عادی شده و میتوانند بروند و بیایند».
در این زمینه برخی از رسانهها نیز به نقل از قاسم میرزایی نیکو، نماینده اصلاحطلب مجلس و عضو کمیته پیگیری رفع حصر، خبر داده بودند که رفع حصر خانم رهنورد، «دو ماه پیش» و با دستور شورای عالی امنیت ملی ایران صورت گرفته است.
با این حال آقای میرزایی نیکو ساعاتی بعد از انتشار این سخنان اعلام کرد که «شورای عالی امنیت ملی حکمی درباره رفع حصر خانم رهنورد صادر نکرده و اخبار منتشر شده از طرف من در برخی رسانهها شیطنت رسانهای بوده است».
او درباره «گشایشهای» صورت گرفته درباره زهرا رهنورد گفت: «به صورت شفاهی به خانم رهنورد گفتهاند که میتواند رفت و آمد کند و خانواده هم میتوانند رفت و آمد کنند و شب را آنجا بمانند».
دختران خانم رهنورد پیشتر اعلام کردهاند که حکمی برای رفع حصر مادرشان صادر نشده است.
از نیمههای سال ۹۶ تغییراتی در شرایط حصر به وجود آمد و برخی از بستگان آقای موسوی و کروبی و خانم رهنورد با آنان دیدار کرده اند.
علاوه بر اسماعیل دوستی، مجتبی ذوالنور نماینده عضو جبهه پایداری در مجلس نیز از چهرههایی بود که در محل حصر با مهدی کروبی دیدار کرده است.
روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت اما مجتبی ذوالنور به خبرگزاری تسنیم گفت که «آثار متنبه شدن را در چهره سران فتنه ندیدم» و تا میرحسین موسوی و مهدی کروبی «به صورت علنی» اظهار ندامت نکنند، «حصر باید ادامه پیدا کنند».
رهبر جمهوری اسلامی و نزدیکان او ازاعتراضها به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ با عنوان «فتنه» و از رهبران این اعتراضها به عنوان «سران فتنه» نام میبرند.
آقای ذوالنور همچنین گفته است که اگر پیگیری نمایندگان مجلس برای رفع حصر «ابراز پشیمانی سران فتنه را به دنبال نداشته باشد، قطعاً تنها خود را به زحمت انداختهاند».
در ماههای گذشته برخی نمایندگان مجلس ابراز امیدواری کرده بودند که حصر خانگی هفت ساله رهبران اعتراضهای سال ۸۸، با وعده مقامهای امنیتی و قضایی به زودی پایان میگیرد اما پس از عملی نشدن این وعده، علی مطهری گفت که ظاهراً در این باره بین مقامهای قضایی و امنیتی اختلاف نظر وجود دارد.
برخی از نمایندگان مجلس اعلام کرده اند که تصمیمگیری درباره رفع حصر به شورای عالی امنیت ملی واگذار شده است.
در همین حال به گفته سخنگوی فراکسیون امید مجلس، غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه، در دیدار با اعضای این فراکسیون گفته است که موضوع حصر «در شورای عالی امنیت ملی تصویب شده و موضوعاتی که در شورای امنیت برود، قابل طرح در قوه قضاییه نیست بنابراین دیگر قوه قضاییه نمیتواند در آن ورود کند».
حسن روحانی در دو انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و ۹۶ وعده رفع حصر را مطرح کرده بود و از آغاز سال ۹۷ انتقادهای چهرههای اصلاحطلب به پیگیری نشدن موضوع حصر از سوی او افزایش یافته است.