لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۰

مسکو اسرائیل را به «نقض آشکار حاکمیت» سوریه متهم کرد


تصویر منتشر شده در خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) که ظاهرا نشان‌دهنده «خسارات ناشی از حمله هوایی اسرائیل» است؛ عکس از آرشیو
تصویر منتشر شده در خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) که ظاهرا نشان‌دهنده «خسارات ناشی از حمله هوایی اسرائیل» است؛ عکس از آرشیو

وزارت خارجه روسیه می‌گوید که حملات هوایی اسرائیل به سوریه «نقض آشکار حاکمیت» این کشور، و اقدامی «بسیار نگران کننده است» که باید متوقف شود.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، شامگاه پنج‌شنبه ۲۱ بهمن، یک روز پس از آخرین حمله هوایی منتسب به اسرائیل در سوریه، گفت: «این حملات می‌تواند به وخیم‌تر شدن اوضاع منجر شود و مخاطرات بزرگی برای پروازهای غیرنظامی و بین‌المللی ایجاد کند.»

رسانه‌های سوریه بامداد ۲۰ بهمن از تازه‌ترین حمله هوایی منتسب به اسرائیل در سوریه خبر دادند.

سانا، خبرگزاری رسمی سوریه، از رهگیری موشک‌های شلیک شده از سوی اسرائیل خبر داده و گفته بود که اسرائیل غیر از اعزام جنگنده‌ها از منطقه جولان نیز موشک زمین به زمین به سوریه شلیک کرد.

بر اساس این گزارش، پدافند هوایی ارتش سوریه هشت موشک از موشک‌های شلیک شده اسرائیل علیه اهدافی در حومه دمشق را رهگیری کرد.

اما برخی رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که نظامیان روسی مستقر در سوریه سیستم دفاع هوایی خود را در جریان این حمله علیه موشک‌ها فعال کردند.

با این حال، خبرگزاری رسمی سوریه می‌گوید که در جریان این حمله یک سرباز ارتش سوریه کشته و پنج تن دیگر زخمی شدند.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه روسیه، ادامه حملات اسرائیلی به مراکز و تاسیسات نظامی سوریه، توان رزمی ارتش سوریه را کاهش خواهد داد و این امر کوشش‌های سوریه و متحدان را برای نابودی تروریسم در سوریه خنثی می‌کند.

خانم زاخارووا افزود که مسکو از اسرائیل می‌خواهد از تکرار این اقدامات «خشونت‌بار» خودداری کند.

الکساندر یمیموف، سفیر روسیه در دمشق، نیز روز پنج‌شنبه تاکید کرد که حملات هوایی اسرائیل به سوریه رویه‌ای مغایر با قوانین و حقوق بین‌الملل است و مسکو آن را «قویا محکوم می‌کند».

به گفته آقای یمیموف، حملات اسرائیلی غیر از تلفات جانی و زیان مالی شدید به سوریه، به بغرنج‌تر شدن شرایط در کل منطقه نیز دامن زده است.

اسرائیل به مسئولیت خود در حمله اخیر اشاره نکرده اما مقامات سیاسی و فرماندهان نظامی ارشد این کشور، مستقیم یا تلویحی مسئولیت برخی دیگر از حملات هوایی مهم سال‌های اخیر در سوریه را برعهده گرفته‌اند. آن‌ها هدف از اقداماتی نظیر این را جلوگیری از «تثبیت نظامی ایران و متحدان تهران در سوریه» دانسته‌اند.

نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل، در دیدار روز ۳۰ مهر در روسیه با ولادیمیر پوتین، درباره «نیازهای امنیتی اسرائیل» در سوریه گفت‌وگو کرده بود.

اسرائیل می‌گوید که روسیه نیازهای اسرائیل را «درک می‌کند» و حملات علیه سوریه در چارچوب هماهنگی با روسیه انجام شده است.

از سوی دیگر، نظامیان ارشد روسیه در سوریه در دوره اخیر گفته‌اند که مسکو تجهیزات نظامی قوی‌تری، شامل موشک‌های پیشرفته‌تر برای دفاع هوایی، در اختیار ارتش سوریه برای مقابله با حملات اسرائیلی قرار داده است.

رسانه‌های اسرائیل نیز اذعان کردند که سوریه در دوره اخیر هر چه بیشتر موشک‌های شلیک شده در حملات را رهگیری و خنثی می‌کند و تنها شمار معدودی از آن اهداف را نشانه می‌گیرد.

سایت اسرائیلی وای.نت دو هفته پیش گزارش داد که نظامیان اسرائیلی مذاکراتی با افسران ارشد روسی با هدف کاهش حملات اسرائیلی در سوریه انجام داده‌اند زیرا وزارت دفاع روسیه تایید کرد که به گشت هوایی ارتش سوریه برای مقابله با تحرکات پیوسته است.

روسیه از اواسط سال ۲۰۱۵ به ایفای نقش فعال نظامی در راستای بقای حکومت بشار اسد در سوریه اقدام کرده است.

از آغاز جنگ داخلی سوریه در بیش از یک دهه گذشته، اسرائیل صدها بار به اهداف منتسب به جمهوری اسلامی ایران و گروه‌های نیابتی مورد حمایت تهران در سوریه حمله کرده است.

مقامات جمهوری اسلامی ایران و گروه شیعه‌مذهب حزب‌الله لبنان می‌گویند که در چارچوب پیمان نظامی راهبردی با حکومت سوریه و به دعوت بشار اسد از این کشور در جنگ داخلی سوریه حضور دارند.

XS
SM
MD
LG