لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۰۹

روسیه در تدارک مانور نظامی «عظیم» در بلاروس و کالینین‌گراد


گاردین: مانور نظامی موسوم به «زاپاد ۱۷» ماه آینده میلادی در سه نقطه برگزار می‌شود و تخمین زده می‌شود که تا صد هزار نفر در آن شرکت داشته باشند.
گاردین: مانور نظامی موسوم به «زاپاد ۱۷» ماه آینده میلادی در سه نقطه برگزار می‌شود و تخمین زده می‌شود که تا صد هزار نفر در آن شرکت داشته باشند.

روسیه در حال تدارک برای انجام مانور نظامی «عظیمی» در خاک خود و همچنین کشور بلاروس و منطقه کالینین‌گراد است که طبق تخمین برخی از مقامات غربی تا صد هزار نیروی نظامی و لجیستیکی در آن شرکت خواهند کرد.

روزنامه بریتانیایی گاردین روز پنج‌شنبه، دوم شهریورماه، در گزارشی خبر داد که مانور نظامی موسوم به «زاپاد ۱۷» ماه آینده میلادی در سه نقطه برگزار می‌شود و تخمین زده می شود که تا صد هزار نفر در آن شرکت داشته باشند.

کالینین‌گراد تکه‌ خاکی جدا از خاک اصلی روسیه است و در میان کشورهای لهستان و لیتوانی قرار دارد.

مانور زاپاد [غرب] ۱۷ که بنا بر سنت هر چهار سال یک بار به راه می‌افتد به مدت یک هفته از ۱۴ تا ۲۰ ماه سپتامبر انجام می‌شود.

تخمین مقامات و تحلیل‌گران غربی در حالی است که مسکو خود تعداد پرسنل حاضر در مانور را بسیار کمتر اعلام می‌کند.

روزنامه گاردین به نقل از آلکساندر گروشکو، نماینده روسیه در سازمان ناتو، می‌گوید که تعداد پرسنل نظامی در مانور زاپاد از ۱۳ هزار تن بالاتر نخواهد رفت.

این روزنامه می‌گوید که مسکو مانور زاپاد را رزمایشی «معمولی» توصیف می‌کند که هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود، از مدت‌ها پیش برنامه‌ریزی شده و اجرای آن «واکنشی به دور تازه تحریم‌های» غرب علیه روسیه نیست.

مسکو همواره غرب و سازمان ناتو را متهم کرده است که با اعزام نیرو به کشورهای هم‌مرز با روسیه به تنش میان غرب و شرق دامن زده‌اند.

در مقابل ناتو می‌گوید که اعزام نیرو به کشورهای هم‌مرز با روسیه تنها زمانی بالا گرفت که مسکو در سال ۲۰۱۳ به الحاق جزیره کریمه به خاک خود دست زد.

پیشتر سرفرمانده نیروهای آمریکایی در اروپا در تیر ماه سال جاری گفته بود: متحدان این کشور در شرق اروپا نگرانند که رزمایش‌های بزرگ ارتش روسیه در ماه سپتامبر ممکن است «اسب تروا» و هدف از آن باقی گذاشتن بخشی از تسلیحات در خاک بلاروس باشد.

در این میان، کنگره آمریکا به تازگی علیه روسیه به دلیل «مداخله» در انتخابات آمریکا تحریم‌هایی وضع کرد که به‌ویژه صنعت انرژی این کشور را هدف گرفته است. این تحریم‌ها شرکت‌هایی اروپا را که در روسیه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، در خطر تحریم‌های آمریکا قرار می‌دهد.

این تحریم‌ها با حمایت قاطع دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا، اما در عین نارضایتی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور، به تصویب رسید.

اما خبر تدارکات برای این مانور نظامی چشمگیر در روزی منتشر می‌شود که خبرگزاری رویترز از پرواز بمب‌افکن‌های اتمی روسیه بر فراز اقیانوس آرام، دریای ژاپن و دریای چین جنوبی خبر داد.

به گزارش این خبرگزاری در روز پنج‌شنبه، در پاسخ به این حرکت مسکو، دو کشور ژاپن و کره جنوبی نیز جت‌های جنگنده خود را برای اسکورت این بمب‌افکن‌ها به هوا بلند کرده‌اند.

وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای تاکید کرده که پرواز این بمب‌افکن‌ها بر فراز آب‌های «بی‌طرف» انجام شده است.

با این حال این وزارتخانه توضیح نمی‌دهد که دلیل انجام این ماموریت بر فراز منطقه‌ای که در چند هفته گذشته تنش بسیار را تحمل کرده چه بوده است.

روسیه با کره شمالی مرز مشترک دارد، کشوری که در چند ماه اخیر به دلیل آزمایش‌های اتمی و بالیستیکی خود و واکنش‌های دونالد ترامپ به این حرکات به تنشی روزافزون در منطقه دامن زده است.

در واکنش به این تنش روزافزون، روسیه در چند مورد ابراز نگرانی کرده و از طرفین دعوا خواسته است خویشتن‌داری کنند.

XS
SM
MD
LG