لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۲۱

روسیه، ده ها دیپلمات از ۲۳ کشور را اخراج کرد


سفیر بریتانیا پس از خروج از وزارت امور خارجه روسیه در مسکو.
سفیر بریتانیا پس از خروج از وزارت امور خارجه روسیه در مسکو.

در ادامه رویارویی دیپلماتیک روسیه با کشورهای غربی به دلیل مسمومیت سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق روس در خاک بریتانیا، مسکو روز جمعه دهم فروردین اعلام کرد که ۵۹ دیپلمات از ۲۳ کشور مختلف را اخراج می کند.

به گزارش رویترز، روسیه اعلام کرده است که این اقدام را در واکنش اخراج دیپلمات هایش از کشورهای غربی پس از مسمومیت سرگئی اسکریپال،‌ جاسوس سابق روس،و دخترش یولیا با سم اعصاب در شهر سالیزبری بریتانیا، انجام داده است.

وزارت خارجه روسیه روز جمعه سفرا یا اعضای ارشد سفارتخانه های اکثر کشورهای غربی که دست به اخراج دیپلمات های روس زده اند را احضار کرد.

لوری بریستو، سفیر بریتانیا در مسکو نیز روز جمعه به وزارت امور خارجه روسیه احضار شده است. بریتانیا پیشتر در واکنش به مسموم شدن سرگئی اسکریپال و دخترش ۲۳ دیپلمات روس را اخراج کرد.

وزارت خارجه روسیه می گوید، به لوری بریستو گفته شده که یک ماه مهلت دارد تا تعداد کارکنان مراکز دیپلماتیک بریتانیا در روسیه کاهش دهد و با شمار کارکنان دیپلماتیک روسیه در بریتانیا برابر شود.

با این حال وزارت امور خارجه روسیه مشخص نکرده است که چه تعداد از کارکنان دیپلماتیک بریتانیا در این کشور می بایست کاهش یابد.

پیش از این بریتانیا در واکنش به مسموم کردن سرگئی اسکریپال و دخترش، ۲۳ دیپلمات روسیه را اخراج کرد. بریتانیا گفته روسیه پشت این حمله بوده است. این در حالی است که روسیه این اتهام را رد می کند.

به دنبال این اقدام بریتانیا بیش از ۲۰ کشور غربی نیز دست به اخراج دیپلمات های روس زدند. جدی‌ترین واکنش از سوی آمریکا بود که ۶۰ مامور اطلاعاتی روسیه را اخراج کرد و کنسولگری روسیه در سیاتل را هم تعطیل کرد.

رویترز می گوید،‌اخراج دیپلمات های روس، بزرگترین اقدامی جمعی دیپلماتیک کشور های غربی علیه روسیه از زمان پایان جنگ سرد است.

سرگئی اسکریپال و دخترش یولیا اواسط اسفندماه در یک مرکز خرید در شهر سالزبری در جنوب بریتانیا بیهوش پیدا شدند. این دو به بیمارستان منتقل شدند و هنوز در بخش مراقبت‌های ویژه به‌سر می‌برند.

سرگئی اسکریپال ۶۶ ساله، پیشتر از مأموران بخش امنیتی ارتش روسیه بود. او در دسامبر سال ۲۰۰۴ دستگیر و در دادگاه به اتهام انتقال اطلاعات محرمانه به بریتانیا و خیانت، به زندان محکوم شد؛ او در سال ۲۰۱۰ در جریان معاوضه با جاسوسان آمریکایی به بریتانیا پناهنده شد و سال‌هاست که در این کشور زندگی می‌کند.

با استفاده از گزارش های رویترز و رادیو فردا؛ خ.ک
XS
SM
MD
LG