لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۳۶

از یک مدیرعامل به یک مدیرعامل دیگر؛ در سایپا چه می‌گذرد؟


طی حدود یک سال، سایپا سه مدیرعامل عوض کرده و به‌نظر می‌رسد در حال حاضر در سراشیبی یک بحران مدیریتی قرار گرفته‌است.

طی چند سال اخیر شرکت سایپا به دلیل ایمنی پراید و همکاری گسترده با خودروسازان چینی مورد انتقاد شدید بوده است. این شرکت هم اکنون به دلیل افزایش چند باره قیمت‌ها هم با انتقاد روبه‌رو شده و این موضوع در مجموع سبب تغییر مدیرعامل این شرکت شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با تصمیم اعضای هیئت مدیره گروه خودروسازی سایپا، جواد سلیمانی مدیرعامل این شرکت و جانشین محمدرضا سروش شد.

محمد رضا سروش که حدود سه ماه مدیر عامل سایپا بوده است به خبرگزاری تسنیم گفته او در واقع برکنار شده‌است. سروش با انتقاد شدید از وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته او «مردی نیست که به دنبال تصمیمات بزرگ باشد و توان آن‌را ندارد که تصمیمات ریشه‌ای بگیرد، و متاسفانه در حال مدیریت سیاسی و روانی صنعت کشور است».

به نظر می‌رسد دست‌کم یکی از دلایل اصلی برکناری مدیر عامل سایپا افزایش قیمت توسط این شرکت بوده است.

فاطمه ذوالقدر، نماینده مجلس و نایب رییس کمیسیون فرهنگی آن، اخیرا با اشاره به افزایش ۳۰ تا ۱۴۵ درصدی قیمت خودرو توسط ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو، گفته بود :«سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان که متولی ایجاد تعادل بین مردم و تولیدکنندگان و صنعت‌گران است هم طرفِ خودروسازان را گرفته‌است».

محمد رضا سروش مدیر عامل برکنار شده سایپا گفته است افزایش قیمت‌ها مصوبه‌ای است که رضا رحمانی، وزیر صنعت خود «امضای چندین وزیر را برای اجرای آن گرفته است» و این موضوع «بهانه» برکناریش شده‌است.

آقای سروش می‌گوید این برکناری «بازی سیاسی» است و افزوده «آیا قیمت پراید را قرار است به قیمت‌های قبل برگردانید؟ یقین داشته باشید چنین نخواهند کرد و شخص وزیر طرفدار افزایش قیمت خودروهای داخلی است».

از سوی دیگر اما وزیر صنعت می‌گوید افزایش قیمت با تصمیم «کارگروه‌های تخصصی و قانونی» انجام می‌گیرد و «آن چیزی که ما به آن تاکید کرده‌ایم این است که خودروساز تولیداتش را راه بیندازد و خطوط تولید از رکورد خارج شود».

قبل از محمد رضا سروش، قاسم جهرودی مدیر عامل سایپا بود. وی که اواخر پاییز سال ۱۳۹۶ مدیر عامل سایپا شده بود تنها چند ماه در این شرکت دوام آورد و با تغییر وزیر صنعت معدن و تجارت تغییر کرد.

پیش از او نیز مهدی جمالی مدیرعامل سایپا بود. جمالی طرفدار همکاری با چینی‌ها بود. او یکی از افرادی بود که با واگذاری شرکت بن رو به شرکت رنو برای قرار داد جدید این شرکت با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مخالفت می‌کرد و می‌خواست شرکت بن رو را به شریک چینی خود یعنی شرکت چانگان انتقال دهد. بنا بر گزارش‌ها او تغییر کرد تا وزارت صنعت بتواند انتقال بن رو را به رنو تسهیل کند. هرچند در نهایت تحریم‌های آمریکا بازگشت، رنو فعالیت خود را در ایران تعلیق کرد و این پروژه نیمه‌کاره ماند.

شرکت برلیانس چین که شریک استراتژیک سایپا بود هم به دلیل همکاری با شرکت ب‌ام‌و، پس از تحریم آمریکا همکاری خود را با سایپا قطع کرد.

هم اکنون سایپا در کنار بحران شدید در محصولات جدید خود و مسائل مدیریتی با بحران مالی هم روبرو است. محمد رضا سروش مدیر عامل برکنار شده سایپا گفته است این شرکت در حال حاضر «ماهیانه هزار میلیارد تومان زیان می‌دهد».

XS
SM
MD
LG