لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۵۶

گزارش‌ها درباره افزایش ذخایر نفت و گاز عربستان


ذخایر نفت عربستان تقریبا دو برابر ذخایر نفت ایران است
ذخایر نفت عربستان تقریبا دو برابر ذخایر نفت ایران است

خبرگزاری رسمی دولت عربستان طی گزارشی که چهارشنبه ۱۹ دی ماه منتشر کرده، از افزایش ذخایر نفت و گاز این کشور خبر داد.

بر اساس این گزارش، ذخایر ثابت نفت عربستان با احتساب میادین مشترک با کویت، تا پایان سال ۲۰۱۷ میلیادی به ۲۶۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بشکه و ذخایر گاز آن به بالای ۳۲۵ تریلیون فوت مکعب (معادل ۹.۲ تریلیون متر مکعب) رسیده است.

دولت عربستان ده روز قبل از این هم گزارشی از میزان ذخایر نفت و گاز منتشر کرده بود، اما ارزیابی جدید که به روز رسانی گزارش قبلی است، میزان ذخایر نفت وگاز کشور را مقداری افزایش داده.

در همین زمینه رویترز می‌نویسد عربستان ۳۰ سال است که ذخایر نفت خود را بالای ۲۶۰ میلیارد بشکه اعلام می‌کند. این کشور روزانه بیش از ۱۰ میلیون بشکه تولید نفت دارد (طی سال‌های گذشته کمتر از این میزان بوده) و می‌بایذ سالانه ۳.۵ میلیارد بشکه از ذخایر این کشور کاسته شود.

با این حال، کشف ذخایر جدید می‌تواند نفت تولید شده را جبران کند.

ارزیابی شرکت بریتیش پترولیوم نشان می‌دهد که ذخایر نفت عربستان در پایان سال ۲۰۱۷ کمی بیش از ۲۶۶ میلیارد بشکه و ذخایر گاز آن کمی بیش از ۲۸۴ تریلیون فوت مکعب (معادل ۸ تریلیون متر مکعب) بوده است.

در مقایسه با ایران، ذخایر نفت عربستان تقریبا دو برابر و ذخایر گاز آن یک چهارم ذخایر گاز ایران است.

ارزیابی اوپک از ذخایر نفت عربستان نیز دقیقا با ارزیابی شرکت بریتیش پترولیوم همخوانی دارد، اما ذخایر گاز عربستان را بیش از ۸.۷ تریلیون متر مکعب ارزیابی کرده است.

خالد الفالح وزیر نفت عربستان می‌گوید که هزینه تولید نفت از میادین این کشور کمترین میزان در میان کشورهای دارای ذخایر نفت است و شرکت‌های خارجی زیادی مایل به حضور در پروژه‌های عربستان هستند.

این گزارش همچنین می‌افزاید که میزان تولید گازهای گلخانه‌ای از پروژه‌های نفت و گاز عربستان در میان کمترین‌ها در دنیاست.

این ادعا مورد تایید بانک جهانی نیز هست. در حالی که عربستان سهمی بالای ۱۰ درصدی در تولید نفت جهان دارد، اما میزان «فلیرینگ» در این کشور تنها ۲.۱ درصد است که سهمی ۱.۲ درصدی در کل مشعل سوزی‌ها در جهان دارد.

بسیاری از کشورها، از جمله ایران به‌خاطر کمبود سرمایه‌گذاری و تکنولوژی، بخش اعظمی از گازی را که همراه نفت از میادین نفتی تولید می‌شود بدون هیچ استفاده‌ای در مشعل‌ها سوزانده و به هدر می‌دهند که اصطلاحا به آن «مشعل‌سوزی» یا «فلیرینگ» گفته می‌شود.

در حالی که تولید نفت ایران یک سوم عربستان است، اما میزان فلیرینگ آن سالانه به نزدیک ۱۸ میلیارد متر مکعب می رسد که سهمی ۱۳ درصدی در کل فلیرینگ جهان دارد.

XS
SM
MD
LG