لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۹

ابراز خرسندی عربستان از «نتایج مثبت» مذاکرات صلح با حوثی‌ها


سرباز ارتش عربستان سعودی در مرز یمن
سرباز ارتش عربستان سعودی در مرز یمن

در پی سفر شبه‌نظامیان حوثی به عربستان سعودی برای انجام مذاکرات صلح، دولت عربستان در روز چهارشنبه ۲۹ شهریور، از «نتایج مثبت» این مذاکرات ابراز خرسندی کرد.

ریاض هنوز جزئیات بیشتری از این مذاکرات را که به منظور پایان دادن به جنگ در یمن که فقیرترین کشور جهان عرب به شمار می‌رود صورت گرفته، انتشار نداده است.

این مذاکرات پنج روزه، بنا به خواسته عربستان برای تجدید پیشنهاد پایان دادن به جنگ چند ساله این کشور و متحدانش در یمن، در بالاترین سطح با شبه‌نظامیان حوثی انجام گرفت.

این جنگ به دلیل پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران، رقیب منطقه‌ای عربستان از شبه‌نظامیان حوثی، در تمام این چند سال در واقع به جنگی نیابتی میان عربستان و ایران تبدیل شده بود. اما در ماه‌های نخست سال جاری میلادی، با از سرگیری روابط عربستان و ایران، خصومت دیرینه میان این دو کشور نیز کاهش یافت.

وزارت امور خارجه عربستان، صبح چهارشنبه با پایان یافتن سفر حوثی‌ها به این کشور، در بیانیه‌ای، «نتایج مثبت این مذاکرات جدی در رابطه با دست‌یابی به نقشه راهی برای تثبیت روند صلح در یمن» را مغتنم شمرد و اعلام کرد که عربستان «همچنان در کنار یمن و مردمش که برادران عربستانند، خواهد ایستاد و طرفین جنگ را در یمن به نشستن پشت میز مذاکره‌ای تحت نظارت سازمان ملل و برای رسیدن به یک راه حل سیاسی جامع و با دوام تشویق می‌کند.»

هیئت حوثی در این سفر با شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان و برادر محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور نیز ملاقاتی داشته است. شاهزاده خالد در پستی که در شبکه‌های اجتماعی در رابطه با این دیدار نوشت، از این هیئت با عنوان «هیئت صنعا» یاد کرد و نام حوثی‌ها یا حتی عنوان رسمی این گروه شبه‌نظامی یعنی «انصارالله» را برایش به کار نبرد.

خالد بن سلمان در این پست نوشته است: «من [در این دیدار] بر پشتیبانی عربستان از یمن و تعهد ما به مذاکره‌ای تحت نظارت سازمان ملل میان تمام طرفین و برای رسیدن به یک راه حل سیاسی جامع، تاکید کردم.»

محمد عبدالسلمان که ریاست هیئت حوثی را در این مذاکرات بر عهده داشت نیز در شبکه‌های اجتماعی نوشت که این گروه شبه‌نظامی، «با طرف سعودی مذاکرات فراگیری داشته و در این مذاکرات به بحث درباره برخی گزینه‌ها و راهکارها برای فائق آمدن بر اختلافاتی پرداخته است که در دوره‌های پیشین مذاکرات، مطرح شده بود.»

با استفاده از گزارش آسوشیتدپرس؛ س.ن/ک.ر

XS
SM
MD
LG