لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۳

سپاه و قاسم سلیمانی در «فهرست تروریستی» بحرین و عربستان؛ واکنش اسماعیل کوثری


اسماعیل کوثری، جانشین قرارگاه ثارالله سپاه
اسماعیل کوثری، جانشین قرارگاه ثارالله سپاه

عربستان و بحرین روز سه شنبه اول آبان سپاه پاسداران و قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس را در فهرست سازمان های تروریستی خود قرار دادند. اسماعیل کوثری، جانشین قرارگاه ثارالله سپاه، در واکنش گفته است، این اقدام عربستان برای منحرف کردن افکار عمومی جهان و منطقه از موضوع قتل جمال خاشقجی است.

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی (واس) اعلام کرد که سپاه پاسداران، قاسم سلیمانی، عبدالرضا شهلائی و حامد عبداللهی در فهرست نهادها و افراد تروریستی سعودی و بحرین قرار گرفتند.

نام عبدالرضا شهلائی و حامد عبداللهی در سال ۱۳۹۰ در «پرونده ترور» عادل الجبیر، سفیر وقت عربستان در آمریکا، نیز مطرح شده بود. آمریکا و اتحادیه اروپا در ارتباط با این پرونده قاسم سليمانی، عبدالرضا شهلايی و حامد عبداللهی را مورد تحريم قرار دادند.

در واکنش به اقدام روز سه شنبه عربستان و بحرین، اسماعیل کوثری به خبرگزاری مهر گفته است: «آل سعود به دنبال فرافکنی و منحرف کردن افکار عمومی جهان و منطقه از موضوع قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی الاصل در کنسولگری این کشور در ترکیه است.»

جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه تصریح کرد: قطعا اقدامات عربستان سعودی برای انحراف افکار عمومی نتیجه ای در بر ندارد. افکار عمومی و مردم آزادی خواه جهان به روشنی می دانند که خاشقجی به فرمان سران عربستان سعودی به قتل رسیده است.

جمال خاشقجی، از منتقدان محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و یادداشت‌نویس روزنامه واشینگتن‌پست، سه هفته پیش برای انجام امور دفتری مربوط به ازدواج خود به کنسول‌گری سعودی در استانبول مراجعه کرد، اما از این محل خارج نشد. عربستان اول تاکید می‌کرد که او از محل خارج شده و پس از دو هفته اذعان کرد که آقای خاشقجی در کنسولگری «در اثر مشاجره» کشته شده است.

عربستان و بحرین جمهوری اسلامی ایران را به دخالت در امور داخلی کشورهای عرب منطقه متهم می کنند.

وزیر خارجه عربستان در مهرماه سال جاری گفته بود: ایرانی‌ها طی ۳۵ سال گذشته بدون وقفه در حال انجام همه کارهای بد در منطقه هستند.

عادل جبیر ایران را متهم کرده بود که به شبه نظامیان حوثی موشک می‌دهد، برای مخالفان حکومت بحرین مواد منفجره ارسال می کند و به حکومت بشار اسد کمک مالی و تسلیحاتی می‌کند.

ایران اتهام‌های ارسال تسلیحات برای حوثی‌ها را رد کرده‌است. تهران می‌گوید به دعوت «دولت مرکزی سوریه» و «برای نبرد علیه تروریسم» وارد کارزار آن کشور شده‌است. جمهوری اسلامی، در مقابل، عربستان را به «تولید، پرورش و گسترش تروریسم» در منطقه و جهان متهم کرده است.

با استفاده از گزارش های رویترز، مهر و رادیو فردا؛ خ.ک/ت
XS
SM
MD
LG