لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۳۲

تغییرات در کابینه عربستان: ملک سلمان وزیر خارجه را تغییر داد


فیصل بن فرحان٬ وزیر جدید خارجه عربستان، پیشتر سفیر این کشور در آلمان بود
فیصل بن فرحان٬ وزیر جدید خارجه عربستان، پیشتر سفیر این کشور در آلمان بود

پادشاه عربستان سعودی روز چهارشنبه اول آبان فیصل بن فرحان آل سعود را به عنوان وزیر جدید امور خارجه این کشور منصوب کرد.

انتصاب فیصل بن فرحان آل سعود به جای ابراهیم بن عبدالعزیز العساف، در چارچوب تغییرات دیگر در کابینه دولت عربستان سعودی انجام شده است.

ابراهیم بن عبدالعزیز العساف پس از برکناری از سمت وزارت امور خارجه به عنوان وزیر مشاور دولت و عضو شورای وزیران منصوب شده است. وی ده ماه پیش به سمت وزیر امور خارجه عربستان منصوب شده بود.

در همین زمینه، نبیل بن محمد العامودی نیز از سمت وزیر حمل و نقل سعودی برکنار و به جای او صالح بن ناصر بن العلی الجاسر به عنوان وزیر حمل و نقل منصوب شد.

همچنین شمار دیگری از مدیران دولتی عربستان در روز چهارشنبه جابه جا شده‌اند.

به گزارش رویترز، وزیر جدید امور خارجه عربستان در چند ماه گذشته سفیر این کشور در آلمان بود و پیش از آن به عنوان مشاور سیاسی در سفارت عربستان در واشینگتن فعالیت داشته است.

فیصل بن فرحان آل سعود همچنین سابقه فعالیت در صنایع دفاعی عربستان دارد و مدتی نیز ریاست همکاری با شرکت هواپیمایی بوئینگ را برعهده داشته است.

رویترز می‌گوید، جابه جایی وزیر امور خارجه عربستان می تواند در راستای بهبود چهره عربستان سعودی در عرصه بین المللی انجام شده باشد. مساله قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار و همچنین عملیات نظامی عربستان سعودی در یمن به وجهه بین المللی این کشور لطمه زده است.

طبق این گزارش، فیصل بن فرحان به دیپلمات‌های جوان عربستان می پیوندد که اخیرا در سفارت‌های این کشور در واشینگتن و لندن منصوب شده‌اند.

نیل کوئلیام، یک محقق موسسه بریتانیایی چنتام هاووس به رویترز گفته است: نگاه کنید به تیمی که در لندن و واشینگتن تشکیل شده و اکنون هم یک وزیر جدید امور خارجه (منصوب شده است) که به نوعی استحکام بیشتر شده است و یک تیم غرب‌گرا الان سر کار هستند.

نیل کوئلیام اضافه کرده است: هدف چنین تغییراتی این است که اقدامات ایران را در همه پایتخت‌ها و همینطور در سازمان ملل بی اثر کنند.

رویترز می‌گوید، عربستان سعودی در تلاش است تا اجماعی برای مهار برنامه موشکی ایران پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای موسوم به برجام با ایران ایجاد کند.

در همین حال، دو تاسیسات مهم نفتی عربستان سعودی روز ۲۳ شهریور هدف حمله موشکی و پهپادی قرار گرفت و باعث کاهش نیمی از تولید نفت این کشور شد. ریاض و واشینگتن در این زمینه انگشت اتهام را به طرف ایران گرفته‌اند ولی تهران این اتهام را رد کرده است.

با استفاده از رویترز و رادیو فردا؛ خ
XS
SM
MD
LG