وزارت خارجه ایالات متحده در بیانیهای «حمله موشکی حوثیها به ریاض را شدیدا محکوم» کردهاست. رسانههای دولتی عربستان روز چهارشنبه گفته بودند «موشکهای بالستیک شلیک شده از سوی حوثیها، در حریم هوایی عربستان سعودی رصد و منهدم شدهاست».
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود میگوید «ما از حق متحد خود، عربستان سعودی، برای دفاع از مرزهایش علیه این تهدیدها حمایت میکنیم. حکومت ایران با گسترش خطرناک تسلیحات و نیز فعالیتهای بیثباتکننده در منطقه، به این تهدیدها دامن میزند».
هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، افزوده است: ادامه حملات موشکی توسط حوثیها به مناطق مسکونی عربستان سعودی، تعهد آنها در کمک به دستیابی به آیندهای همراه با صلح، رفاه و امنیت برای یمن را، با تردید روبهرو میکند.
وزارت خارجه آمریکا بار دیگر از همه طرفها خواستهاست به مذاکرات مورد حمایت سازمان ملل برا پایان دادن به جنگ یمن بازگردند.
بیانیه تازه ساعتی پس از انتشار خبرهای مربوط به حملات موشکی به عربستان منتشر شدهاست. عربستان روز ۲۲ فروردین، علاوه بر آنکه از انهدام موشکهای پرتابشده، بر فراز ریاض خبر داد، گفته بود ائتلافی که در نبردهای یمن رهبری میکند «دو هواپیمای بدون سرنشین حوثیها را که به سمت اهدافی در عربستان در حرکت بودند، سرنگون کرده است».
عربستان سعودی، و شماری دیگر از کشورها، از جمله ایالات متحده، بارها ایران را به تامین تسلیحات برای حوثیهای یمن متهم کردهاست. جمهوری اسلامی ایران این اتهام را رد کردهاست.
نبردها در یمن پس از آن بالا گرفت که شورشیان حوثی، عبد ربه منصور هادی، رئیسجمهوری، را مجبور به ترک کاخ ریاستجمهوری کرده و ائتلافی به رهبری عربستان برای بازگرداندن قدرت به هادی دست به اقدام نظامی زد. منصور هادی همچنان از منظر سازمان ملل رئیس دولت یمن محسوب میشود.
سازمان ملل برآورد کردهاست که از زمان حملات در سال ۲۰۱۵، دستکم ده هزار نفر، عمدتا غیرنظامی، در جریان نبردها کشته و سه میلیون نفر جابهجا یا آواره شدهاند. سازمان بهداشت جهانی دو هفته پیش گزارش داده بود که از منظر این نهاد تنها نیمی از تاسیسات بهداشتی و امدادرسانی یمن فعال هستند. این سازمان میگوید بیش از ۱۶ میلیون نفر از جمعیت ۲۵ میلیونی یمن به کمکهای بهداشتی نیاز دارند.