لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۰۱

نیروهای امنیتی از برگزاری سالگرد محمد مختاری و محمدجعفر پوینده جلوگیری کردند


محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، دو عضو کانون نویسندگان ایران، در جریان قتل‌های زنجیره‌ای در آذر ۱۳۷۷ توسط نیروهای وزارت اطلاعات ایران به قتل رسیدند
محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، دو عضو کانون نویسندگان ایران، در جریان قتل‌های زنجیره‌ای در آذر ۱۳۷۷ توسط نیروهای وزارت اطلاعات ایران به قتل رسیدند

گزارش‌های منتشرشده از ایران حاکی از آن است که نیروهای امنیتی با حضور پرتعداد خود از برگزاری بیست‌وششمین سالگرد قتل محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، از قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای، جلوگیری کرده‌اند.

باربد گلشیری، فرزند هوشنگ گلشیری،‌ جمعه ۱۶ آذر در شبکهٔ اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت مأموران امنیتی «با فریاد، فحاشی و تهدید» مانع از ورود شهروندان به قبرستان امام‌زاده طاهر، محل دفن این دو عضو کانون نویسندگان ایران، و برگزاری مراسم سالگرد قتل این دو نویسنده شدند.

آقای گلشیری در ادامه نوشت نیروهای امنیتی «دورتادور گورستان امامزاده طاهر کرج را بسته‌ بودند».

کانون نویسندگان ایران روز جمعه گزارش داد نیروهای امنیتی حتی به مریم حسین‌زاده، همسر محمد مختاری، نیز اجازهٔ حضور بر مزار او را نداده و «ضمن تهدید او به بازداشت، مانع پیاده شدن او از ماشین شدند».

این کانون در گزارش خود با بیان این‌که هرجا سخن از دادخواهی است حکومت ایران نیروهای امنیتی خود را بسیج می‌کند، نوشت: «این شرایط با عکسبرداری از پلاک ماشین‌های حاضران و تهدید آن‌ها به ضرب و شتم ادامه یافت و سرانجام به متفرق کردن کامل جمعیت انجامید.»

در این گزارش آمده است: «مأموران امنیتی نه فقط گورستان که خیابان‌های منتهی به آن و پارک مجاور گورستان را نیز محاصره کردند.»

نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی سال گذشته نیز از برگزاری مراسم سالگرد این دو نویسنده و روشنفکر ایرانی جلوگیری کردند.

کانون نویسندگان سال گذشته اعلام کرد از سال ۱۳۹۵ که ماموران درهای گورستان را بستند «دادخواهان، جز یک سال، دیگر نتوانسته بودند بر مزار یاران خود گرد آیند».

نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در آذرماه سال ۱۳۷۷ محمد مختاری و محمد پوینده، دو چهره فعال کانون نویسندگان ایران، را ربوده و به قتل رساندند.

این قتل‌ها بخشی از جریان سرکوب مخالفان و منتقدان جمهوری اسلامی بود که از آن به عنوان قتل‌های زنجیره‌ای یاد می‌شود و چهره‌هایی چون داریوش فروهر، رهبر حزب ملت ایران، و همسر او، پروانه فروهر، مجید شریف و پیروز دوانی، نویسنده و پژوهشگر، از قربانیان آن بودند.

حساسیت افکار عمومی در ماجرای قتل‌های زنجیره‌ای و پیگیری رسانه‌های آن زمان به آنجا منجر شد که وزارت اطلاعات ایران برای اولین بار به اقدام خود در حذف فیزیکی دگراندیشان اعتراف کند، امری که در نهایت استعفای قربانعلی دری نجف‌آبادی و بازداشت عناصر اصلی قتل‌های زنجیره‌ای را به دنبال داشت.

XS
SM
MD
LG