لینک‌های قابلیت دسترسی

 
«شاهزاده سرین» در ایران به بیش از «۹ سال» زندان محکوم شد
خبر فوری
سه شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۲

«شاهزاده سرین» در ایران به بیش از «۹ سال» زندان محکوم شد


تصویری از سرین بدیعی در یکی از خیابان‌های تهران
تصویری از سرین بدیعی در یکی از خیابان‌های تهران

وکیل سرین بدیعی مشهور به «شاهزاده سرین»، از صدور حکم حبس برای این شهروند دو تابعیتی ایرانی- نیوزیلندی مجموعا به بیش از ۱۰۹ ماه خبر داد.

علی شریف‌زاده اردکانی در گفت‌وگو با «امتداد» که روز پنجشنبه ۱۸ مرداد منتشر شد گفت دادگاه برای شاهزاده سرین، حکم «۶۶ ماه حبس به‌دلیل تشویق به فساد و فحشا، ۳۶ ماه حبس به‌دلیل توهین به مقدسات، ۷ ماه و ۱۶ روز حبس به واسطه فعالیت تبليغی علیه نظام و دو سال ممنوعیت از خروج و ممنوعیت فعالیت درفضای مجازی» صادر کرده است.

سرین بدیعی یا سرین کورتیس، در فضای مجازی به «شاهزاده سرین» معروف است.

او فروردین ۱۴۰۳ به ایران بازگشت و ویدئو‌هایی از حضو خود در خیابان‌های تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد. اما چند روز بعد خبر دستگیری او منتشر شد و قوه قضائیه ایران اعلام کرد که این متهم، «پس از تفهیم اتهام با صدور قرار بازداشت موقت پس از معرفی به زندان، جهت ادامه تحقیقات در اختیار ضابط قرار گرفت».

سرین در شبکه‌های اجتماعی خودش را منتسب به خاندان پادشاهان باستانی ایران معرفی می‌کرد و سال‌ها نیز ساکن آمریکا بوده است.

به گفته آقای شریف‌زاده اردکانی، در پرونده سرین بدیعی سه عنوان اتهامی «توهین به مقدسات»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویق مردم به فساد و فحشا» ثبت شده است.

او تاکید کرده که موکلش با وجود آن‌که قبلا در آمریکا اقدامت داشته اما تابعیت نیوزیلندی دارد و سفارت این کشور نیز از این پرونده با خبر شده است.

آقای شریف‌زاده اردکانی به امتداد گفته که اموال سرین بدیعی از جمله جواهرات و ارزی که او به همراه خود به ایران آورده بود توقیف شده است.

این وکیل دادگستری همچنین گفت که موکلش به «بیماری اختلال دوقطبی مبتلاست که نوعی اسکیزوفرنی به شمار می‌آید و هر از گاهی دچار جنون آنی می‌شود به همین دلیل از طریق دادگاه تجدیدنظر کرج پرونده را پیگیری خواهند کرد».

او افزود: «سرین به نظر ما، سوای این‌که مجرم باشد، بیمار است. شخصی که از آمریکا از طریق مشهد به ایران آمده ومی‌گوید هدفش اعلام پیام صلح، صفا و دوستی ایران به دنیا بوده است. به گفته موکلم، او بنا داشته تا اعلام کند ایران یک کشور تروریستی نیست».

حکومت ایران با بازداشت شهروندان خارجی یا دوتابعیتی که به ایران سفر می‌کنند، تلاش می‌کند آن‌ها را با عوامل یا ماموران خود که در کشورهای غربی محاکمه و زندانی شده‌اند، مبادله کند یا حتی در ازای آزادی شهروندان خارجی یا دوتابعیت، پولی را از کشورهای دیگر دریافت نماید؛ رویکردی که مقام‌های جمهوری اسلامی آن را «دیپلماسی اقتدار» می‌نامند.

با استفاده از گزارش امتداد و گزارش‌های پیشین رادیو فردا/س.ب/ک.ر
XS
SM
MD
LG