لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۳

اعتراض ۱۶ نماینده مجلس به حکم‌های سنگین فعالان کارگری و وضعیت نوشین جعفری


۱۶ نماینده مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، به حکم‌های سنگین زندان برای فعالان کارگری و همچنین وضعیت نوشین جعفری، عکاس زندانی، اعتراض کردند.

این نمایندگان ضمن اعتراض به حکم‌های سنگین زندان برای مرضیه امیری، عاطفه رنگریز و ندا ناجی نوشتند که اقدام این افراد جهت حضور در تجمع روز کارگر خلاف قانون اساسی نیست.

در این نامه خطاب به رئیس قوه قضائیه تاکید شده که «سخت‌گیری‌ها با هدف اصلاح نظام ضرورتی ندارد و باید اصلاح شود».

علی مطهری، پروانه سلحشوری، الیاس حضرتی، غلامرضا حیدری، قاسم میرزایی نکو، فاطمه سعیدی، طیبه سیاوشی و حمیده زرآبادی از جمله امضاءکنندگان این نامه هستند.

اردیبهشت امسال همزمان با روز جهانی کارگر، تجمعی در برابر ساختمان مجلس شورای اسلامی برگزار شد که مأموران امنیتی اقدام به بازداشت حدود ۳۵ نفر از شرکت‌کنندگان در این تجمع کردند.

برخی از بازداشت‌شدگان آزاد شدند و برای بقیه نیز در هفته‌های اخیر احکام زندان و شلاق صادر شده است.

از جمله دادگاه انقلاب تهران عاطفه رنگریز را به ۱۱ سال و نیم زندان و ۷۴ ضربه شلاق و مرضیه امیری، خبرنگار روزنامه شرق، به ۱۰ سال و نیم زندان و ۱۴۸ ضربه شلاق، محکوم کرده است.

همچنین نسرین جوادی به هفت سال زندان، حسن سعیدی و رسول طالب مقدم، به پنج سال و دو سال زندان و پروین محمدی، علیرضا ثقفی و همسرش هاله صفرزاده به یک سال زندان محکوم شده‌اند.

ماه گذشته ۸۰ سندیکای کارگری در جهان در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی از اتهام‌های امنیتی علیه آنیشا اسدالهی، عاطفه رنگريز، ندا ناجی و مرضیه امیری و همچنین ساناز الهیاری، امیرحسین محمدی‌فرد، ‌اسماعیل بخشی و سپیده قلیان انتقاد کرده بودند.

اعتراض به وضعیت نوشین جعفری

این نمایندگان به وضعیت نوشین جعفری، عکاس زندانی، نیز اعتراض کرده‌اند.

سخنگوی قوه قضائیه ایران گفته است او به دلیل «اهانت به سیدالشهدا و عزاداری» و «تبلیغ علیه نظام» بازداشت شده است.

شیوا نظرآهاری، فعال مدنی، روز سوم شهریور، در حساب توئیتر خود با افشای یک فایل صوتی، از فشار شدید در زندان بر نوشین جعفری برای پذیرش مسئولیت حساب توئیتری «یار دبستانی» خبر داد.

انتشار این فایل صوتی بازتاب گسترده‌ای در فضای مجازی داشت.

در همین حال دفتر سیاسی حزب اتحاد ملت ایران با اشاره به این فایل صوتی خواستار تحقیق در این باره شده بود تا اتفاقاتی چون «شکنجه و اعتراف‌گیری از متهمان ساختگیِ» ترور دست‌اندرکاران برنامه اتمی ایران تکرار نشود.

منابع: خبرگزاری ایلنا، توئیتر و رادیو فردا / ا.م / پ.پ
XS
SM
MD
LG