کیفرخواست ۱۱ تن از دستگیرشدگان مرتبط با حمله به آرامگاه شاهچراغ در مردادماه ۱۴۰۲ در دادسرای انقلاب اسلامی شیراز صادر شد.
یک مقام قضایی ایران روز یکشنبه ۱۳ آبانماه گفت متهمان این پرونده «هسته اصلی داعش در ایران» بودند که سال گذشته دستگیر شدند.
رئیس کل دادگستری استان فارس مدعی شد که همه افراد دستگیرشده، «اعضای سابقهدار داعش» هستند و در جنگ سوریه حضور داشتهاند. به گفته او، در بازجوییها مطالبی در مورد یک «عملیات تروریستی در یکی از کشورهای همسایه» نیز از متهمان جمعآوری شده است.
به گفته صدرالله رجایینسب، دستگیری سایر افراد مرتبط با پرونده با «بازجوییهای بسیار طولانی و محرمانه امکانپذیر شده است».
پیش از این رئیس کل دادگستری استان فارس در شهریور پارسال اعلام کرده بود که متهم ردیف اول این پرونده به دو بار اعدام محکوم شده است.
کاظم موسوی اعلام کرده بود رحمتالله نوروزاف، معروف به «مصطفی اسلمیار» اهل کشور تاجیکستان، بهدلیل حمله مسلحانه به زیارتگاه شاهچراغ با اتهامات «محاربه»، «بغی» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» روبرو و به دو بار اعدام محکوم شده است.
متهمان ردیفهای دوم و سوم بهدلیل «بیاطلاعی از نیت عامل اصلی حمله» از اتهام معاونت در «محاربه و افساد فیالارض» توسط دادگاه تبرئه و هر کدام به پنج سال حبس تعزیری و اخراج از جمهوری اسلامی ایران محکوم شدند.
آرامگاه شاهچراغ پیش از این در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دوبار هدف حمله مسلحانه قرار گرفته بود.
چهارم آبان سال ۱۴۰۱ در حمله به این زیارتگاه و بنابر آمار رسمی منتشرشده، دستکم ۱۳ تن کشته و ۲۰ نفر زخمی و مجروح شدند. گروه دولت اسلامی (داعش)، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
رسانههای ایران ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ نیز از حملۀ دوبارۀ افراد مسلح به این محل خبر دادند که در پی آن، «چهار نفر» کشته و دستکم «هفت تن» مجروح شدند.
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ۲۶ تیرماه پارسال علیه افرادی که موضوع «انفجار در حرم شاهچراغ» در شیراز را در شبکههای اجتماعی مطرح کردند، اعلام جرم کرد.
جمهوری اسلامی ایران بهطور معمول درباره اخبار حوادثی از این دست، اطلاعرسانی بهموقع و شفافی انجام نمیدهد و همین امر به شایعات دامن میزند.