لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۰۴

سنگاپور درباره حراج نفتکش حامل گاز مایع ایران هشدار داد


بعد از توقیف یک نفتکش چینی حامل گاز مایع (ال‌پی‌جی) ایران در سنگاپور، دادگاه عالی این کشور یک هفته فرصت داده است یا مالک این کشتی به دادگاه مراجعه کند یا کشتی را به حراج خواهد گذاشت.

سنگاپور قبلا دو نفتکش شرکت «کونلون» چین را که پنهانی نفت و محصولات نفتی ایران را حمل می‌کردند در روزهای ۲۲ و ۲۴ ژوئیه در بنادر خود توقیف کرده بود، اما بعد از مدتی آزاد کرد.

نام این نفتکش‌ها «گس اینفینیتی» (که اخیرا نام خود را به اکو استار تغییر داده) و «گس دراگون» (اخیرا نام خود را به نِکسو تغییر داده) است.

شرکت اطلاعات انرژی و ردیابی نفتکش‌ها کپلر می‌گوید نفتکش «اکو استار» که از ژوئیه پارسال گاز مایع ایران را به چین حمل می‌کرد، مورد تحریم آمریکا قرار گرفته بود، اما از راه‌های مختلف مانند خاموش کردن سیستم سیگنال خود یا تحویل محموله‌های ایرانی در میان دریاها از نفتکشی دیگر، کماکان به «قاچاق» گاز مایع ایران ادامه می‌داد.

این نفتکش بعد از آزادی در ژوئیه امسال، دوباره نیمه‌های ماه گذشته وارد بنادر سنگاپور شده و این بار بعد از توقیف، دادگاه عالی سنگاپور در سایت رسمی خود نام این نفتکش را رسما در لیست نفتکش‌های توقیف شده قرار داده و یک هفته به مالک این کشتی فرصت داده که به دادگاه مراجعه کند، وگرنه این نفتکش طی شش هفته به حراج گذاشته شده و به فروش خواهد رفت.

کپلر می‌گوید نِکسو نیز هم اکنون در آب‌های خلیج فارس لنگر انداخته و بیکار مانده است.

آمریکا سوم مهرماه سال جاری شرکت «کونلون» چین را که در جزایر ویرجین بریتانیا ثبت شده به اتهام نقض تحریم‌های ایران، در فهرست سیاه خود قرار داد.

گزارش‌های متعددی در رابطه با نقض تحریم‌های آمریکا توسط شرکت حمل‌ونقل دریایی کونلون و بانک کونلون در رسانه‌ها منتشر شده است.

بهمن‌ماه پارسال مجیدرضا حریری، عضو اتاق بازرگانی ایران و چین در مورد بانک کونلون گفت: «این بانک برای ساماندهی روابط بانکی ایران با چین در دوره تشدید تحریم‌ها علیه ایران و با هدف دور زدن تحریم‌ها در دولت قبل ایجاد شد. سرمایه اولیه این بانک از ارز فروش نفت ایران به چین که در چین بلوکه شده تأمین شده ‌است، اما همین بانک اکنون از تحریم‌هایی که علیه ایران توسط آمریکا وضع شده، حمایت می‌کند و به طرف ایرانی اعلام می‌کند که اقلام مورد تحریم را با کشور ما معامله نخواهد کرد.»

به گفته وی، «شرایط به گونه‌ای شده که نمی‌توان به شیوه گذشته تحریم‌ها را دور زد زیرا بسیاری از این روش‌ها به طرق مختلف و حتی از سوی خود ما افشا شده‌ است».

خبرگزاری رویترز در سال ۹۳ نوشته بود که گزارشی از یک نهاد اطلاعاتی غربی «نشان می‌دهد» ایران از بانک‌های چینی برای انتقال پول به شرکت‌های مرتبط با نیروی قدس سپاه پاسداران استفاده می‌کند.

این گزارش افزوده بود که بانک مرکزی ایران برای این امر، حساب‌هایی در بانک کونلون باز کرده‌ که از زیرمجموعه‌های شرکت ملی نفت چین است.

آمارهای کپلر نشان می‌دهد که ایران ماه گذشته ۳۰۰ هزار تن گاز مایع به چین تحویل داده که نسبت به ماه قبل آن ۳۰ درصد کاهش نشان می‌دهد. چین تنها مشتری گاز مایع ایران است که واردات نفت جمهوری اسلامی را نیز، هر چند محدود، ادامه می‌دهد.

منابع: وب‌سایت رسمی دادگاه عالی سنگاپور، کپلر، رادیوفردا/ ف. ق./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG