مقامهای قضایی جمهوری اسلامی از جان باختن ۶ نوزاد در بیمارستان هاجر شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری خبر دادند.
نصرالدین صالحی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان چهارمحال و بختیاری شامگاه سهشنبه ۱۸ مهر گفت که یک تیم ویژه برای بررسی موضوع مرگ این ۶ نوزاد تشکیل شده و رئیس بیمارستان هاجر و رئیس دانشگاه علوم پزشکی این استان احضار شدهاند.
او با آنکه افزود مسئولان درباره علت فوت این نوزادان توضیحاتی دادهاند، اما این توضیحات را فاش نکرد.
صالحی با اشاره به تداوم تحقیقات گفت: «منتظر اعلام نظر نهایی بازپرس ویژه رسیدگی به پرونده با همکاری مراجع ذیصلاح از جمله پزشکی قانونی هستیم.»
بیمارستان هاجر شهرکرد در سال ۱۳۷۱ به بهرهبرداری رسیده و دارای بخشهای مختلف از جمله نوزادان است.
در سالهای اخیر، این اولین بار نیست که مرگ دستهجمعی نوزادان در بیمارستانهای ایران خبرساز میشود.
فروردین ۱۳۹۴، رسانهها از مرگ ٩ نوزاد در بخش مراقبتهای ويژه نوزادان بیمارستان خمینی تهران به دلیل بروز عفونت بیمارستانی خبر دادند.
در جریان شیوع کرونا نیز، فقط در یک بیمارستان مشهد، بیش از صد کودک بر اثر ابتلا به این ویروس جان باختند.
علاوه بر این، سال ۱۳۹۷، خبرگزاری رسمی ایرنا به نقل از یک مقام وزارت بهداشت اعلام کرد که سالانه بیش از ۱۰ هزار نوزاد در ایران به دلیل فقر اقتصادی میمیرند.
محمد حیدری، رئیس وقت اداره سلامت نوزادان در وزارت بهداشت ایران، گفت این رقم بدین معنی است که به ازای هر یکهزار تولد در ایران، «۸.۲۷ نوزاد به دلیل فقر اقتصادی در کشور میمیرند.»
به گفته او، استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمانشاه و کرمان دارای بیشترین مرگ نوزادان هستند که به دلیل پایین بودن سطح سواد، سلامت، فقر اقتصادی و عدم مراقبتهای دوران بارداری نوزادان زیادی هنگام تولد میمیرند.