کره جنوبی با یکی از بدترین موارد شیوع ویروس کرونا در جهان روبهرو شدهاست؛ این کشور پس از موارد رسمی اعلامشده در چین، ایتالیا و ایران، تا ۲۲ اسفند ماه بالاترین آمار ابتلا را به خود اختصاص دادهاست.
با این حال کره جنوبی به نمونهای مثالزدنی از شمار بالای تست بیماران، واکنش در قبال مراکز اصلی شیوع بیماری و ردیابی بیماران و افرادی که با مبتلایان در تماس بودهاند، تبدیل شدهاست.
به دلیل شمار بسیار بالای آزمایش ابتلا به کرونا در این کشور، آمار ارائه شده میتواند تصویری از شیوع بیماری ارائه کند؛ هرچند این تصویر لزوما قابل تعمیم به همه کشورها نیست.
یافتههای کلیدی از آمار ارائهشده توسط مرکز پیشگیری و مقابله با شیوع بیماریهای واگیردار کره جنوبی، تا ۲۱ اسفند حاکی از وجود ۷۷۵۵ مورد ابتلا در این کشور است. البته بیشترین شمار ابتلا به شهر «دگو» و بسیاری از موارد مربوط به اعضای یک فرقه مذهبی میشود.
آمار کره جنوبی نشان میدهد تا کنون نزدیک به هشت دهم درصد از مبتلایان (۰.۷۷ درصد) جان خود را از دست دادهاند که به مراتب کمتر از ۲.۳ درصد تلفات اعلامشده انسانی در چین است.
البته شمار بالایی از مبتلایان تائیدشده در کره جنوبی را افراد زیر ۵۰ سال تشکیل میدهند که خیلی از آنها اعضای جوان فرقه مذهبی در شهر دگو هستند. در عین حال بسیاری از مبتلایان هنوز در بیمارستان بستری هستند.
این آمار همچنین حاکیست با وجود رقم بالای ابتلا در میان زنان، آمار جانباختن در میان مردان در حال حاضر بیشتر است: ۶۲ درصد موارد ابتلا مربوط به زنان میشود، اما ۴۶ درصد از جانباختگان را زنان تشکیل میدهند.
تلفات انسانی بهطور مشخصی در میان افراد بالاتر از ۵۰ سال افزایش یافتهاست. این بخش از آمار شبیه به تازهترین آماریست که کمیسیون بهداشت چین اعلام کردهاست.
کره جنوبی از جمله کشورهای سالخورده در آسیا و جهان بهشمار میرود. میانگین سنی در این کشور حدودا ۴۲ سال است. میانگین سنی در ایران حدودا ۳۰ سال و در ایتالیا حدودا ۴۷ سال است. [جزئیات بیشتر در این وبسایت]
در میان موارد ابتلا با وجود آمار بالا در میان افراد زیر ۵۰ سال، اما تنها دو نفر از آنها جان خود را از دست دادهاند: یک نفر بین ۴۰ تا ۴۹ و یک نفر بین ۳۰ تا ۳۹ سال.
از طرف دیگر با وجود آنکه بیماران بالای ۷۰ سال (۷۰ تا ۷۹ و بالای ۸۰ سال) ۹ درصد از کل را تشکیل میدهند، اما ۶۳ درصد موارد درگذشت به این گروه اختصاص دارد. ۱۰ درصد از جان باختگان بین ۵۰ تا ۵۹ و ۲۳ درصد بین ۶۰ تا ۶۹ ساله بودند. (در چین حدودا ۵۰ درصد از کل جانباختگان بالای ۷۰ سال سن داشتند)
به این ترتیب درصد خطرپذیری کلی (در صورت ابتلا به ویروس) در میان افراد بالای ۷۰ سال ۴ درصد و بالاتر از ۸۰ سال ۷ درصد است.
آمار فعلی کره جنوبی کمتر از درصد تلفات انسانی گزارششده از شهر ووهان و استان هوبی در چین است. البته هوبی و شهر ووهان، بیشترین موارد ابتلا، و تلفات انسانی را در چین به خود اختصاص دادهاند و تفاوت قابل توجهی بین این استان و استانهای دیگر چین وجود دارد. این آمار در عین حال فعلا بسیار کمتر از آمار رسمی اعلامشده از سوی ایران و ایتالیا است.
پژوهشهای فعلی نشان میدهد خطرپذیری علاوه بر سن، به دلیل بیماریهای زمینهای در گروههای سنی مختلف نیز افزایش مییابد. به این معنی که تلفات انسانی در سنین مختلف و در کشورهای مختلف، بسته به میزان بیماریهایی مانند قند (دیابت)، فشار خون، بیماریهای قلبی و موارد مشابه، ممکن است متفاوت باشد.
پژٰوهشگران چینی پیشتر گفته بودند آمار درگذشتگان در افراد مبتلا به بیماریها یا نارساییهای قلبی ۱۰ درصد، دیابت ۷ درصد، بیماریهای تنفسی مزمن ۶ درصد، فشار خون بالا ۶ درصد و سرطان ۵.۶ درصد است.
به همین دلیل نیز سازمان جهانی بهداشت توصیههای مشخصی را برای افراد سالخوردهتر و کسانی که خطرپذیری بالایی دارند، ارائه کردهاست.