لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۲۶

دومین پرتاب آزمایشی موشک شرکت اسپیس‌ایکس هم با شکست مواجه شد


اسپیس‌ایکس قرار است از این موشک غول‌پیکر برای حمل فضاپیماهای «استارشیپ» خود استفاده کند
اسپیس‌ایکس قرار است از این موشک غول‌پیکر برای حمل فضاپیماهای «استارشیپ» خود استفاده کند

دومین پرتاب آزمایشی نسل جدید موشک‌های فضایی شرکت اسپیس‌ایکس که از آن به عنوان «قدرتمندترین موشک تاریخ» یاد می‌شود نیز با شکست مواجه شد.

این شرکت غول فناوری ماهواره‌ای روز شنبه ۲۷ آبان بعد از پرتاب موشک غول‌پیکر فضاپیمای «استارشیپ» اعلام کرد این موشک نسبت به مرحله آزمایشی قبلی بهتر عمل کرد، اما باز هم دقایقی بعد از پرتاب و در ارتفاع ۹۰ کیلومتری بر فراز خلیج مکزیک منفجر شد.

شرکت اسپیس‌ایکس، متعلق به ایلان ماسک، با این‌حال اعلام کرد آزمایش روز شنبه، یک «شکست» نیست و این شرکت برای رسیدن به موفقیت تلاش خواهد کرد.

بیل نلسون رئیس ادارهٔ کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا، ناسا، نیز آزمایش ناکام شرکت اسپیس‌ایکس را یک «موفقیت» خواند و گفت: «به تیم‌هایی که در تست پرواز امروز پیشرفت داشتند، تبریک می‌گویم. پرواز فضایی یک ماجراجویی جسورانه است که نیاز به روحیه و نوآوری جسورانه دارد. آزمایش امروز فرصتی برای یادگیری است تا بار دیگر بتوانید پرواز کنید».

اولین آزمایش موشک یاد شده ۳۱ فروردین امسال از پایگاه فضایی «استاربیس» در تگزاس انجام شده بود و دومین آزمایش نیز از همین محل انجام شد.

اسپیس‌ایکس قرار است از این موشک غول‌پیکر برای حمل فضاپیماهای «استارشیپ» خود استفاده کند.

این موشک که ارتفاع آن ۱۲۰ متر یعنی دوبرابر ارتفاع مجسمه آزادی آمریکا است، یک پرتابگر فوق‌سنگین دومرحله‌ای با قابلیت استفاده مجدد است که اسپیس‌ایکس از سال ۲۰۱۲ مشغول کار روی آن است.

هدف از این موشک غول‌پیکر، ارسال حجم بزرگی از بار و خود فضانوردان به ماه و مریخ است.

این سامانه از یک بخش پیشران مرحله اول به نام «فوق سنگین» و یک فضاپیمای فوقانی ۵۰ متری به نام «استارشیپ» تشکیل شده است.

در آزمایش قبلی، پس از گذشت چهار دقیقه از پرتاب و در زمان طراحی شده، فضاپیمای فوقانی، «اسپیس‌شیپ»، نتوانست از بخش تحتانی یا همان موشک «فوق سنگین» جدا شود. به همین دلیل، موشک پیش از موعد مقرر در ارتفاع ۳۲ کیلومتری منفجر شد.

در مرحله دوم آزمایش که روز شنبه انجام گرفت، اگرچه بخش پیشران سنگین با موفقیت جدا شد و موشک تا ارتفاع ۹۰ کیلومتری اوج گرفت، اما هم پیشران و هم بخش فوقانی موشک منفجر شدند.

هر دو بخش تحتانی و فوقانی این موشک به شکلی طراحی شده‌اند که پس از طی مسافت پیش‌بینی‌شده می‌توانند سالم به زمین بازگردند و اين یکی از موفقیت‌های مهم اسپیس‌ایکس برای کاربرد مجدد موشک‌های محصول این شرکت است.

با استفاده از گزارش آسوشیتدپرس، رویترز و رادیو فردا؛ د.خ/ ب.ب
XS
SM
MD
LG